Veelgestelde vragen over Chrome voor bedrijven en onderwijsinstellingen

Algemeen

Is Google Chrome voor bedrijven anders dan de Google Chrome-browser die ik installeer via https://www.google.com/chrome/?

Elke Google Chrome-browser biedt dezelfde functies voor gebruikers. Voor zakelijke beheerders biedt Google Chrome ondersteuning voor groepsbeleid en centrale configuraties, een speciaal MSI-installatieprogramma en de mogelijkheid in te stellen hoe vaak Chrome automatisch wordt geüpdatet.

Worden Google Chrome-beheerfuncties ondersteund op alle platforms?

Ja. Chrome-beheerfuncties worden ondersteund onder Windows, Mac en Linux. Zie de snelstartgidsen op de website voor Chrome-ontwikkelaars voor meer informatie.

Biedt Google een installatiehandleiding voor IT-beheerders die Chrome implementeren op Windows-computers?

Installatie

Hoe installeer ik Google Chrome? Is er een offline installatieprogramma of een MSI?

Ga naar https://www.google.com/chrome/ om Chrome te downloaden voor persoonlijk gebruik. Ga naar https://www.google.com/work/chrome/browser/ om de nieuwste MSI te downloaden, die u offline kunt installeren.

Kan ik de installatie terugzetten op een oudere versie van Google Chrome?

Google raadt u aan altijd de nieuwste versie van Chrome te gebruiken. Als u een eerdere versie wilt gebruiken, gaat u als volgt te werk:

• Verwijder uw huidige versie.
  • Verwijder de opgeslagen profielgegevens van alle gebruikers door de volgende directory's te verwijderen:
    • Windows Vista/7: C:\Users\<user>\AppData\Local\Google\Chrome\User Data
    • Windows XP: C:\Documents and Settings\<user>\Local Settings\Application Data\Google\Chrome\User Data
    • Mac OS X: ~/Library/Application Support/Google/Chrome/Default
    • Linux: ~/.config/google-chrome/Default
    Wanneer u deze directory's verwijdert, verliezen de gebruikers hun bladwijzers, browsegeschiedenis, enzovoort.
  • Installeer de oudere versie opnieuw.
Zijn er oudere versies van het MSI-bestand beschikbaar?

Nee, er zijn geen oudere versies van het MSI-bestand beschikbaar en ze worden ook niet ondersteund.

Kan ik de installatie uitvoeren per systeem in plaats van per gebruiker?

Het MSI-bestand kan alleen worden gebruikt voor een installatie op systeemniveau, dus alle gebruikers op de computer hebben toegang tot hetzelfde exemplaar van Google Chrome.

Updates

Hoe vaak wordt Google Chrome geüpdatet?

Het stabiele kanaal van Google Chrome wordt regelmatig geüpdatet. Op https://chromereleases.googleblog.com kunt u zien hoeveel grote en kleine updates voor het stabiele kanaal zijn uitgevoerd.

Waar vind ik meer informatie over Google Chrome-updates? Hoe weet ik dat er een nieuwe update beschikbaar is?

Volg de updates op https://chromereleases.googleblog.com. Telkens wanneer er een nieuwe release van een kanaal is, post Google dit hier. U kunt dit adres toevoegen als een van uw vaste RSS-feeds.

Wordt Google Chrome ook automatisch geüpdatet wanneer de gebruikers geen beheerdersrechten hebben op een computer?

Ja.

Waar vind ik release-opmerkingen voor elke versie?

Zie https://chromereleases.googleblog.com voor belangrijke release-opmerkingen en beveiligingsfixes voor elke release. Google raadt u aan deze blog te volgen.

Hoe kan ik bijtijds worden gewaarschuwd en geïnformeerd over beveiligingsupdates?

Abonneer u op de blog https://chromereleases.googleblog.com voor meer informatie over beveiligingsupdates zodra deze worden gepubliceerd.

Beleid en instellingen

Hoe kan ik controleren welk Chrome-beleid in gebruik is?

