Support

Deze pagina is bedoeld voor IT-beheerders die Chrome-browsers of Chrome OS-apparaten beheren voor een bedrijf of school.

Als je hulp nodig hebt met de Chrome-browser of apparaten met Chrome OS, vragen we je indien mogelijk de artikelen in het Helpcentrum van Chrome Enterprise te bekijken voordat je contact opneemt met support. Welk type support je kunt krijgen, hangt af van je Chrome-service of Google Workspace-versie.

Contact opnemen met Chrome Enterprise Support

Google biedt ondersteuning voor de nieuwste stabiele, bèta- en Dev-versies van de Chrome-browser en Chrome OS.

Bekijk de typen support hieronder voordat je contact opneemt met support. Zorg dat je supportaanvraag voldoet aan de richtlijnen.

Ga als volgt te werk om contact op te nemen met support:

1. Log in op je Google-account met je Chrome- of beheerdersaccount.
  2. Open het Helpcentrum van Chrome Enterprise.
  3. Klik op een pagina in het Helpcentrum in de bovenhoek op Contact opnemen.

Ondersteuningsopties voor Chrome Enterprise

Support voor Chrome-apparaten

Als je organisatie een abonnement heeft op een Chrome-service, zoals Chrome Enterprise Upgrade, biedt Google support voor softwareproblemen die vallen onder de richtlijnen voor technische supportservices, zoals:

• Beleid in de Google Beheerdersconsole
  • Chrome-apparaatbeheer
  • Problemen met Chrome OS
  • Browseproblemen die niet worden veroorzaakt door software of websites van derden
  • Problemen met apps en extensies die niet worden veroorzaakt door software van derden

Support voor de Chrome-browser

Als je organisatie een abonnement heeft op een Chrome-service, zoals Chrome Enterprise Upgrade, biedt Google support voor beheerproblemen met de Chrome-browser.

Als je klant bent van Google Workspace of de Education-versie hebt, biedt Google support voor problemen die vallen onder de Richtlijnen voor technische supportservices van Google Workspace.

Dit zijn enkele situaties waarin je support kunt krijgen voor beheerproblemen met de Chrome-browser:

• De Chrome-browser op apparaten configureren, implementeren of installeren
  • Templates voor de Groepsbeleidsbeheer-editor van Microsoft® Windows®
  • MSI-installatieprogramma voor de Chrome-browser
  • Beleid in de Google Beheerdersconsole
  • Browserproblemen die niet worden veroorzaakt door software of websites van derden

Enterprise Support voor de Chrome-browser

In de volgende situaties kun je Enterprise Support voor de Chrome-browser kopen voor je organisatie:

• Je gebruikt de Chrome-browser.
  • Je hebt geen Google Workspace-abonnement.
  • Je hebt een Google Workspace- of Education-abonnement, maar meer gebruikers van de Chrome-browser dan Google Workspace-licenties.
  • Je hebt meer dan 1000 gebruikers.

Met Enterprise Support voor de Chrome-browser krijg je support voor de bètaversie, de nieuwste stabiele versie en de laatste 2 versies van de Chrome-browser op Windows-, Apple® Mac®- en Linux®-computers. Je krijgt hulp bij het volgende:

• Templates voor de Editor voor groepsbeleidsbeheer
  • MSI-installatieprogramma voor de Chrome-browser
  • Browserproblemen die niet worden veroorzaakt door software of websites van derden
  • Praktische tips om de Chrome-browser te implementeren, beheren en updaten

Aanmelden voor Enterprise Support voor de Chrome-browser

1. Ga naar het aanmeldformulier.
  2. Voer onder Contact opnemen met verkoop de gegevens van je organisatie in.
    Opmerking: Nadat je Enterprise Support voor de Chrome-browser hebt aangeschaft, ontvangt het contact op het aanmeldingsformulier een welkomstmail met een tijdelijke gebruikersnaam en wachtwoord. Als het contact de e-mail niet heeft ontvangen, vul je het supportformulier voor de Google Beheerdersconsole in voor hulp.
  3. Als je je eigen domein gebruikt, moet je het domeineigendom bevestigen bij Google. Zie Uw domeineigendom bevestigen voor Google Workspace voor meer informatie.
    Zie Ik kan me niet aanmelden voor een Google-service met mijn domein als je problemen ondervindt bij het bevestigen van je domeineigendom.
  4. Als je andere Google-services gebruikt, log je in bij de Google Beheerdersconsole met je normale gebruikersnaam en wachtwoord.
  5. Als dit je eerste Google Cloud-product is, log je in bij de Google Beheerdersconsole met de tijdelijke gebruikersnaam en wachtwoord uit de welkomstmail die je hebt ontvangen.
  6. Maak een back-upbeheerdersaccount.
    1. Maak in de Google Beheerdersconsole een gebruikersaccount voor de back-upbeheerder. Zie Gebruikers individueel toevoegen voor meer informatie.
    2. Wijs de rol Hoofdgebruiker toe aan de nieuwe gebruiker. Zie Vooraf ingestelde beheerdersrollen voor meer informatie.
  7. Voeg gebruikers toe aan het Google Cloud-supportcentrum. Zie Webapplicatiegebruikers registreren en beheren voor meer informatie.

Andere ondersteuningsopties

Hardwaresupport

Voordat je contact opneemt met support, vragen we je de stappen voor probleemoplossing uit te voeren voor het probleem. Zie Problemen oplossen met Chrome-apparaten.Neem bij hardwareproblemen contact op met het reparatiecentrum van de fabrikant.

Fabrikant Regio Telefonische ondersteuning Ondersteuningspagina
Acer VS, Canada   Meer informatie
Japan   Meer informatie
Wereldwijd Meer informatie Meer informatie
ASUS VS, Canada 1-888-606-ASUS (606-2787) Meer informatie
Japan   Meer informatie
Dell Wereldwijd Meer informatie Meer informatie
Google Wereldwijd   Meer informatie
HiSense VS 1-888-935-8880 Meer informatie
HP VS, Canada 1-800-334-5144 Meer informatie
Japan   Meer informatie
Lenovo VS 1-800-426-7378 Meer informatie
Wereldwijd Meer informatie Meer informatie
Samsung VS 1-866-SAM-4-BIZ (726-4249) Meer informatie
Canada 1-800-749-0205 Meer informatie

Neverware CloudReady

• Ik kan het probleem reproduceren op een Chromebook: Apparaten met de nieuwste stabiele versie van Neverware® CloudReady® werken met standaard beheerfuncties, zoals inschrijven, beheerbeleid en upgradebeheer. Als je problemen ondervindt met deze functies en deze kunt reproduceren op een Chromebook, neem je contact op met Chrome Enterprise-support. (Zorg dat je een Chromebook bij de hand hebt voor probleemoplossing.)
  • Ik kan het probleem niet reproduceren op een Chromebook: Neem voor hulp met problemen die specifiek zijn voor CloudReady en die niet kunnen worden gereproduceerd op een Chromebook, zoals systeemupdates of hardwareproblemen, contact op met Neverware-support.