Updates beheren op Chrome-apparaten

Als Chrome-beheerder kun je updates van het Chrome-besturingssysteem (OS) voor apparaten in je organisatie beheren. Chrome brengt ongeveer elke zes weken een volledige OS-update uit. Kleine updates, zoals beveiligingsfixes en software-updates, vinden elke twee tot drie weken plaats. De gemiddelde volledige Chrome OS-update is meer dan 400 MB, kleine updates zijn ongeveer 50 MB.

We raden u aan automatische updates te gebruiken in plaats van apparaten handmatig te updaten, om Chrome-apparaten veilig en up-to-date te houden. Als uw organisatie duizenden apparaten gebruikt of als u bandbreedtebeperkingen heeft, moet u wellicht aanpassen hoe updates worden geïmplementeerd.

Automatische updates configureren

Automatische updates inschakelen (aanbevolen)

Chrome-apparaten worden standaard geüpdatet naar de nieuwste versie van Chrome wanneer deze beschikbaar komt. We raden u aan de standaardinstellingen voor automatische updates ingeschakeld te laten. Zo worden de apparaten van uw gebruikers automatisch geüpdatet naar de nieuwe versie van Chrome OS wanneer deze wordt vrijgegeven op het Stabiele kanaal. Uw gebruikers krijgen essentiële beveiligingsfixes en nieuwe functies zodra deze beschikbaar komen.

1. Log in bij de Google-beheerdersconsole.

Log in met je beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de beheerdersconsole naar Apparaatbeheeren danChrome-beheer.

Als je Apparaatbeheer niet ziet op de homepage, klik je onderaan op Meer functies.

3. Klik op Apparaatinstellingen.
  4. Selecteer links de organisatie-eenheid met de apparaten waarvoor u instellingen wilt configureren.

Als u wilt dat de instellingen gelden voor alle apparaten, selecteert u de organisatie op het hoogste niveau. Selecteer anders een onderliggende organisatie-eenheid. Meer informatie

5. Ga naar Update-instellingen voor apparaat en dan Instellingen voor automatische updates.
  6. Selecteer Automatische updates toestaan in het menu Automatische updates.
  7. Klik onderaan op Opslaan.
Automatische updates uitschakelen (voor testdoeleinden)

Als een bepaalde release van Chrome OS een probleem veroorzaakt in uw organisatie, kunt u automatische updates uitschakelen totdat het probleem is opgelost. U kunt automatische updates ook uitschakelen als uw organisatie updates handmatig wil uitvoeren.

1. Log in bij de Google-beheerdersconsole.

Log in met je beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de beheerdersconsole naar Apparaatbeheeren danChrome-beheer.

Als je Apparaatbeheer niet ziet op de homepage, klik je onderaan op Meer functies.

3. Klik op Apparaatinstellingen.
  4. Selecteer links de organisatie-eenheid met de apparaten waarvoor u instellingen wilt configureren.

Als u wilt dat de instellingen gelden voor alle apparaten, selecteert u de organisatie op het hoogste niveau. Selecteer anders een onderliggende organisatie-eenheid. Meer informatie

5. Ga naar Update-instellingen voor apparaat en dan Instellingen voor automatische updates.
  6. Selecteer Automatische updates stoppen in het menu Automatische updates.
  7. Klik onderaan op Opslaan.
Automatische peer-to-peer-updates gebruiken
Als peer-to-peer-netwerken (P2P) beschikbaar zijn, kunnen apparaten Chrome automatisch updaten via een apparaat in de buurt van hetzelfde model. Met deze optie wordt het externe netwerkverkeer verminderd. Als automatische P2P-updates mislukken of niet mogelijk zijn in uw netwerk, worden apparaten op de normale manier geüpdatet. De update wordt dan gedownload van de servers van Google of via een proxyserver met een cachegeheugen op het web.

Het volgende moet het geval zijn voordat automatische P2P-updates werken:

• Het netwerk van uw organisatie moet P2P-verbindingen toestaan.
  • Multicast-DNS (mDNS) mag niet worden gefilterd of geblokkeerd in het Local Area Network (LAN).

Updates aanpassen

Chrome OS-updates vastzetten op een specifieke versie

Niet aanbevolen. Google Cloud ondersteunt alleen de nieuwste versie van Chrome OS.

