Google Cloudprinter installeren op een CUPS-server

Dit artikel is bedoeld voor systeembeheerders die bekend zijn met het CUPS-printsysteem, dat vaak wordt geleverd bij besturingssystemen van Linux®, Berkeley Software Distribution® (BSD) en Mac® OS X®.

Met de CUPS-connector voor Google Cloudprinter kunt u printers die op CUPS-printservers zijn geïnstalleerd, verbinden met Google Cloudprinter. Met de CUPS-connector heeft u geen Chrome of andere GUI-software nodig om uw printers te kunnen verbinden. We raden u aan de CUPS-connector voor Google Cloudprinter te gebruiken als u:

• meerdere printers met Google Cloudprinter moet verbinden - u hoeft slechts één CUPS-server en één CUPS-connector te beheren.
  • klassieke printers moet delen - u hoeft geen werkstation toe te wijzen om Google Cloudprinter te ondersteunen;
  • speciale privacyvereisten heeft - u kunt de connector zodanig configureren dat er alleen lokaal kan worden afgedrukt, zodat afdruktaken de fysieke locatie nooit verlaten.

Op GitHub vindt u meer informatie over de CUPS-connector. Hier kunt u ook bugs melden en hulp krijgen.

Opmerking: Google Cloudprinter verzendt uw documenten naar Google. Google bewaart deze documenten totdat de afdruktaak klaar is. Google kan gegevens over de afdruktaak opslaan. Meer informatie.