Ben je aan het plannen om weer op kantoor te gaan werken? Bekijk hoe Chrome OS hieraan kan bijdragen.

Bestellingen beheren van Chrome-upgrades voor zelfstandige apparaten

Voor beheerders die Chrome OS-apparaten beheren voor een bedrijf of school.

Soms veranderen de behoeften van je organisatie en moet je je oorspronkelijke bestelling updaten. Je moet bijvoorbeeld aanvullende updates aanschaffen, zodat je meer zelfstandige apparaten kunt inschrijven.

Hoe je upgradebestellingen beheert, hangt af van hoe je de upgrades hebt aangeschaft:

• Als je zelfstandige upgrades hebt gekocht via een geautoriseerde partner, moet je contact met deze partner opnemen om je bestelling te wijzigen.
  • Als je het jaarmodel voor Chrome Enterprise Upgrade in de Google Beheerdersconsole hebt gekocht, kun je bestellingen en betalingen beheren in de Beheerdersconsole.

Opmerking: Als je ChromeOS-apparaten met gebundelde upgrades in je organisatie hebt, hoef je geen upgrades te kopen voor deze apparaten. Elk apparaat bevat al een oneindige upgrade die geldt voor de levensduur van het apparaat.Ga naar Over ChromeOS-apparaten met gebundelde upgrades voor meer informatie over gebundelde apparaten.

Upgrades beheren

Upgrades toevoegen

Als je het jaarmodel voor Chrome Enterprise Upgrade in de Google Beheerdersconsole hebt aangeschaft en al je huidige upgrades in gebruik zijn, kun je eenvoudig meer upgrades aanschaffen.

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met een account met hoofdbeheerdersrechten (eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de beheerdersconsole naar Facturering.
  3. Klik naast Chrome Enterprise Upgrade op de pijl-omlaag Pijl-omlaag.
  4. Klik naast Licentie op Licenties toevoegen.
  5. Voer het aantal aanvullende upgrades in dat je wilt aanschaffen en klik op Doorgaan.
    Voer het aantal aanvullende upgrades in dat je nodig hebt, niet het totale aantal dat je moet hebben. Als je 25 upgrades hebt en er nog 25 nodig hebt, voer je 25 in. Je hebt er dan in totaal 50.
  6. Vink het vakje aan om akkoord te gaan met de voorwaarden en klik op Doorgaan.

Overstappen naar een reseller

Als je je via de Beheerdersconsole aanmeldt voor een proefperiode voor Chrome Enterprise Upgrade of Chrome Enterprise Upgrade bestelt, en je vervolgens je Google-services via een reseller wilt gaan kopen, moet je al je service-upgrades (inclusief Google Workspace) overzetten naar de reseller. Hiervoor moet je je domein overzetten naar het account van de reseller. Na de overdracht wordt je account een nieuwe upgrade en krijg je facturen van de reseller in plaats van Google.

1. Vraag de reseller of deze een overdrachtstoken nodig heeft.
  2. Als de reseller een overdrachtstoken nodig heeft, vraag je de reseller deze stappen te volgen om je domein over te zetten naar het account van de reseller.
  3. Als je reseller geen overdrachtstoken nodig heeft, neemt het Chrome-ondersteuningsteam wellicht contact met je op over het overzetten van je domein.

Een opgeschorte service hervatten

Als je je via de Beheerdersconsole hebt aangemeld voor Chrome Enterprise Upgrade en je services zijn opgeschort, moet je wellicht je factureringsgegevens toevoegen of updaten. Als je je upgrades niet automatisch laat verlengen, moet je ze wellicht handmatig verlengen. Als het goed is, wordt er een bericht weergegeven met de oorzaak van het probleem.

Zie Problemen met de betaling en facturering oplossen als je problemen ondervindt met de factureringsgegevens voor je Google-account.

Een proefperiode of bestelling opzeggen

Op een gegeven moment wil je mogelijk geen ChromeOS-apparaten meer beheren voor je organisatie. Als je Chrome Enterprise Upgrade hebt besteld via de Beheerdersconsole, kun je de service daar ook opzeggen.

Een proefperiode of bestelling meteen opzeggen

Als je je bestelling opzegt, wordt de rest van de huidige factureringstermijn nog steeds in rekening gebracht.

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met een account met hoofdbeheerdersrechten (eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de beheerdersconsole naar Facturering.
  3. Klik naast Chrome Enterprise Upgrade op Acties en dan Abonnement opzeggen.
  4. Kies een opzeggingsoptie.

