Skapa en samling Chrome-appar

Denna artikel vänder sig till administratörer av Chrome och Chrome-enheter för företag och utbildning.

Chrome Web Store

Som administratör kan du rekommendera en samling av appar och tillägg för Chrome till användarna i din organisation. Du kan inkludera offentliga och privata appar i en samling. Privata appar, som enbart är tillgängliga för dina användare och personer du delar en länk med, visas tillsammans med offentliga appar i Chrome Web Store. Du kan även inkludera företagsappar och tillägg för att hantera och utöka din verksamhet.

Skapa och redigera en samling

Skapa en samling
  1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Öppna Enhetshantering på startsidan för administratörskonsolen.

Du måste kanske klicka på Fler kontroller längst ned för att kunna se enhetshantering.

3. Klicka på Chrome-hantering följt av Användarinställningar.
  4. Till vänster väljer du organisationen som du skapar samlingen för.
  5. Bläddra till startsidan för Chrome Web Store.
  6. Välj standardmålsidan för Chrome Web Store:
    • Använd standardstartsidan – användarna kommer till startsidan för Chrome Web Store
    • Använd samlingen För din_domän.com – användarna kommer till organisationens samling i Chrome Web Store.
    • Använd en anpassad sida, angiven nedan – ange en webbadress för Chrome Web Store som du vill att användarna ska komma till.
  7. Välj vilka privata appar som ska ingå i samlingen.
  8. (Valfritt) Om du vill ändra namnet på samlingen anger du det nya namnet i rutan för samlingsnamn.
  9. Lägg till appar och tillägg i samlingen.
  10. Klicka på Spara.

Lägg till appar eller tillägg

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Öppna Enhetshantering på startsidan för administratörskonsolen.

Du måste kanske klicka på Fler kontroller längst ned för att kunna se enhetshantering.

3. Klicka på Chrome-hantering följt av Användarinställningar.
  4. Välj organisationen med den samling du vill göra tillägg i.
  5. Bläddra till Rekommenderade appar och tillägg och klicka på Hantera.
  6. (Valfritt) Så här lägger du till en offentlig app eller ett offentligt tillägg:
    1. Klicka på Chrome Web Store.
    2. Ange app- eller tilläggsnamnet eller sök efter ämne och tryck på Retur.
    3. Bredvid appen eller tillägget klickar du på Lägg till.
  7. (Valfritt) Så här lägger du till en privat app eller ett privat tillägg:
    1. Klicka på Domänappar.
    2. (Valfritt) Filtrera efter app- eller tilläggsnamn och tryck på Retur.
    3. Bredvid appen eller tillägget klickar du på Lägg till.
      Privata appar har ett grått hänglås bredvid appikonen längst ned till höger när användarna ser dem i Chrome Web Store.
  8. (Valfritt) Så här lägger du till en app eller ett tillägg för företag:
    1. Klicka på Företagsappar eller Företagstillägg.
    2. Bredvid appen eller tillägget som du vill lägga till klickar du på Lägg till. Du kan klicka på Lägg till alla om du vill lägga till alla.
  9. Klicka på Spara.
  10. Längst ned på adminkonsolen klickar du på Spara för att bekräfta.

Om du inte ser en app eller ett tillägg som du letar efter på listan testar du att söka. Maximalt 100 appar och tillägg kan listas samtidigt.

Ta bort appar eller tillägg

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Öppna Enhetshantering på startsidan för administratörskonsolen.

Du måste kanske klicka på Fler kontroller längst ned för att kunna se enhetshantering.

3. Klicka på Chrome-hantering följt av Användarinställningar.
  4. Välj den organisation som har apparna eller tilläggen du vill ta bort.
  5. Bläddra till Rekommenderade appar och tillägg och klicka på Hantera.
  6. Bredvid appen eller tillägget klickar du på Ta bort.
  7. Klicka på Spara.
  8. Längst ned på adminkonsolen klickar du på Spara för att bekräfta.

Relaterade ämnen

Du kan även hantera appar och tillägg genom att gå till Enhetshantering följt av Chrome-hantering följt av Apphantering. Här kan du bara jobba med en app i taget.

Innan du kan lägga till privata appar i en samling måste de publiceras. Du kan ange användare som kan publicera privata appar.