Veelgestelde vragen over Chrome for Work en Education

Algemeen

Is Google Chrome for Work een andere browser dan de browser Google Chrome die ik installeer via https://www.google.com/chrome/?

Elke Google Chrome-browser biedt dezelfde functies voor gebruikers. Voor beheerders binnen bedrijven biedt Google Chrome ondersteuning voor groepsbeleid en centrale configuraties, een speciaal MSI-installatieprogramma en controlemogelijkheden voor de frequentie van automatisch bijwerken.

Worden Google Chrome-beheerfuncties ondersteund op alle platforms?

Ja. Chrome-beheerfuncties worden ondersteund onder Windows, Mac en Linux. Zie de snelle start-handleidingen op de website voor Chrome-ontwikkelaars voor meer informatie.

Biedt Google een installatiehandleiding voor IT-beheerders die Chrome implementeren op Windows-computers?

Installatie

Hoe installeer ik Google Chrome? Is er een offline-installatieprogramma of MSI-bestand?

Ga naar https://www.google.com/chrome/ om Chrome te downloaden voor persoonlijk gebruik. Ga naar https://www.google.com/work/chrome/browser/ om de nieuwste MSI te downloaden, die u offline kunt installeren.

Kan ik de installatie terugdraaien naar een oudere versie van Google Chrome?

Google adviseert u altijd gebruik maken van de nieuwste versie van Chrome. Als u een eerdere versie wilt gebruiken, gaat u als volgt te werk:

• Verwijder uw huidige versie.
  • Verwijder de opgeslagen profielgegevens van alle gebruikers door de volgende directory's te verwijderen:
    • Windows Vista / 7: C:\Users\<user>\AppData\Local\Google\Chrome\User Data
    • Windows XP: C:\Documents and Settings\<user>\Local Settings\Application Data\Google\Chrome\User Data
    • Mac OS X: ~/Library/Application Support/Google/Chrome/Default
    • Linux: ~/.config/google-chrome/Default
    Wanneer u deze directory's verwijdert, verliezen de gebruikers hun bladwijzers, browsegeschiedenis, enzovoort.
  • Installeer de oudere versie opnieuw.
Zijn er oudere versies van het MSI-bestand beschikbaar?

Nee, er zijn geen oudere versies van het MSI-bestand beschikbaar en ze worden ook niet ondersteund.

Kan ik de installatie uitvoeren per systeem in plaats van per gebruiker?

Het MSI-bestand kan uitsluitend worden gebruikt voor een installatie op systeemniveau, dus alle gebruikers op de computer hebben toegang tot hetzelfde exemplaar van Google Chrome.

Updates

Hoe vaak wordt Google Chrome bijgewerkt?

Het stabiele kanaal van Google Chrome wordt vaak bijgewerkt. U kunt zien hoeveel grote en kleine updates voor het stabiele kanaal zijn uitgevoerd op http://googlechromereleases.blogspot.com.

Waar vind ik meer informatie over Google Chrome-updates? Hoe weet ik dat een nieuwe update beschikbaar is?

Volg de updates op http://googlechromereleases.blogspot.com. Telkens wanneer er een nieuwe release van een kanaal is, post Google hier een bericht. U kunt dit adres toevoegen als een van uw vaste RSS-feeds.

Wordt Google Chrome ook automatisch bijgewerkt wanneer de gebruikers op een computer geen beheerdersrechten hebben?

Ja.

Waar vind ik release-opmerkingen voor elke versie?

Zie http://googlechromereleases.blogspot.com voor belangrijke release-opmerkingen en beveiligingsfixes voor elke release. Google raadt u aan dit blog te volgen.

Hoe kan ik bijtijds worden gewaarschuwd en geïnformeerd over beveiligingsupdates?

Meld u aan voor het blog op http://googlechromereleases.blogspot.com voor meer informatie over beveiligingsupdates zodra deze worden gepubliceerd.

Beleid en instellingen

Hoe kan ik controleren welk Chrome-beleid in gebruik is?

