Planerar du en strategi för återgång till kontorsarbete? Se hur Chrome OS kan vara till hjälp.

Hantera Chrome-enheter på flera domäner

Om organisationen äger fler än en domän kan du konfigurera Chrome-inställningar på flera domäner. Detta kan göras på fler än ett sätt men vi rekommenderar att du konfigurerar hantering av flera domäner för att hantera Chrome-enheter på flera domäner.

Hantera flera domäner från en administratörskonsol (rekommenderas)

När du har valt att använda en domän som primär domän kan du fortfarande lägga till sekundära domäner. När varje domän har verifierats kan du skapa användarnamn och alias på den. Alla användare på ditt konto kan sedan hanteras under Användare som skapats på kontot. Så länge din Chrome-enhet är registrerad på den primära domänen kan användare på alla domäner på kontot få samma upplevelse.

Fördelen med denna metod är att du kan konfigurera alla inställningar på samma administratörskonsol. Alla användare kommer att tillhöra samma konto. Det betyder att när du konfigurerar inställningar i Enhetshantering > Chrome Management så kan du låta dem gälla för användare på olika domäner samtidigt.

Enhetspolicyer gäller på dina registrerade enheter oavsett användarnamn. Användarpolicyer berör å andra sidan användare på din domän när de loggar in på Chrome-enhet, även om enheten inte är registrerad på kontot. Du kan ställa in policyer för användare och enhet för var och en av organisationsenheterna och varje enhet kan omfatta enheter och användare från olika domäner på kontot.

Tänk på följande begränsningar för hantering av flera domäner.

Hantera varje domän med olika administratörskonsoler (rekommenderas inte)

En annan metod är att skapa separata konton för varje domän. Det betyder att varje domän agerar som en primär domän med en egen administratörskonsol och du stöter inte på några av de begränsningar som är kopplade till sekundära domäner. För del flesta kunder rekommenderar vi inte denna metod eftersom den har följande begränsningar:

1. Du måste registrera enheter separat för varje administratörskonsol. Istället för att koppla en Chrome-enhet till organisationen tillhör den enbart en underuppsättning domäner. Det betyder att du måste logga in på varje administratörskonsol för att göra en ändring.

2. Om du använder Google Workspace är det svårare att dela mellan domänerna. För många Google Workspace-appar finns det inställningar som begränsar delningsbehörigheterna inom organisationen. Vid flera konton använder du två separata organisationer.

3. Alla hanteringsalternativ måste skötas separat. Utöver att kontrollera vilka organisationsenheter som ska få en viss inställning måste du nu även kontrollera alla administratörskonsoler.

Den enda större fördelen med denna metod är att du enkelt kan konfigurera användarpolicyer per domän. Eftersom användarna redan har separerats efter domän är det lätt att göra inställningar för olika användarpolicyer för varje domän. Du behöver inte konfigurera organisationsenheter.

Ändra domän

Om du har köpt Chrome-licenser för fel domän kontaktar du support.

Resurser