Ben je aan het plannen om weer op kantoor te gaan werken? Bekijk hoe Chrome OS hieraan kan bijdragen.

Snel aan de slag met Chrome OS-apparaten

5. ChromeOS-apparaten inschrijven

Als je het apparaatbeleid dat je instelt in de Google Beheerdersconsole wilt afdwingen, moet je ChromeOS-apparaten inschrijven. Op elk apparaat dat je inschrijft, wordt het ingestelde beleid afgedwongen, totdat je het apparaat wist of herstelt.

Voordat je begint

• Voordat je apparaten kunt inschrijven, moet je de Servicevoorwaarden accepteren. Doe hiervoor het volgende:
    1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga naar Apparatenen danChrome-apparaten.
    3. Klik in het pop-upvenster met de Servicevoorwaarden op Ik ga akkoord.
  • Als je apparaten instelt voor een grote groep, op meerdere kantoorlocaties of klaslokalen, kun je de apparaten ook door anderen laten inschrijven. Voordat je dit doet, moet je één apparaat inschrijven om te controleren of het beheerbeleid juist werkt.

Je apparaten inschrijven

Als beheerder kun je apparaten zelf inschrijven of gebruikers apparaten laten inschrijven met het beleid Inschrijfrechten.

Gebruikers van ChromeOS-apparaten met Chrome Enterprise Upgrade of Chrome Education Upgrade krijgen automatisch de vraag om het apparaat in te schrijven. Als gebruikers niet worden gevraagd zich in te schrijven, moeten ze op Ctrl + Alt + E drukken.

Je moet zelfstandige apparaten waarvoor je upgrades hebt gekocht, handmatig inschrijven. Ga naar ChromeOS-apparaten inschrijven voor instructies om apparaten in te schrijven.

Tip: Als je je wilt inschrijven met de Kiosk & Signage Upgrade, moeten apparaten ChromeOS-versie 104 of hoger hebben.

Als er problemen zijn met de inschrijving van een apparaat, moet je het wellicht wissen en opnieuw inschrijven.

Volgende stappen

Je kunt de apparaten van je organisatie beheren met Chrome-beheer. Configureer functies voor je gebruikers, zoals: