Lokale en netwerkprinters beheren

Lokaal afdrukken instellen voor Chrome 59 en later

Als G Suite-beheerder kunt u het Common UNIX Printing System (CUPS) instellen in de Google-beheerdersconsole. CUPS gebruikt een Internet Printing Protocol (IPP) om afdrukken op lokale en netwerkprinters mogelijk te maken. Wanneer u een printer toevoegt, verschijnt deze automatisch in de lijst met Chrome-printers van uw gebruikers. Ze kunnen dus afdrukken zonder Google Cloudprinter te hoeven instellen. U kunt specificeren welke printers gebruikers in bepaalde organisatie-eenheden kunnen gebruiken.

Opmerking: Momenteel is lokaal afdrukken niet mogelijk met apparaten in de kioskmodus.

We raden u aan in de volgende situaties lokaal afdrukken in te stellen:

• U moet afdrukken met oude printers: zo kunt u voor uw beheerde gebruikers printers instellen waarop Google Cloudprinter niet wordt ondersteund.
  • U heeft speciale privacyvereisten: u kunt lokale en netwerkprinters instellen zodat afdruktaken binnen de muren van uw bedrijf blijven.

Lokaal afdrukken beheren

Een printer toevoegen
  1. Log in bij uw Google-beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de beheerdersconsole naar Apparaatbeheeren vervolgensChrome-beheer.

Als u Apparaatbeheer niet ziet op de homepage, klikt u onderaan op Meer functies.

3. Klik op Gebruikersinstellingen of Instellingen van openbare sessie.
  4. Selecteer links de organisatie-eenheid waaraan u een printer wilt toevoegen.
    Opmerking: Selecteer de organisatie op het hoogste niveau om een printer toe te voegen voor iedereen in uw domein.
  5. Scroll naar Afdrukken en klik onder Afdrukken in Chrome OS met eigen printers op Beheren.
  6. (Optioneel) Ga als volgt te werk om een enkele printer toe te voegen:
    1. Klik op Een printer toevoegen.
    2. Voer de gegevens van de printer in.
    3. Klik op Opslaan en vervolgens Opslaan en vervolgens Opslaan.
  7. (Optioneel) Ga als volgt te werk om een lijst met printers toe te voegen:
    1. Klik op Lijst met printers uploaden.
    2. Kies het bestand in platte tekst (in JavaScript® Object Notation [JSON] array-indeling) met de printerlijst die u wilt uploaden.
    3. Klik op Openen en vervolgens Opslaan en vervolgens Opslaan.

Voorbeeld van een bestand voor bulkupload

[{
        "description": "Ricoh Testing",
        "display_name": "Ricoh",
        "manufacturer": "",         "model": "",
        "ppd_resource": {
            "effective_model": "Ricoh Aficio SP C222SF"
        },
        "uri": "ipp://192.168.1.3",
        "uuid": ""
    },
    {
        "description": "Lexmark Test",
        "display_name": "Lexmark",
        "manufacturer": "",
        "model": "",
        "ppd_resource": {
            "effective_model": "Lexmark MS610de"
        },
        "uri": "ipp://192.168.1.5:631",
        "uuid": ""
    }]
Bepalen of gebruikers kunnen afdrukken in kleur
  1. Log in bij uw Google-beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de beheerdersconsole naar Apparaatbeheeren vervolgensChrome-beheer.

Als u Apparaatbeheer niet ziet op de homepage, klikt u onderaan op Meer functies.

3. Klik op Gebruikersinstellingen of Instellingen van openbare sessie.
  4. Selecteer links de organisatie-eenheid waarvoor u wilt bepalen of gebruikers kunnen afdrukken in kleur.
  5. Ga naar Afdrukken en kies een van de opties naast Kleurmodus voor systeemeigen printers:
    • Kies Alle afdrukmodi toestaan om gebruikers toe te staan in zwart-wit en in kleur af te drukken.
    • Kies Alleen afdrukken in zwart-wit als u wilt voorkomen dat gebruikers afdrukken in kleur.
    • Kies Alleen afdrukken in kleur als u wilt dat gebruikers alleen in kleur kunnen afdrukken.
  6. Klik onderaan op Opslaan.
De gegevens van een printer bewerken
  1. Log in bij uw Google-beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de beheerdersconsole naar Apparaatbeheeren vervolgensChrome-beheer.

Als u Apparaatbeheer niet ziet op de homepage, klikt u onderaan op Meer functies.

3. Klik op Gebruikersinstellingen of Instellingen van openbare sessie.
  4. Selecteer links de organisatie-eenheid waaraan de printer is toegevoegd.
    Opmerking: U kunt de gegevens van een printer alleen bewerken in de organisatie-eenheid waaraan deze is toegevoegd, niet in onderliggende organisatie-eenheden die de printerinstellingen overnemen.
  5. Scroll naar Afdrukken en klik onder Afdrukken in Chrome OS met eigen printers op Beheren.
  6. Kies de printer die u wilt bewerken en klik op Bewerken.
  7. Voer de gegevens van de printer in en klik op Opslaan.
  8. Klik op Opslaan om de printerlijst te updaten.
  9. Klik onderaan op Opslaan.
Een printer uitschakelen of verwijderen
  1. Log in bij uw Google-beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de beheerdersconsole naar Apparaatbeheeren vervolgensChrome-beheer.

Als u Apparaatbeheer niet ziet op de homepage, klikt u onderaan op Meer functies.

3. Klik op Gebruikersinstellingen of Instellingen van openbare sessie.
  4. Selecteer links de organisatie-eenheid waarvoor u een printer wilt uitschakelen of verwijderen.
    Opmerking: U kunt een printer alleen verwijderen in de organisatie-eenheid waaraan deze is toegevoegd, niet in onderliggende organisatie-eenheden die de printerinstellingen overnemen. U kunt een printer wel op elk niveau uitschakelen.
  5. Scroll naar Afdrukken en klik onder Afdrukken in Chrome OS met eigen printers op Beheren.
  6. Zoek de printer die u wilt verwijderen of uitschakelen.
  7. Klik op Uitschakelen of Verwijderen en klik op Opslaan.
  8. Klik onderaan op Opslaan.
Een printer inschakelen
  1. Log in bij uw Google-beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de beheerdersconsole naar Apparaatbeheeren vervolgensChrome-beheer.

Als u Apparaatbeheer niet ziet op de homepage, klikt u onderaan op Meer functies.

3. Klik op Gebruikersinstellingen of Instellingen van openbare sessie.
  4. Selecteer links de organisatie-eenheid waarvoor u een printer wilt inschakelen.
  5. Scroll naar Afdrukken en klik onder Afdrukken in Chrome OS met eigen printers op Beheren.
  6. Zoek de printer die u wilt inschakelen.
  7. Klik op Inschakelen en vervolgens Opslaan.
  8. Klik onderaan op Opslaan.