Installera appar och tillägg automatiskt

För administratörer som hanterar Chrome-policyer från Googles administratörskonsol.
Force install apps and extensions

Du kan låta appar och tillägg i Chrome installeras automatiskt (tvångsinstalleras) för användarna i organisationen. Användarna ser dessa appar och tillägg när de använder Chrome på hanterade enheter eller konton.

De flesta appar och tillägg för Chrome finns i Chrome Web Store. Du kan även tvångsinstallera appar och tillägg från tredje part. Användarna kan inte ta bort tvångsinstallerade objekt. Objekten kringgår även blockering av appar och tillägg.

Innan du börjar

• Om du vill göra inställningar för en viss grupp användare eller registrerade Chrome-webbläsare lägger du till användarkontona eller webbläsarna i en organisationsenhet.
  • För att tillämpa inställningar för Chrome-användare på Windows-, Mac- eller Linux-datorer aktiverar du Chrome-webbläsarhantering för den organisationsenhet de tillhör. Se Aktivera Chrome-webbläsarhantering.

Tvångsinstallera appar

Gäller när användare är inloggade på ett hanterat Google-konto på en Chrome-webbläsare eller enhet som kör Chrome OS.

De här stegen förutsätter att du känner till hur du gör Chrome-inställningar på administratörskonsolen.

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Öppna Enheter följt av Chrome-hantering från startsidan för administratörskonsolen.

Om du inte ser Enheter på startsidan klickar du på Fler kontroller längst ned.

3. Klicka på Appar och tillägg.
  4. Om du vill att inställningen ska gälla alla användare och registrerade webbläsare väljer du organisationsenheten på den högsta nivån. Välj annars en underordnad organisationsenhet.
  5. Klicka på Användare och webbläsare eller Hanterade gästsessioner högst upp.
  6. Gå till appen som du vill installera automatiskt.
  7. Under Installationspolicy väljer du Tvångsinstallera eller Tvångsinstallera + fäst.
  8. Klicka på Spara. Om du har konfigurerat en underordnad organisationsenhet kan du eventuellt ärva eller åsidosätta inställningarna för en överordnad organisationsenhet.

Så fungerar det

Om en app eller ett tillägg tvångsinstalleras får den/det tillgång till information på enheten som den är installerad på. Till exempel kan en app få tillgång till en användares bokmärken eller använda personens plats. Den kan också använda en enhets katalog-API-id genom ett tilläggs-API. Och den kan använda Chrome enterprise.platformKey API utan att begära tillstånd.

Relaterade ämnen