Veelgestelde vragen over Chrome Enterprise en Education

Algemeen

Op welke manier verschilt de Chrome-browser voor bedrijven van de Chrome-browser voor consumenten?

De Chrome-browser voor bedrijven (ook wel Chrome Enterprise genoemd) is dezelfde Chrome-browser die door consumenten wordt gebruikt. Het verschil zit in de manier waarop de browser wordt geïmplementeerd en beheerd. Wanneer IT-beheerders het Chrome Enterprise-pakket downloaden, kunnen ze de Chrome-browser installeren via een MSI-bestand. Vervolgens kunnen ze de Chrome-browsers van hun organisatie via groepsbeleid beheren en meer dan 200 beleidsregels afdwingen.

Op welke platforms kan ik de Chrome-browser beheren?

Chrome-beheerfuncties worden ondersteund op Windows, Mac en Linux.

Zie De Chrome-browser beheren voor meer informatie.

Installatie

Is er een Windows MSI-bestand voor het installeren van de Chrome-browser?

Ja, download het Chrome Enterprise-pakket om het nieuwste MSI-bestand te downloaden.

Ga naar https://www.google.com/chrome/ om de Chrome-browser te downloaden voor persoonlijk gebruik.

Kan ik de installatie terugzetten op een oudere versie van Google Chrome?

Google raadt je aan altijd de nieuwste versie van Chrome te gebruiken. Bekijk meer informatie over het beleid voor automatisch updaten van Chrome. Als je een eerdere versie wilt gebruiken, ga je als volgt te werk:

1. Verwijder je huidige versie.
  2. Verwijder de opgeslagen profielgegevens van alle gebruikers door de volgende directory's te verwijderen:
    • Windows Vista / 7: C:\Users\<user>\AppData\Local\Google\Chrome\User Data
    • Windows XP: C:\Documents and Settings\<user>\Local Settings\Application Data\Google\Chrome\User Data
    • Mac OS X: ~/Library/Application Support/Google/Chrome/Default
    • Linux: ~/.config/google-chrome/Default

Waarschuwing: Wanneer je deze directory's verwijdert, verliezen de gebruikers hun bladwijzers, browsegeschiedenis, enzovoort.

3. Installeer de oudere versie opnieuw.
Zijn oudere versies van de Windows MSI beschikbaar voor de Chrome-browser?

Nee, er zijn geen oudere versies van het MSI-bestand beschikbaar en ze worden ook niet ondersteund.

Kan ik het MSI-bestand per systeem installeren in plaats van per gebruiker?

Het MSI-bestand kan alleen worden gebruikt voor een installatie op systeemniveau, zodat alle gebruikers op de computer toegang hebben tot hetzelfde exemplaar van Google Chrome.

Updates

Hoe vaak wordt Chrome geüpdatet?

Google publiceert ongeveer elke zes weken een update voor de Chrome-browser en Chrome-apparaten.

Waar vind ik release-opmerkingen voor elke versie van Chrome?

We publiceren release-opmerkingen voor bedrijfsbeheerders voor de belangrijkste releases van de Chrome-browser. Je kunt ook informatie vinden over updates op de algemene blog met Chrome-releases: https://chromereleases.googleblog.com.

Hoe kan ik bijtijds worden gewaarschuwd en geïnformeerd over beveiligingsupdates?

Abonneer je op de blog https://chromereleases.googleblog.com voor meer informatie over beveiligingsupdates zodra deze worden gepubliceerd.

Beleid en instellingen

Hoe kan ik controleren welk Chrome-beleid in gebruik is?

Voer chrome://policy in de adresbalk van Chrome in. Chrome geeft alle beleidsregels weer die op dat moment voor de desbetreffende browser of Chrome-apparaat van kracht zijn.

Zie ook Het huidige Chrome-beleid op een apparaat bekijken.

Welke verschillen zijn er tussen gebruikersbeleid en apparaatbeleid? Hoeveel beleidsregels zijn er voor Chrome?

Er zijn meer dan tweehonderd beleidsregels beschikbaar voor beheer op locatie (Windows, Mac, Linux) en meer dan honderd voor cloudbeheer vanuit de beheerdersconsole.

Hoe beheer ik de Chrome-browser op Windows-apparaten in mijn bedrijf?

Je kunt het Chrome-beleid afdwingen op zakelijke Windows-computers via het Windows Groepsbeleid, Windows-registerinstellingen en master_preferences.

Zie Chrome-browser op Windows (beheerd op locatie) voor meer informatie.

Werken de beleidsregels die ik instel ook als mijn gebruikers de Chrome-browser al hebben geïnstalleerd?

Ja, wel op apparaten die beheerd worden door het bedrijf. Op een thuiscomputer moet een gebruiker inloggen bij Chrome met zijn beheerde Google-account (zoals G Suite) voordat beleidsregels worden toegepast in Chrome.

Ondersteuning

Hoeveel oudere versies van de Chrome-browser en Chrome OS ondersteunen jullie?

Google ondersteunt alleen de nieuwste versies van het dev-kanaal, het bètakanaal en het stabiele kanaal.

Zie Releasekanalen voor de Chrome-browser en praktische tips voor Chrome OS-releases voor meer informatie.

Kan ik ook ondersteuning krijgen per telefoon of e-mail?

Ja, als je een G Suite- of G Suite for Education-account hebt of als je bedrijf Chrome Enterprise-ondersteuning heeft aangeschaft.

Hoe kan ik bugs melden?

Je kunt bugs melden in onze openbare probleemtracker. We raden je aan eerst met de zoekvelden te zoeken naar soortgelijke bugs en te kijken of het probleem al is opgelost.

We kunnen helaas niet precies aangeven wanneer specifieke problemen zullen zijn opgelost. Je kunt de openbare bug volgen om te zien wanneer er wijzigingen zijn aangebracht, wanneer de bug is gemarkeerd als opgelost en wanneer deze is gesloten.

Welke ondersteuningsbronnen zijn er nog meer online beschikbaar? Hoe zorg ik ervoor dat Chrome werkt met de interne apps van mijn bedrijf?

Als je gebruikers toegang moeten hebben tot websites en apps in een oudere browser (bijvoorbeeld met ActiveX, Java of Silverlight), moet je vooraf de extensie voor ondersteuning van oudere browsers installeren voor je gebruikers. Test de interne apps op het bèta- en dev-kanaal van Chrome om er zeker van te zijn dat je systemen werken met de aanstaande stabiele releases van Chrome.

Als je problemen ondervindt in Google Chrome (bijvoorbeeld webpagina's die crashen of in Chrome anders worden weergegeven dan in Safari), kun je een bug melden om ons dat te laten weten.