Primaire voorkeuren voor de Chrome-browser gebruiken

Dit is van toepassing op IT-beheerders die een master_preferences-bestand willen implementeren voor beheerde Chrome-browsers op Windows- en Mac-computers.

Als beheerder kun je primaire voorkeuren gebruiken om standaardvoorkeuren te implementeren voor gebruikers van de Chrome-browser op beheerde computers. Deze voorkeuren worden toegepast wanneer gebruikers de Chrome-browser voor het eerst openen. Je kunt bijvoorbeeld de homepage instellen of kiezen welke tabbladen en URL's worden weergegeven wanneer de Chrome-browser wordt geopend.

Wanneer moet je primaire voorkeuren gebruiken?

Gebruik primaire voorkeuren voor het volgende:

• Standaardinstellingen configureren die gebruikers later kunnen aanpassen.
  • Instellingen implementeren die je niet wilt beheren of die niet beschikbaar zijn, via een Chrome-beleid.
  • Instellingen toepassen op Microsoft® Windows®-computers die niet aan een Active Directory®-domein zijn gekoppeld.

Als je instellingen wilt toepassen die gebruikers niet moeten kunnen wijzigen, moet je Chrome-beleid afdwingen op Windows- of Mac-computers.

Opmerking: Als een instelling wordt beheerd via een Chrome-beleid en ook is geconfigureerd in het master_preferences-bestand, heeft het beleid voorrang en kunnen gebruikers de instelling niet aanpassen. Raadpleeg Het huidige Chrome-beleid op een apparaat bekijken voor meer informatie.

Voordat je begint

Als gebruikers de Chrome-browser al op hun computer hebben geïnstalleerd, moet je de browser verwijderen voordat je de onderstaande stappen uitvoert.

Primaire voorkeuren implementeren

Stap 1: Maak het master_preferences-bestand
Maak een master_preferences-bestand met de instellingen die je op de Chrome-browser op de computers van gebruikers wilt toepassen. Gebruik het master_preferences-voorbeeldbestand dat is opgenomen in de Chrome Enterprise-bundel. Of nu downloaden. Je kunt het JSON-bestand (JavaScript® Object Notation) bewerken via een tekstverwerker.
Raadpleeg Andere voorkeuren configureren voor informatie over beschikbare voorkeuren en hoe je deze kunt instellen.
Stap 2: Installeer automatisch Chrome-extensies op de computers van gebruikers (optioneel)
Als je functies en functionaliteit wilt toevoegen aan de Chrome-browser, kun je automatisch Chrome-extensies installeren. Voeg in het master_preferences-bestand informatie toe over de extensies die automatisch moeten worden geïnstalleerd op de computers van gebruikers. Gebruikers hebben toegang nodig tot de extensiecategorie in de Chrome Web Store of de URL waar het .crx-bestand van de Chrome-extensie is opgeslagen.
Raadpleeg Vooraf geïnstalleerde extensies voor meer informatie over hoe je extensies automatisch kunt installeren.
Stap 3: Valideer je bestand
Gebruik de door jou gewenste tool om je master_preferences-bestand te valideren om ervoor te zorgen dat de JSON-code geen fouten bevat. Als je fouten aantreft, controleer je de syntaxis en structuur van het master_preferences-bestand, breng je correcties aan en valideer je het bestand opnieuw.
Stap 4: Maak de voorkeuren beschikbaar voor gebruikers
Maak het master_preferences-bestand tegelijk met de Chrome-browser en ander beleid beschikbaar voor de computers van je gebruikers. Het master_preferences-bestand moet aan dezelfde map worden toegevoegd als het chrome.exe-bestand op de computers van de gebruikers.
  • Windows: C:\Program Files\Google\Chrome\Application\master_preferences
  • Mac: ~/Library/Application Support/Google/Chrome/Google Chrome Master Preferences of /Library/Google/Google Chrome Master Preferences