We raden gebruikers aan de nieuwste versie van Chrome te gebruiken. Soms moet u echter opgeven welke versie wordt uitgevoerd op uw apparaten. Een latere versie van Chrome OS kan bijvoorbeeld compatibiliteitsproblemen opleveren met tools in uw domein. Of misschien ontdekt u een kritiek probleem tijdens het testen van apparaten op het Bètakanaal.

Probeer updates zo min mogelijk vast te zetten op een bepaalde versie. Als u vergeet het vastzetten van versies weer ongedaan te maken, kunnen gebruikers essentiële beveiligingsupdates en nieuwe functies missen.

1. Log in bij de Google-beheerdersconsole.

Log in met je beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de beheerdersconsole naar Apparaatbeheeren danChrome-beheer.

Als je Apparaatbeheer niet ziet op de homepage, klik je onderaan op Meer functies.

3. Klik op Apparaatinstellingen.
  4. Selecteer links de organisatie-eenheid met de apparaten waarvoor u instellingen wilt configureren.

Als u wilt dat de instellingen gelden voor alle apparaten, selecteert u de organisatie op het hoogste niveau. Selecteer anders een onderliggende organisatie-eenheid. Meer informatie

5. Ga naar Update-instellingen voor apparaat en dan Instellingen voor automatische updates.
  6. Selecteer een Chrome OS-versie in het menu Google Chrome-versie beperken tot ten hoogste. Er wordt voorkomen dat apparaten worden geüpdatet naar Chrome OS-versies hoger dan het gekozen versienummer. Kies bijvoorbeeld 65 om te voorkomen dat apperaten worden geüpdatet naar een hogere versie dan Chrome-versie 65.
  7. Klik onderaan op Opslaan.

Problemen oplossen

U kunt een of meer van uw Chrome-apparaten configureren zodat deze het ontwikkelaars- (Dev) of bètakanaal gebruiken, om compatibiliteitsproblemen in nieuwere versies van Chrome te kunnen vaststellen. Zie Praktische tips voor Chrome-releases voor meer informatie.

Updates verspreiden om het bandbreedtegebruik op een netwerk te verminderen
Aanbevolen als u problemen heeft met de bandbreedte

Als uw organisatie duizenden Chrome-apparaten gebruikt of als er beperkingen gelden voor de netwerkbandbreedte, kunt u de automatische updates verspreiden. U kunt de updates over enkele dagen verspreiden, maar u moet zo min mogelijk dagen kiezen, bijvoorbeeld twee of drie. Als u de updates over een langere periode verspreidt, raken sommige gebruikers wellicht meer dan één versie achter.

De downloads worden op verschillende momenten binnen deze periode uitgevoerd om verkeerspieken te voorkomen die van invloed kunnen zijn op oudere netwerken of netwerken met een lage bandbreedte. Apparaten die in deze periode offline zijn, downloaden de update wanneer ze weer online zijn.

U moet dit beleid instellen op de standaardwaarde (geen) of een laag getal, behalve als u weet dat uw netwerk geen verkeerspieken kan verwerken. Met een laag getal kunnen gebruikers sneller profiteren van Chrome-verbeteringen en nieuwe functies. Bovendien wordt het aantal gelijktijdige versies in uw organisatie tot een minimum beperkt en wordt verandermanagement tijdens de updateperiode vereenvoudigd.

1. Log in bij de Google-beheerdersconsole.

Log in met je beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de beheerdersconsole naar Apparaatbeheeren danChrome-beheer.

Als je Apparaatbeheer niet ziet op de homepage, klik je onderaan op Meer functies.

3. Klik op Apparaatinstellingen.
  4. Selecteer links de organisatie-eenheid met de apparaten waarvoor u instellingen wilt configureren.

Als u wilt dat de instellingen gelden voor alle apparaten, selecteert u de organisatie op het hoogste niveau. Selecteer anders een onderliggende organisatie-eenheid. Meer informatie

5. Ga naar Update-instellingen voor apparaat en dan Instellingen voor automatische updates.
  6. Selecteer in het menu Automatische updates willekeurig verspreiden over de tijdsperiode waarover de updates moeten worden verspreid, bijvoorbeeld twee of drie dagen.
  7. Klik onderaan op Opslaan.
Updates versnellen
Aanbevolen voor alle organisaties

Nadat een update is toegepast op een Chrome-apparaat, moet de gebruiker het apparaat opnieuw opstarten voordat de update in werking treedt. Ze zien een melding waarin ze wordt gevraagd het apparaat opnieuw op te starten, maar sommige gebruikers doen dit pas na langere tijd.