Voer chrome://policy in de adresbalk van Chrome in. Chrome geeft alle beleidsregels weer die op dat moment voor de desbetreffende browser van kracht zijn.

Welke verschillen zijn er tussen gebruikersbeleid en apparaatbeleid? Hoe beheer ik Chrome-browserinstellingen?

U beheert en vergrendelt gebruikersvoorkeuren als volgt:

Welke instellingen kan een beheerder in Google Chrome configureren?

Configureerbare instellingen zijn instellingen voor de startpagina, foutpagina, proxyserver, frequentie voor automatisch bijwerken, gebruikersinterfacetaal, uitgeschakelde invoegtoepassingen, Safe Browsing, rapportage van statistische gegevens, en meer. Zie de beleidslijst op www.chromium.org voor de volledige lijst en meer informatie.

Kan ik voor Google Chrome zowel verplichte als aanbevolen voorkeuren instellen via beleid?

Ja. U kunt beleidsbestanden in Windows en Linux instellen onder de volgende directory's:

• Windows: HKEY_LOCAL_MACHINE (verplichte voorkeuren) en HKEY_CURRENT_USER (aanbevolen voorkeuren)
  • Linux: /etc/opt/google/chrome/managed en /etc/opt/google/chrome/recommended

Zie beleidsjablonen voor sjablonen waarmee u verplicht beleid kunt instellen.

Hoe configureer ik een instelling vooraf die geen deel uitmaakt van het ondersteunde beleid?

U kunt andere voorkeuren configureren door deze op te nemen in een bestand met hoofdvoorkeuren ('master_preferences') naast het uitvoerbare Google Chrome-bestand. Die voorkeuren worden dan door Chrome geïnterpreteerd alsof ze deel uitmaken van de voorkeuren van de gebruiker.

Wat gebeurt er als gebruikers zelf al Google Chrome hebben geïnstalleerd? Nemen deze Chrome-browsers het beleid over dat ik heb ingesteld?

Ja, wel op apparaten die beheerd worden door het bedrijf. Op zijn thuiscomputer moet de gebruiker inloggen bij Chrome met zijn G Suite-account om de beleidsregels in Chrome weer te geven.

Hoe kan ik extensies vooraf installeren? Kan ik automatische updates uitschakelen?

Hoewel dit niet wordt aangeraden, kunt u automatische updates uitschakelen.

Ondersteuning

Hoeveel oudere versies worden nog ondersteund?

Google ondersteunt alleen de meest recente ontwikkelings- en bètaversie en stabiele kanaalversies.

Kan ik ook ondersteuning krijgen per telefoon of e-mail?

Ja, als u een G Suite- of Education-account heeft. Zie Chrome for Work-ondersteuning voor meer informatie.

Welke ondersteuningsbronnen zijn er nog meer beschikbaar?

Er is een volledig Helpcentrum voor Google Chrome, plus een Helpforum en een openbare bugtracker.

Hoe meld ik een bug en wanneer wordt deze verholpen?

U kunt een bug melden in onze openbare probleemtracker. We raden aan eerst de zoekvelden te gebruiken om te zoeken op soortgelijke bugs en te zien of het probleem al is opgelost.

We kunnen helaas geen exacte tijdsduur aangeven voor het oplossen van specifieke problemen. U kunt de openbare bug volgen om te zien wanneer wijzigingen worden gemaakt, wanneer de bug is gemarkeerd als opgelost en wanneer deze is gesloten.

Google Chrome werkt niet met enkele interne toepassingen. Wordt dit nog opgelost?

Als uw gebruikers toegang moeten hebben tot websites en applicaties in een oudere browser (bijvoorbeeld met ActiveX, Java of Silverlight), moet u vooraf de extensie voor ondersteuning van oudere browsers installeren voor uw gebruikers.

Als u problemen in Google Chrome ondervindt (bijvoorbeeld webpagina's die crashen of in Chrome anders worden weergegeven dan in Safari), kunt u een bug melden om ons dat te laten weten.