Planerar du en strategi för återgång till kontorsarbete? Se hur Chrome OS kan vara till hjälp.

Börja hantera webbläsaren Chrome

För administratörer som hanterar webbläsaren Chrome på Windows-, Mac- eller Linux-datorer.

Som IT-administratör för ett företag eller en skola kan du distribuera Chrome till användare via Microsoft Windows-, Apple Mac- och Linux-datorer. Du kan sedan hantera över 200 policyer som reglerar deras användning av webbläsaren Chrome, till exempel de appar och tillägg som de kan använda, datasäkerhet och integritet, deras webbläsarupplevelse och mycket mer.

Kom igång nu

Se grundläggande steg för att implementera webbläsaren Chrome på organisationens datorer.

Hantera policyer från:  CLOUD  WINDOWS  MAC  LINUX

Hantera policyer och tillägg för Chrome från molnet

Använd Googles administratörskonsol för att

• hantera webbläsaren Chrome på alla organisationens Windows-, Mac- och Linux-datorer
  • tillämpa över 100 policyer på datornivå som gäller oavsett om användarna är inloggade på ett hanterat konto eller inte
  • installera och blockera appar och tillägg för Chrome enkelt
  • visa rapporter över webbläsarversioner, installerade appar och tillägg och tillämpade policyer
  • tillämpa policyer på användarnivå som gäller när användare loggar in på ett hanterat Google-konto på vilken enhet som helst.

Registrera dig och kom igång: Konfigurera Chrome Browser Cloud Management

Hantera policyer med lokala verktyg

Installera MSI (Windows) och policymallar

Chrome Enterprise tillhandahåller alla filer du behöver för att installera och hantera Chrome-webbläsare på organisationens enheter (Windows, Mac och Linux):

• Microsoft Installer (MSI) för installation av Chrome på hanterade Windows-datorer
  • Administrativa mallar för konfiguration av policyer på hanterade datorer (Windows, Mac, Linux)

Hämta filerna: Chrome Enterprise-paketet | Vad finns i paketet?

Tillämpa lokala policyer

När webbläsaren Chrome har installerats på användarnas datorer använder du valfria lokala verktyg för att tillämpa policyer som styr deras användning av Chrome. Policyerna kan gälla om personer använder Chrome eller är inloggade på ett konto. Du kan tillämpa policyer som användarna inte kan ändra.Du kan även göra standardinställningar som användarna kan ändra.

Obs! För webbläsaren Chrome 91 eller senare ersätter filen med namnet initial_preferences filen master_preferences. Minimera störningar i Chrome genom att fortsätta stödja båda filnamnen. Ytterligare ändringar meddelas i Viktig information om Chrome Enterprise

Stöd för appar som kräver äldre webbläsare

Organisationen kan använda webbläsaren Chrome samtidigt som ni fortfarande får enkel åtkomst till äldre webbplatser och appar som kräver en alternativ webbläsare, som Internet Explorer. Använd bara stöd för äldre webbläsare.  När användarna klickar på länkar i Chrome som behöver en äldre webbläsare istället öppnas webbadressen automatiskt i den gamla webbläsaren.

Konfigurera stöd för äldre webbläsare: Windows | Mac

Relaterade ämnen

Google och relaterade märken och logotyper är varumärken som tillhör Google LLC. Alla andra företags- och produktnamn är varumärken som tillhör de företag som de är kopplade till.