Ben je aan het plannen om weer op kantoor te gaan werken? Bekijk hoe Chrome OS hieraan kan bijdragen.

Proefperioden en aanbiedingen voor Chromebooks

Je gebruikers kunnen een kosteloze proefperiode en andere speciale aanbiedingen krijgen bij hun nieuwe Chromebook. Dit zijn aanbiedingen voor consumenten. Ze zijn dus beschikbaar voor elk Google-account op het apparaat. Als beheerder kun je echter bepalen hoe (en of) je gebruikers een aanbieding kunnen activeren.

Waarom komen niet alle Chromebooks in aanmerking voor aanbiedingen?

Voor sommige Chromebooks krijgen gebruikers geen aanbiedingen, omdat ze zijn gemaakt voordat de aanbieding beschikbaar was. De tool om de aanbieding te kunnen krijgen, is in de hardware ingebouwd. Deze kan niet meer worden toegevoegd nadat een apparaat is gemaakt.

Gebruikers kunnen een aanbieding niet inwisselen

Vraag je gebruikers deze stappen voor probleemoplossing uit te voeren. Als ze daarna nog hulp nodig hebben, kunnen ze contact opnemen met het Chromebook-supportteam. Als de problemen niet met een aanbieding te maken hebben, kan een beheerder van je account contact opnemen met support via het tabblad Contact opnemen, rechtsboven in het helpcentrum.

Voorkomen dat gebruikers aanbiedingen inwisselen voor persoonlijk gebruik

Als je wilt zorgen dat je gebruikers alleen aanbiedingen kunnen activeren met de domeinaccounts van je organisatie (@mijnbedrijf.com), moet je het volgende doen:

1. Schrijf apparaten in bij je domein.
  2. Gebruik een toelatingslijst, zodat gebruikers niet kunnen inloggen op een apparaat met hun persoonlijke Google-account.

Google Drive-aanbiedingen

Voorkomen dat gebruikers een Drive-aanbieding inwisselen

Je moet Drive uitschakelen voor gebruikers in je domein.

Let op het volgende als je Drive uitschakelt:

• Gebruikers die de aanbieding activeren, krijgen kosteloos extra opslag.
  • Na 2 jaar blijven de bestanden van de gebruikers in Drive staan en kunnen ze deze blijven gebruiken, zonder extra kosten te betalen.Als ze echter hun Drive-opslagquota overschrijden, kunnen ze pas nieuwe bestanden toevoegen als je meer opslag toevoegt.

Kunnen gebruikers Drive-opslag overzetten of samenvoegen?

Nee, gebruikers kunnen hun Drive-opslag niet overzetten naar andere gebruikers. Ze kunnen de opslag ook niet samenvoegen. Aanbiedingen kunnen slechts één keer worden ingewisseld per apparaat of per Google-account.