Google Cloudprinter installeren op een CUPS-server

Dit artikel is bedoeld voor systeembeheerders die bekend zijn met het CUPS-printsysteem, dat vaak wordt geleverd bij Linux®-, *BSD®- en Mac® OS X®-besturingssystemen.

U kunt printers die op CUPS-printservers zijn geïnstalleerd verbinden met Google Cloudprinter met behulp van de CUPS-connector voor Google Cloudprinter. Met de CUPS-connector is Chrome of andere GUI-software niet nodig om uw printers te kunnen verbinden. Het is raadzaam de CUPS-connector voor Google Cloudprinter te gebruiken als u:

• meerdere printers met Google Cloudprinter moet verbinden - u hoeft slechts één CUPS-server en één CUPS-connector te beheren;
  • klassieke printers moet delen - u hoeft geen werkstation toe te wijzen om Google Cloudprinter te ondersteunen;
  • speciale privacyvereisten heeft - u kunt de connector zodanig configureren dat er alleen lokaal kan worden afgedrukt, zodat afdruktaken de fysieke locatie nooit verlaten.

Op GitHub vindt u meer informatie over de CUPS-connector en kunt u bugs melden en hulp verkrijgen.