Ben je aan het plannen om weer op kantoor te gaan werken? Bekijk hoe Chrome OS hieraan kan bijdragen.

'Ondersteuning voor oudere browsers' (geïntegreerd) voor Windows

Geïntegreerde LBS instellen voor Windows

Chrome-browser versie 74 en hoger.

Voor beheerders die de Chrome-browser beheren in Windows voor een bedrijf of school.

Als beheerder kun je instellen dat gebruikers automatisch schakelen tussen de Chrome-browser en een andere browser. Implementeer 'Ondersteuning voor oudere browsers' (Legacy Browser Support, LBS) en gebruik beleid om op te geven welke URL's in een alternatieve browser moeten worden geopend. Je kunt bijvoorbeeld zorgen dat voor browserbezoeken aan internet de Chrome-browser wordt gebruikt, maar dat voor bezoeken aan het intranet van je organisatie Internet Explorer® wordt gebruikt.

In Chrome-browser versie 74 en hoger is de LBS-functie geïntegreerd in de Chrome Browser MSI. Je kunt LBS aanzetten en beleid instellen om LBS te beheren in de template voor Chrome-groepsbeleid.

Aandachtspunten

• Als je eerder de LBS-extensie hebt geïmplementeerd in je organisatie en je nu overstapt op geïntegreerde LBS, moet je op de apparaten van gebruikers controleren of LBS correct werkt.
  • Gebruik LBS met de nieuwste versie van de Chrome-browser.
  • LBS werkt met Internet Explorer 6-11.
  • Vraag gebruikers op Microsoft Windows-apparaten te controleren of het volgende het geval is in de Internet Explorer-instellingen:
    • Het vakje is niet aangevinkt voor Uitgebreide beveiligde modus aanzetten
    • Het vakje is aangevinkt voor Browseruitbreidingen van derden aanzetten

Overzicht van de stappen

1. Download de componenten die je nodig hebt om geïntegreerde LBS in je organisatie te implementeren.
  2. Schakel geïntegreerde LBS in door het beleid BrowserSwitcherEnabled in te stellen. Voer de URL's in waarvan je wilt dat die in een alternatieve browser worden geopend. Je kunt aanvullende beleidsregels instellen om geïntegreerde LBS aan te passen voor je organisatie.
  3. Beheerders die eerder de Chrome-extensie 'Ondersteuning voor oudere browsers' op Windows-computers hebben geïmplementeerd, moeten de LBS-extensie verwijderen uit de lijst met afgedwongen geïnstalleerde extensies.
  4. Test geïntegreerde LBS en het beleid en implementeer het voor al je gebruikers.

Google en de gerelateerde merken en logo's zijn handelsmerken van Google LLC. Alle andere bedrijfs- en productnamen zijn handelsmerken van de bedrijven waarmee ze in verband worden gebracht.