Een Chrome-app-collectie maken

Deze pagina is bedoeld voor IT-beheerders die Chrome-browsers of Chrome OS-apparaten beheren voor een bedrijf of school.

Als beheerder kun je een collectie Chrome-apps en -extensies aanraden aan gebruikers in je organisatie. Je kunt openbare en privé-apps toevoegen aan een collectie. Privé-apps, die alleen beschikbaar zijn voor je gebruikers en mensen waarmee je de link deelt, staan samen met openbare apps in de Chrome Web Store.

Een collectie maken

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de Beheerdersconsole naar Apparatenand thenChrome-beheer.
  3. Klik op Apps en extensies.
  4. Laat de organisatie-eenheid op het hoogste niveau geselecteerd als u wilt dat de instelling voor iedereen geldt. Selecteer anders een onderliggende organisatie-eenheid.
  5. Klik bovenaan op Instellingen voor gebruikers en browsers.
  6. Klik rechts op Aanvullende instellingen Instellingen.
  7. Ga naar Homepage Chrome Web Store en voer de standaard bestemmingspagina in voor de Chrome Web Store.
    1. Selecteer De collectie uit de Chrome Web Store gebruiken.
    2. Selecteer Kiezen welke apps in de collectie moeten worden opgenomen.
    3. (Optioneel) Als je de naam van de collectie wilt wijzigen, voer je de nieuwe naam in het veld Naam van collectie in.
  8. Klik op Opslaan.
  9. Klik op Sluiten Sluiten om de pagina Aanvullende app-instellingen te sluiten.
  10. Zoek de app die je wilt toevoegen aan de Chrome Web Store-collectie en klik erop. Zie Apps bekijken voor meer informatie.
  11. Schakel in het venster aan de rechterkant, onder Chrome Web Store-opties de optie Toevoegen aan de Chrome Web Store-collectie in.
  12. Klik op Opslaan.

Een collectie bewerken

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de Beheerdersconsole naar Apparatenand thenChrome-beheer.
  3. Klik op Apps en extensies.
  4. Laat de organisatie-eenheid op het hoogste niveau geselecteerd als u wilt dat de instelling voor iedereen geldt. Selecteer anders een onderliggende organisatie-eenheid.
  5. Klik bovenaan op Instellingen voor gebruikers en browsers.
  6. Zoek de app die je wilt beheren en klik erop. Zie Apps bekijken voor meer informatie.
  7. Schakel in het venster aan de rechterkant, onder Chrome Web Store-opties de optie Toevoegen aan de Chrome Web Store-collectie in of uit.
  8. Klik op Opslaan.