5. Klik op Doorgaan met annulering om te bevestigen.

De services aan het einde van de termijn opzeggen

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met een account met hoofdbeheerdersrechten (eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de beheerdersconsole naar Facturering.
  3. Klik naast Chrome Enterprise Upgrade op de pijl-omlaag Pijl-omlaag.
  4.  Klik naast Verlengingsopties op Wijzigen.
  5. Selecteer Annuleer mijn service aan het einde van mijn termijn en klik op Opslaan.

Betalingen beheren

Je factureringsgegevens toevoegen

Als je je via de Beheerdersconsole hebt aangemeld voor Chrome Enterprise Upgrade en je niet de facturering en een betalingsplan instelt, wordt de Chrome Enterprise Upgrade-service automatisch opgeschort. Als de service aan het einde van de kosteloze proefperiode is opgeschort, moet je de facturering instellen om de service te hervatten.

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met een account met hoofdbeheerdersrechten (eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de beheerdersconsole naar Facturering.
  3. Klik naast Chrome Enterprise Upgrade op Facturering instellen.
  4. Klik op Aan de slag.
  5. Voer het aantal upgrades in dat je wilt aanschaffen en klik op Doorgaan.
  6. Vink het vakje aan om akkoord te gaan met de voorwaarden en klik op Doorgaan.
  7. Klik op Doorgaan om te bevestigen.

Een betaalmethode updaten

Als je je via de Beheerdersconsole hebt aangemeld voor Chrome Enterprise Upgrade, kun je bepaalde betalingsgegevens wijzigen, zoals de vervaldatum van je creditcard.

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met een account met hoofdbeheerdersrechten (eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de beheerdersconsole naar Facturering.
  3. Klik naast Chrome Enterprise Upgrade op Acties en dan Toegang tot factureringsaccount.
  4. Klik onder Hoe u betaalt op Betaalmethoden beheren.
  5. Klik naast de creditcard die je wilt updaten op Bewerken of Oplossen.
  6. Update de gegevens en klik op Updaten.

Opmerking: Als de service is opgeschort omdat je factureringsgegevens niet up-to-date waren, kan het enkele uren duren voordat de Chrome Enterprise Upgrade-service opnieuw wordt geactiveerd. Als je de service meteen wilt hervatten, betaal je je openstaande rekeningen.

Je openstaande rekeningen betalen

Als je je via de Beheerdersconsole hebt aangemeld voor Chrome Enterprise Upgrade en je service is opgeschort, moet je eerst je factureringsinstellingen updaten om je primaire betaalmethode te herstellen. Daarna kun je je openstaande rekeningen betalen om de service meteen te hervatten. Anders kan het enkele uren duren.

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met een account met hoofdbeheerdersrechten (eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de beheerdersconsole naar Facturering.
  3. Klik naast Chrome Enterprise Upgrade op Acties en dan Toegang tot factureringsaccount.
  4. Klik onder Uw saldo op de link om het openstaande bedrag te betalen.

5. Selecteer een betaalmethode of voeg er een toe op het scherm Een betaling uitvoeren:
    • Als je de weergegeven betaalmethode wilt gebruiken, hoef je niets te doen en kun je doorgaan met stap 6.
    • Als je een andere bestaande betaalmethode wilt gebruiken, klik je naast de weergegeven betaalmethode op de pijl-omlaag Pijl-omlaag en selecteer je een andere methode.
    • Als je een nieuwe betaalmethode wilt toevoegen, klik je op de pijl-omlaag Pijl-omlaag, selecteer je de juiste betalingsoptie en voer je de vereiste gegevens in.
  6. Geef aan hoeveel je wilt betalen. Het minimum bedrag is $ 10.
  7. Klik op Een betaling uitvoeren.
  8. Controleer of de betalingsgegevens correct zijn en klik op Bevestigen.

Je accountsaldo wordt geüpdatet zodra de betaling is geautoriseerd. Nadat je een handmatige betaling hebt uitgevoerd, gaat je account verder volgens de normale factureringscyclus.

Opmerking: Als je onmiddellijk je openstaande bedrag betaalt, kan het zijn dat ons systeem later nogmaals de kosten automatisch in rekening brengt. Dit leidt ertoe dat dezelfde kosten twee keer bij je in rekening worden gebracht. Als dit gebeurt, wordt eventueel extra tegoed toegevoegd aan je volgende betaling.