De Chrome-browser beheren

Voor beheerders die de Chrome-browser beheren op Windows-, Mac- of Linux-computers.

Als IT-beheerder voor een bedrijf of school kun je de Chrome-browser implementeren voor gebruikers op Microsoft® Windows®-, Apple® Mac®- en Linux-computers. Vervolgens kun je meer dan tweehonderd beleidsregels beheren voor het gebruik van Chrome, zoals welke apps en extensies mensen kunnen gebruiken, gegevensbeveiliging en privacy, en browserfuncties.

Nu aan de slag

Hier zie je de basisstappen voor de implementatie van de Chrome-browser op bedrijfscomputers.

Beleid beheren vanuit:  CLOUD  WINDOWS  MAC  LINUX

Chrome-beleid en -extensies beheren vanuit de cloud

Gebruik de cloudgebaseerde Google-beheerdersconsole voor het volgende:

• De Chrome-browser beheren op al je zakelijke Windows-, Mac- en Linux-computers.
  • Meer dan honderd beleidsregels afdwingen op apparaatniveau die altijd gelden, of gebruikers nu zijn ingelogd op een beheerd account of niet.
  • Eenvoudig Chrome-apps en -extensies installeren en blokkeren.
  • Rapporten bekijken met informatie over browserversies, geïnstalleerde apps en extensies en afgedwongen beleidsregels.
  • Beleidsregels op gebruikersniveau afdwingen die gelden wanneer gebruikers zijn ingelogd op een beheerd Google-account op een apparaat.

Aanmelden en aan de slag: Cloudbeheer voor de Chrome-browser instellen

Beleid beheren met tools op locatie

MSI (Windows) en beleidstemplates installeren

Chrome Enterprise bevat alle bestanden die je nodig hebt om de Chrome-browser op bedrijfsapparaten (Windows, Mac en Linux) te installeren en beheren:

• Microsoft Installer-bestand (MSI) om de Chrome-browser te installeren op beheerde Windows-computers
  • Beheertemplates om bedrijfsbeleid te configureren voor beheerde pc's (Windows, Mac, Linux)

De bestanden downloaden: Chrome Enterprise-pakket | Wat zit er in het pakket?

Beleid afdwingen op locatie

Nadat de Chrome-browser is geïnstalleerd op de computers van je gebruikers, gebruik je je voorkeurstools op locatie om beleidsregels af te dwingen voor het gebruik van Chrome. Beleidsregels kunnen ook gelden als gebruikers de Chrome-browser niet gebruiken of niet zijn ingelogd op een account. Je kunt beleid afdwingen dat gebruikers niet kunnen wijzigen. Je kunt ook standaardvoorkeuren instellen die gebruikers wel kunnen wijzigen.

Ondersteuning van apps in oudere browsers

Je organisatie kan alle voordelen van de Chrome-browser gebruiken en daarnaast eenvoudig oude websites en apps blijven gebruiken waarvoor Internet Explorer is vereist. Implementeer hiervoor 'Ondersteuning voor oudere browsers' (Legacy Browser Support, LBS).  Wanneer een gebruiker in de Chrome-browser op een link klikt waarvoor een oudere browser is vereist, wordt de URL automatisch geopend in de oudere browser.

'Ondersteuning voor oudere browsers' instellen