Proefperioden en aanbiedingen voor Chromebooks

Uw gebruikers kunnen kosteloze proefperioden en andere speciale aanbiedingen krijgen bij hun nieuwe Chromebook. Dit zijn aanbiedingen voor consumenten. Ze zijn dus beschikbaar voor elk Google-account op het apparaat. Als beheerder kunt u echter bepalen hoe (en of) uw gebruikers een aanbieding kunnen activeren.

Waarom komen niet alle Chromebooks in aanmerking voor aanbiedingen?

Sommige Chromebooks ontvangen geen aanbiedingen, omdat ze zijn gemaakt voordat de aanbieding beschikbaar was. De tool om de aanbieding te activeren, is in de hardware ingebouwd en kan niet meer worden toegevoegd nadat een apparaat is gemaakt.

Gebruikers kunnen een aanbieding niet activeren

Laat uw gebruikers deze stappen voor probleemoplossing uitvoeren. Als ze daarna nog hulp nodig hebben, kunnen ze contact opnemen met het Chromebook-ondersteuningsteam. Als de problemen niet met een aanbieding te maken hebben, kan een beheerder van uw account contact opnemen met ondersteuning via het tabblad Contact opnemen, rechtsboven in het helpcentrum.

Hoe kan ik voorkomen dat gebruikers aanbiedingen activeren voor persoonlijk gebruik?

Als u wilt zorgen dat uw gebruikers alleen aanbiedingen kunnen activeren met de domeinaccounts van uw organisatie (@mijnbedrijf.com), moet u het volgende doen:

1. Schrijf apparaten in bij uw domein.
  2. Maak een witte lijst, zodat gebruikers niet kunnen inloggen op een apparaat met hun persoonlijke Google-account.

Google Drive-aanbiedingen

Hoe kan ik voorkomen dat gebruikers een Drive-aanbieding activeren?

U moet dan Drive uitschakelen voor gebruikers in uw domein.

Let op het volgende als u Drive uitschakelt:

• Gebruikers die de aanbieding activeren, krijgen kosteloos aanvullende opslag.
  • Na twee jaar blijven de bestanden van de gebruikers in Drive staan en kunnen ze deze blijven gebruiken, zonder extra kosten te betalen. Als ze echter hun Drive-opslagquota overschrijden, kunnen ze pas nieuwe bestanden toevoegen wanneer u meer opslag toevoegt

Kunnen gebruikers hun opslag overdragen aan andere gebruikers in de organisatie of de opslag delen?

Nee. Aanbiedingen kunnen slechts één keer worden geactiveerd per apparaat of per Google-account.