Planerar du en strategi för återgång till kontorsarbete? Se hur Chrome OS kan vara till hjälp.

Riktlinjer för godkända testare av Chrome Enterprise

Rekommendationer för att testa nya funktioner i organisationen

Tack för att du är intresserad av att testa nya funktioner i din miljö. Du ger feedback direkt till våra produktgrupper så att vi kan utveckla och prioritera nya produkter och funktioner. Alla programdetaljer och all feedback hanteras konfidentiellt.

När du som godkänd testare testar nya funktioner i webbläsaren Chrome, ChromeOS och ChromeOS Flex hjälper du oss att lyckas tillsammans genom värdefull feedback och funktionsförfrågningar som täcker verkliga scenarier och representerar mångfalden hos kunderna.

Vi vill hjälpa dig genom processen, inklusive

• Tydlig kommunikation som hjälper oss att identifiera rätt funktioner för varje kund
  • Enkel onboarding-guide och support i konfigurationsprocessen
  • Feedbackverktyg och responsiva interaktioner

Saker att tänka på när du blir en godkänd testare

Förstå de allmänna kraven för att bli godkänd testare

Läs igenom kraven för att delta i programmet innan du registrerar dig. Mer information finns i Bli en betrodd testare för Chrome Enterprise.

Bekanta dig med de relevanta avtalen. Se till att du har tillräcklig behörighet och förstår de relevanta klausulerna i avtalen.

Förstå funktionen som du har registrerat dig för att testa

Vi tillhandahåller dokumentation om funktioner. Det är viktigt att du granskar dem. Vi informerar också om vilken typ av Godkänd testare du har godkänts för. Det finns två typer:

• Allmänt – en allmän lista som innehåller information om nya funktioner när de släpps
  • Specifikt val – du har registrerat dig för att testa en specifik produktfunktion.

För allmänna funktioner används en rullande registreringsmetod. För vissa funktioner avbryts registreringen automatiskt när fasen för godkända testare har slutförts.

Tilldela rätt resurser till projektet

Godkända testare inom företaget är erfarna IT-administratörer och chefer som förstår den befintliga infrastrukturen och tekniken som ska testas. ChromeOS-administratörer bör till exempel läsa mer om användaruppgifterna för certifierade ChromeOS-administratörer .

Riktlinjer för godkända testare

Alla funktioner för Godkänd testare lanseras bakom IT-administratörskontroller för att säkerställa att du som kund har fullständig äganderätt till och kontroll över konfiguration och testprocess.

Använd en testdomän

Vi rekommenderar starkt att du registrerar dig för funktioner som godkänd testare med en testdomän. Vårt team godkänner en underdomän till din befintliga domän eller en separat domän som du kan bekräfta att du äger.

Vi rekommenderar inte att du distribuerar funktioner för godkända testare till användarna utan att först ha testat det med en liten grupp på testdomänen. Du kan utföra den första testningen med några enheter i betaversionen av ChromeOS. Mer information finns i Metodtips för ChromeOS-versioner.

Registrera en specifik IT-administratör

När du registrerar dig för Godkänd testare kan du i vissa fall välja att låta administratörskontrollerna vara tillgängliga och synliga för alla administratörer på din domän eller för specifika administratörer. Mer information om administratörsroller och behörigheter finns i Delegera administratörsroller i Chrome

Om det är möjligt rekommenderar vi att du väljer det specifika administratörsalternativet och tillhandahåller minst två administratörer. Det är viktigt att du kontaktar oss om den angivna administratören behöver ändras, till exempel på grund av en rolländring.

Ange rätt kontakter för kommunikation

Vår kommunikation med godkända testare sker endast via e-post. Därför är det viktigt att du anger kontakter som kan nås av övervakade e-postkonton när du registrerar dig för programmet för godkända testare.

Där det är möjligt rekommenderar vi att kontaktpersonen är samma som IT-administratören, men vi är medvetna om att så inte alltid är fallet.

Optimera kontinuerligt

Vi rekommenderar att du håller ett öga på användarfeedback och optimerar implementeringen.

Avsluta prenumerationen när du är klar

Om din organisation har registrerats för vår allmänna godkänd testare och inte längre är intresserad av att testa eller har slutfört testet av den aktuella funktionen kan du fylla i det här formuläret för att välja bort att bli borttagen från godkännandelistan. Du får åtkomst till formuläret genom att logga in med det Google-konto du använde när du registrerade dig för programmet för godkända testare.

Då och då kontaktar vi dig för att bekräfta om du vill att din registrering som Godkända testare ska upphöra. Det kan till exempel vara om e-postmeddelanden avvisas från ditt leveranskonto.