Kör Chrome som en virtuell app

Använd Chrome på Citrix XenApp 6.5 eller senare

Som administratör kan du publicera Chrome som en virtuell app så att användare i din organisation kan använda Chrome på vilken enhet som helst.

Om du vill använda Chrome på Citrix® XenApp® behöver du:

• Citrix XenApp 6.5 eller senare
  • Microsoft® Windows® Server 2008 R2 eller senare

Med Chrome 58 och senare identifierar Chrome automatiskt om det körs i en fjärrskrivbordsmiljö och inställningarna anpassas i enlighet med detta. Om du använder Chrome 57 eller tidigare måste du först ändra Chrome-inställningarna i Citrix AppCenter Console.

Inaktivera Citrix API-hooks för Chrome

Om du har Citrix XenApp 6.5 måste du inaktivera Citrix API-hooks för Chrome.

1. Öppna Registry Editor (Registerredigeraren).
  2. Öppna HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Citrix\CtxHook.
  3. Ändra värdet på registernyckeln ExludedImageNames till chrome.exe,nacl64.exe.
    Obs! Om registernyckeln ExludedImageNames inte redan finns måste du skapa den.

Registerredigeraren

Mer information om hur du inaktiverar Citrix API-hooks finns i den här artikeln.