Planerar du en strategi för återgång till kontorsarbete? Se hur Chrome OS kan vara till hjälp.

ChromeOS-versionen uppdateras inte

Ibland kan du få problem med automatisk uppdatering av ChromeOS på hanterade enheter.

Steg 1: Kontrollera vanliga problem

Enheter med en version av ChromeOS kan uppdatera automatiskt till den senaste versionen på den stabila kanalen. Beroende på versionsnummer kan det behövas flera uppdateringar för att komma till den senaste versionen. Enheter kanske inte kan uppdatera automatiskt till den senaste versionen av ChromeOS av några olika skäl.

• Som standard uppdateras ChromeOS-enheter automatiskt till den senaste versionen av Chrome när den blir tillgänglig. Kontrollera att Enhetsuppdateringar har ställts in på Tillåt uppdateringar på Googles administratörskonsol. Mer information finns i Aktivera automatiska uppdateringar (rekommenderas).
  • När du låser en version förhindrar du att Chrome-enheter uppdateras till versioner av ChromeOS utöver det angivna versionsnumret. På Googles administratörskonsol måste du se till att Begränsa versionen av Google Chrome till högst är inställd på Ingen begränsning. Läs om att låsa versioner.
  • Spridning anger antalet dagar under vilka användarnas enheter laddar ned en automatisk uppdatering. Du kan sprida ut uppdateringarna över ett antal dagar, men bör välja så få dagar som möjligt, till exempel två eller tre. Om du sprider ut dem över en längre tidsperiod än så kan vissa användare hamna mer än en version efter. På Googles administratörskonsol kontrollerar du att Sprid automatiska uppdateringar slumpmässigt över är inställd på det minsta möjliga antalet dagar.
  • Enheterna måste ha nåtts av policyer innan de kan uppfylla de inställningar som du har gjort i administratörskonsolen. Kontrollera om en viss enhet har rätt policy genom att gå till Chrome://policy på enheten. Kontrollera att policyerna DeviceAutoUpdateDisabled, DeviceTargetVersionPrefix och DeviceUpdateScatterFactor inte är inställda. I sådana fall sker automatisk uppdatering som standard på enheten.
  • Google tillhandahåller automatiska uppdateringar till ett visst datum. Mer information finns i Policy för automatisk uppdatering.
  • När det gäller Googles maskinvara för mötesrum kan uppdateringar från ChromeOS fördröjas

Steg 2: Diagnostisera orsaken

Om ChromeOS-enheter i organisationen fortfarande inte uppdateras automatiskt till den senaste versionen av ChromeOS kan du samla in information för att diagnostisera orsaken.

Kontrollera versionsnummer och policyer

På en ChromeOS-enhet:

1. Kolla den nuvarande ChromeOS-versionen och se om det finns några uppdateringar. Mer information finns i Uppdatera Chromebooks operativsystem.
  2. Se vilka Chrome-policyer som för närvarande gäller. Mer information finns i Visa en enhets nuvarande Chrome-policyer.
  3. Kontrollera att enheten kan ansluta till uppdateringsservern (omahaproxy) med hjälp av webbläsarinfo.

Kontrollera felsökningsloggar

Steg 1: Samla in loggarna

1. Samla in felsökningsloggarna på en ChromeOS-enhet. Mer information finns i Samla in ChromeOS-felsökningsloggar.
  2. Ladda upp loggarna till Log Analyzer

Steg 2: Kontrollera loggarna manuellt

Kontrollera manuellt de senaste uppdateringsloggarna för att se till att de har den information du förväntar dig.

• [1024/011920:INFO:payload_state.cc(554)] Current download source: HttpPeer
    Källan som enheten försöker ansluta till för att ladda ned en uppdatering. HttpPeer avser Googles servrar.
  • [1024/011920:INFO:update_attempter.cc(405)] Setting target channel as mandated: beta-channel
    Kanalen som för närvarande begärs av enheten. Konfigurera inställningen för versionskanal på administratörskonsolen. Mer information finns i Ange policyer för ChromeOS-enheter.
  • [1024/020539:INFO:omaha_request_action.cc(793)] Posting an Omaha request to https://tools.google.com/service/update2
    Omaha_request är den funktion som publicerar en begäran till uppdateringsmålet, till exempel peer-to-peer eller webben. Här är begäran riktad till Googles servrar. Kontrollera att webbadressen för värdnamnet är tillåten. Mer information finns i Skapa en godkännandelista för värdnamn.
  • [1023/133852:INFO:update_attempter.cc(875)] Running interactive update
    Uppdateringen startades manuellt från själva enheten. Mer information om hur du söker efter uppdateringar på enheter finns i Uppdatera Chromebooks operativsystem.
  • 1023/133854:INFO:libcurl_http_fetcher.cc(296)] Setting up curl options for HTTP
    [1023/133854:INFO:libcurl_http_fetcher.cc(433)] HTTP response code: 416
    [1023/133854:INFO:libcurl_http_fetcher.cc(468)] Transfer resulted in an error (416), 0 bytes downloaded

Ett problem uppstår med nätverket som enheten ansluter till. Därför kan enheten inte ladda ned filen. Kontrollera att enheten kan uppdateras i ett obegränsat nätverk.

Exempel på felsökningslogg

I felsökningsloggen:

• version="2913.212.0"
    ChromeOS-enheten uppdateras från version 2913.212.0.
  • <o:updatecheck targetversionprefix="5116.">
    ChromeOS-enheten fästs på version 5116.

Du hittar ChromeOS-versionsnummer för enheter som för närvarande stöds i CrOS-OmahaProxy CSV Viewer.

==== REQUEST ===== [0206/165048:INFO:omaha_request_action.cc(252)] Request: <!--?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?-->

<o:gupdate ismachine="1" protocol="2.0" updaterversion="ChromeOSUpdateEngine-0.1.0.0" version="ChromeOSUpdateEngine-0.1.0.0" xmlns:o="http://www.google.com/update2/request"> <o:os platform="Chrome OS" sp="2913.212.0_armv7l" version="Indy"></o:os> <o:app appid="{D851316B-7E57-4805-A7CE-01829AC14}" board="daisy-signed-mp-v2keys" delta_okay="true" hardware_class="SNOW ELBERT A-E 4016" lang="en-US" track="stable-channel" version="2913.212.0"> <o:updatecheck targetversionprefix="5116."> </o:updatecheck> </o:app> </o:gupdate>

Steg 3: Kontakta supportcentret

Innan du kontaktar supportcentret för Google Cloud.

• Kontrollera felsökningsloggarna. Identifiera och åtgärda eventuella vanliga problem som du hittar.
  • Kontrollera att enheterna kan uppdatera automatiskt i ett obegränsat nätverk.
  • Verifiera att enheterna inte är fastnålade på en specifik version.

Kontakta supportcentret om du fortfarande har problem. Skicka in felsökningsloggar med ditt ärende.

Relaterade ämnen