Ben je aan het plannen om weer op kantoor te gaan werken? Bekijk hoe Chrome OS hieraan kan bijdragen.

Overzicht: ChromeOS-apparaatbeleid beheren

Voor beheerders die Chrome OS-apparaten beheren voor een bedrijf of school.

Wil je ChromeOS-apparaten op afstand beheren? Start vandaag nog kosteloos uw Chrome Enterprise Upgrade-proefperiode

Als Chrome Enterprise-beheerder kun je beleidsregels en instellingen beheren voor Chromebooks en andere apparaten die ChromeOS gebruiken, vanuit de cloudgebaseerde Google Beheerdersconsole.

Beleid op apparaatniveau instellen

Op de pagina Apparaatinstellingen kun je beleid instellen dat geldt voor iedereen die een beheerd ChromeOS-apparaat gebruikt, ook als ze inloggen als gast of met een persoonlijk Gmail-account.

• ChromeOS-apparaten die je wilt beheren afgedwongen inschrijven
  • Bepalen wie apparaten kan gebruiken, bijvoorbeeld door de gastmodus te blokkeren
  • Een apparaat gebruiken als speciaal gemaakte kiosk-app
  • ChromeOS-apparaatupdates beheren

Zie ChromeOS-apparaatbeleid instellen voor meer informatie.

Beleid op gebruikersniveau (Chrome-profiel) instellen

Stel op de pagina Instellingen voor gebruikers en browsers beleidsregels in die gelden wanneer gebruikers op een beheerd Google-account inloggen op een apparaat.

• Dwing meer dan honderd Chrome-beleidsregels af die kunnen worden beheerd met tools op locatie zoals de Editor voor groepsbeleidsbeheer van Windows.
  • Stel in dat werk-apps, hometabbladen en thema's van gebruikers synchroniseren als ze inloggen bij Chrome op hun pc.

Zie Chrome-beleid instellen voor gebruikers of browsers voor meer informatie.

App- en extensiebeleid instellen

Stel beleid in waarmee het gebruik van apps en extensies wordt beheerd.

Doe het volgende op de pagina Beheer van apps en extensies:

• Stel beleid in voor een specifieke app. Je kunt een app bijvoorbeeld afgedwongen installeren en vastzetten op de Chrome-taakbalk.
  • Bekijk al je geconfigureerde apps en zoek meer apps om te configureren.
  • Upload een configuratiebestand om aangepaste beleidsregels en instellingen te installeren voor het beheer van een app.
  • Implementeer een app als kiosk-app van één app (en stel optioneel in dat deze automatisch wordt gestart wanneer het apparaat wordt opgestart).

Zie Beleid instellen voor een app voor meer informatie.

Andere beheeropties