Als u wilt dat apparaten eerder opnieuw worden opgestart, kunt u gebruikers uitloggen wanneer de klep van het apparaat wordt gesloten. Als de gebruiker dan het apparaat niet opnieuw opstart na een update en vervolgens de klep sluit, wordt het apparaat opnieuw opgestart en wordt de update voltooid.

Vertel gebruikers dat ze hun werk moeten opslaan voordat ze de klep sluiten, zodat ze het niet kwijtraken.

1. Log in bij de Google-beheerdersconsole.

Log in met je beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de beheerdersconsole naar Apparaatbeheeren danChrome-beheer.

Als je Apparaatbeheer niet ziet op de homepage, klik je onderaan op Meer functies.

3. Klik op Gebruikersinstellingen
  4. Selecteer links de organisatie-eenheid met de gebruikers waarvoor u instellingen wilt configureren.

Als het beleid voor alle gebruikers moet gelden, selecteer je de organisatie op het hoogste niveau. Selecteer anders een onderliggende organisatie-eenheid. Meer informatie

5. Ga naar Beveiliging en dan Instellingen bij inactiviteit.
  6. Selecteer in het menu Actie bij sluiten klep de optie Uitloggen.
  7. Klik onderaan op Opslaan.

Updates in het cachegeheugen opslaan om de bandbreedte te verminderen

Als uw organisatie in het netwerk een cachegeheugen heeft ingesteld voor een tussenliggende proxy, kunt u Chrome OS-updates uitvoeren via het cachegeheugen. Omdat deze updates via HTTP bij Google worden gedownload, kunnen ze in het cachegeheugen worden opgeslagen door de meeste proxyservers met een cachegeheugen op het web. Proxy's met een cachegeheugen gebruiken minder bandbreedte en reageren sneller door vaak opgevraagde websites in het cachegeheugen te plaatsen en opnieuw te gebruiken.

Veel standaardinstellingen voor proxy's met een cachegeheugen werken echter niet optimaal voor Chrome OS-updates. Ervaren IT-beheerders kunnen de volgende instellingen configureren om te zorgen dat de software van uw proxy met een cachegeheugen Chrome OS-updates in het cachegeheugen kan opslaan:

• Maximum grootte bestandsobject: De maximum grootte voor individuele bestanden die door de proxy in het cachegeheugen worden geplaatst. Voor de meeste proxyservers met een cachegeheugen op het web is de standaard maximum grootte kleiner dan de gemiddelde Chrome OS-update. Updates worden gedownload als één bestand. Zorg dus dat de maximum grootte voor bestandsobjecten minstens 1 GB is.
  • Grootte van de cachedirectory: Standaard slaan sommige proxyservers met een cachegeheugen op het web objecten op in het geheugen. De meeste van deze servers kunnen ook worden geconfigureerd zodat deze berichten opslaan in het cachegeheugen op de harde schijf. Zorg dat er voldoende opslagruimte vrij is in het cachegeheugen, zowel in het geheugen als op de harde schijf. Browsers halen objecten die zijn opgeslagen in het geheugen sneller op dan objecten die zijn opgeslagen op de harde schijf.
  • URL-instellingen: Als u op de server instellingen kunt toevoegen voor bepaalde domeinen, moet u dl.google.com prioriteit geven. Hier halen apparaten Chrome OS-updates op.
  • Maximum objectgrootte in het geheugen: Servers houden geen objecten vast in het geheugen die groter zijn dan de hier opgegeven waarde. Deze waarde moet hoog genoeg zijn om Chrome OS-updates in het geheugen vast te houden, maar laag genoeg om te voorkomen dat grotere objecten het cachegeheugen opvullen. Stel de maximum objectgrootte in het geheugen in op een redelijke waarde, zoals 2000 KB.
  • Cacheruimte op schijf: De totale hoeveelheid ruimte op de harde schijf die de server kan gebruiken om objecten in het cachegeheugen te plaatsen. Als u een grote harde schijf heeft (meer dan 30 GB), kunt u deze waarde verhogen zodat meer objecten in het cachegeheugen kunnen worden opgeslagen.