Voer chrome://policy in de adresbalk van Chrome in. Chrome geeft alle beleidsregels weer die op dat moment voor de desbetreffende browser van kracht zijn.

Welke verschillen zijn er tussen gebruikersbeleid en apparaatbeleid? Hoe beheer ik Chrome-browserinstellingen?

U beheert en vergrendelt gebruikersvoorkeuren als volgt:

Welke instellingen kan een beheerder in Google Chrome configureren?

Configureerbare instellingen zijn instellingen voor de homepage, foutpagina, proxyserver, frequentie voor automatisch updaten, taal van de gebruikersinterface, uitgeschakelde plug-ins, Safe Browsing, rapportage van statistieken, en meer. Zie de beleidslijst op www.chromium.org voor de volledige lijst en meer informatie.

Kan ik voor Google Chrome zowel verplichte als aanbevolen voorkeuren instellen via beleid?

Ja. U kunt beleidsbestanden in Windows en Linux instellen onder de volgende directory's:

• Windows: HKEY_LOCAL_MACHINE (verplichte voorkeuren) en HKEY_CURRENT_USER (aanbevolen voorkeuren)
  • Linux: /etc/opt/google/chrome/managed en /etc/opt/google/chrome/recommended

Zie beleidstemplates voor templates waarmee u verplicht beleid kunt instellen.

Hoe configureer ik een instelling vooraf die geen deel uitmaakt van het ondersteunde beleid?

U kunt andere voorkeuren configureren door deze op te nemen in een bestand met hoofdvoorkeuren ('master_preferences') naast het uitvoerbare Google Chrome-bestand. Die voorkeuren worden dan door Chrome geïnterpreteerd alsof ze deel uitmaken van de voorkeuren van de gebruiker.

Wat gebeurt er als gebruikers zelf al Google Chrome hebben geïnstalleerd? Nemen deze Chrome-browsers het beleid over dat ik heb ingesteld?

Ja, wel op apparaten die beheerd worden door het bedrijf. Op een thuiscomputer moet een gebruiker inloggen bij Chrome met zijn G Suite-account voordat beleidsregels worden toegepast in Chrome.

Hoe kan ik extensies afgedwongen installeren? Kan ik automatische updates uitschakelen?

Hoewel dit niet wordt aangeraden, kunt u automatische updates uitschakelen.

Ondersteuning

Hoeveel oudere versies worden nog ondersteund?

Google ondersteunt alleen de nieuwste versies van het Dev-kanaal, het Bètakanaal en het stabiele kanaal.

Kan ik ook ondersteuning krijgen per telefoon of e-mail?

Ja, als u een G Suite- of G Suite for Education-account heeft of als uw bedrijf Chrome Enterprise-ondersteuning heeft aangeschaft. Zie Ondersteuning voor Chrome voor bedrijven en onderwijsinstellingen voor hardwareondersteuning.

Welke ondersteuningsbronnen zijn er nog meer beschikbaar?

Er is een volledig Helpcentrum voor Google Chrome, plus een Helpforum en een openbare bugtracker.

Hoe meld ik een bug en wanneer wordt deze verholpen?

U kunt een bug melden in onze openbare probleemtracker. We raden u aan eerst met de zoekvelden te zoeken naar soortgelijke bugs en te zien of het probleem al is opgelost.

We kunnen helaas niet precies aangeven wanneer specifieke problemen zullen zijn opgelost. U kunt de openbare bug volgen om te zien wanneer er wijzigingen zijn aangebracht, wanneer de bug is gemarkeerd als opgelost en wanneer deze is gesloten.

Google Chrome werkt niet met enkele van onze interne apps. Wordt dit opgelost?

Als uw gebruikers toegang moeten hebben tot websites en apps in een oudere browser (bijvoorbeeld met ActiveX, Java of Silverlight), moet u vooraf de extensie voor ondersteuning van oudere browsers installeren voor uw gebruikers.

Als u problemen in Google Chrome ondervindt (bijvoorbeeld webpagina's die crashen of in Chrome anders worden weergegeven dan in Safari), kunt u een bug melden om ons dat te laten weten.