Planerar du en strategi för återgång till kontorsarbete? Se hur Chrome OS kan vara till hjälp.

Felsök problem med Chrome-nätverk

Om du får TCP/IP-problem med webbläsaren Chrome eller en hanterad ChromeOS-enhet kan du samla in nätverksloggar och visa nätverksdata. Nätverksloggarna är användbara om du behöver felsöka nätverksproblem, analysera prestanda eller kontakta support om ett problem.

Om ett problem är HTTP-relaterat, exempelvis 403-fel eller HTTP-rubriker som saknas, använder du HAR Analyzer.

Så här gör du

Hämta nätverksloggar

Från Chrome 58 och framåt kan du använda net-export för att exportera en loggfil i JSON-matrisformat (JavaScript Object Notation). Denna loggfil innehåller uppgifter om Chromes händelser och status på nätverksnivå.
  1. Öppna ett nytt webbläsarfönster i Chrome och öppna sedan chrome://net-export/
  2. (Valfritt) Välj nivå för loggdetaljer.
    • Om du inte ändrar nivån för loggdetaljerna tas privat information bort.
    • Om du vill inkludera raw-byte (krypterade eller okrypterade) som sänts via nätverket väljer du Inkludera raw-byte (inkluderar cookies och användaruppgifter).
  3. Klicka på Börja logga till disk.
  4. Ange ett namn på filen och välj var den ska sparas.
  5. Klicka på Spara.
  6. Öppna en ny flik och återskapa problemet.
  7. Gå tillbaka till fliken för net-export och klicka på Avbryt loggning.

Om ett problem uppstår innan du kan öppna chrome://net-export, exempelvis när Chrome-webbläsaren eller enheten startar för första gången, använder du följande kommandoradsflagga för att registrera nätverksloggen:

--log-net-log=/tmp/mylog.json --net-log-level=0

Du kan ändra filsökvägen /tmp/mylog.json om du behöver det.

Visa nätverksdata

1. Öppna ett nytt webbläsarfönster i Chrome och bläddra till https://netlog-viewer.appspot.com/#import
    Obs! Händelser registreras direkt. Du kan se detta i det röda fältet överst i webbläsarfönstret.
  2. Klicka på välj fil om du vill importera nätverksloggen och visa information om nätverkshändelser. Mer information finns i tabellen nedan.
Alternativ Vad du kan göra
Importera

Importera en exporterad .json-fil. Sedan kan du visa information om nätverkshändelser.

Proxy Visa information om de proxyinställningar som webbläsaren använder. Om det inte finns någon proxy ser du Använd direktanslutningar.
Händelse Visa en lista över händelser när de sker. Exempel på händelser är socketanslutningar, SPDY-sessioner, HTTP-TCP-anslutningar och URL-förfrågningar. Fel visas i röd text.
Tidslinje Visa ett diagram med information, som antalet öppna sockets eller sockets i användning, URL- och DNS-förfrågningar och hur mycket data som har skickats eller tagits emot.
DNS Visa en logg med DNS-sökningar för enheten. Detta kan underlätta felsökning av problem där det inte går att läsa in webbsidor. I loggen listas webbadresser och deras motsvarande IP-adresser. Den innehåller även tidpunkten för DNS-förfrågningar.
Sockets Visar en logg över öppna sockets och sockets i användning. Använd denna logg för avancerad nätverksfelsökning.
Alt-Svc Visa information om alternativa tjänstmappningar.
HTTP/2 Visa en logg över HTTP/2-sessioner och alternativa tjänstmappningar.
QUIC Visa information om Quick UDP Internet Connections (QUIC). Detta är ett testnätverksprotokoll som optimerar anslutningsorienterade webbappar som förlitar sig på TCP. Du kan aktivera eller inaktivera QUIC på chrome://flags/#enable-quic.
Rapportering Visa ursprungskonfigurationer, loggningspolicyer för nätverksfel och köplacerade rapporter.
Cacheminne Visa en lista över cachelagrade poster och statistik.
Moduler Visa en lista över aktiva tillägg och appar i Chrome.
Prerender (För-rendera) Visa aktiva för-renderade webbplatser och historik för dem.
ChromeOS

Registrera enhetsloggar som är användbara för felsökning av problem med ChromeOS-enheter. Du kan

• Importera ONC-fil: Importera en fil för öppen nätverkskonfiguration (ONC).
  • Lagra loggar: Lagra alla enhetsloggar in en TGZ-fil.
  • Utföra nätverksfelsökning: Samla in loggar för specifika nätverksgränssnitt inklusive wifi, Ethernet, mobil och WiMAX (Worldwide Interoperability for Microwave Access).

Mer information om hur du undersöker ChromeOS-enhetsloggar finns i Felsökningsloggar för ChromeOS-enhet.

Relaterade ämnen

Google och relaterade märken och logotyper är varumärken som tillhör Google LLC. Alla andra företags- och produktnamn är varumärken som tillhör de företag som de är kopplade till.