Planerar du en strategi för återgång till kontorsarbete? Se hur Chrome OS kan vara till hjälp.

Använda Android-appar på Chrome-enheter som körs som en kiosk

Köra Android-appar i låst helskärmsläge

Android-appar på enheter för offentlig miljö fasas ut i juni 2021. Från och med april 2020 rekommenderar vi att du i stället installerar webbplatser eller PWA-filer. Mer information finns i Lägga till webbplatser och appar i Chrome för offentlig miljö.

Från och med april 2020:

• Jag har aldrig konfigurerat Android-appar för enheter i offentlig miljö – du kan inte längre installera eller konfigurera nya Android-appar för enheter i offentlig miljö.
  • Jag har konfigurerat Android-appar för enheter i offentlig miljö före april 2020 – du kan fortsätta installera och konfigurera nya och befintliga Android-appar för enheter i offentlig miljö. Dessa appar stöds tills de fasas ut i juni 2021.

Öppna alla   |   Stäng alla

Innan du börjar

Steg 1: Konfigurera enheteshantering

Om du är administratör hanterar du appar och ChromeOS-enheter på administratörskonsolen. Om du vill konfigurera enhetshantering måste du registrera dig för ett Chrome Enterprise Upgrade-test. Läs Konfigurera en testperiod för Chrome Enterprise Upgrade.

Steg 2: Registrera ChromeOS-enheter
  1. Om någon, inklusive du som administratör, redan har loggat in på enheten måste du rensa enheten innan du registrerar den. Se Rensa ChromeOS-enhetsdata.
  2. Registrera enheterna som du vill använda som kiosker i din organisation. Se Registrera ChromeOS-enheter.
  3. Verifiera att enheterna har registrerats. Se Visa ChromeOS-enhetsdetaljer.

Lägg till en app i låst kioskläge

Steg 1: Lägga till en kioskapp
  1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Från administratörskonsolen öppnar du Meny följt av Enheterföljt avChromeföljt avAppar och tilläggföljt avKiosker.
  3. Om du vill att inställningen ska gälla alla användare och registrerade webbläsare väljer du organisationsenheten på den högsta nivån. Välj annars en underordnad organisationsenhet.
  4. Klicka på Lägg tillLägg till fråga följt av Lägg till från Chrome Web Store.
  5. Sök efter och klicka på appen du vill hantera.
  6. Klicka på Välj.
  7. Klicka på Godkänn för att godkänna appbehörigheterna åt organisationen.
Steg 2: (Valfritt) Ställ in appen på att starta automatiskt
  1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Från administratörskonsolen öppnar du Meny följt av Enheterföljt avChromeföljt avAppar och tilläggföljt avKiosker.
  3. ​Om du vill att inställningen ska gälla alla användare och registrerade webbläsare väljer du organisationsenheten på den högsta nivån. Välj annars en underordnad organisationsenhet.​
  4. För automatisk start av appen väljer du relevant app på ChromeOS-enheter.
  5. Klicka på Spara.

Kända problem

Problem Beskrivning Lösning
Skärmdump Stöds i nuläget inte för Android-appar som körs i offentligt läge. Nej
Uppdatering av Android-app Android-appar uppdateras inte när enheten är ansluten till ett Ethernet-nätverk. Om du vill uppdatera Android-appar för offentlig miljö ansluter du enheten till ett Wi-Fi-nätverk.
Info om app för offentlig miljö Hälsoövervakning inkluderar inte information om offentliga appar (namn och versionsnummer på Android-app). Nej
Enhetligt skrivbord Stöds i nuläget inte för Android-appar som körs i offentligt läge. Nej
Skärmrotation (medurs) Skärmrotation stöds för Android-appar som körs i offentligt läge. Dynamisk skärmrotation stöds dock inte. Nej

Relaterade ämnen