Planerar du en strategi för återgång till kontorsarbete? Se hur Chrome OS kan vara till hjälp.

Om Chrome-enhetshantering

För administratörer som hanterar Chrome OS-enheter för företag eller skolor.

Som IT-administratör för ett företag eller en skola kan du hantera Chromebooks och andra Chrome-enheter från en molnbaserad administratörskonsol. Tillämpa policyer, konfigurera Chrome-funktioner för användarna, ge åtkomst till interna VPN- och WiFi-nätverk, tvångsinstallera Chrome-appar och Chrome-tillägg med mera.

Kom igång nu

Så här börjar du hantera Chrome-enheter i organisationen.

Se grundläggande steg:    REGISTRERA DIG NU    KONFIGURERA ENHETER

Stor organisation? Läs guiden Komma igång med Chrome Enterprise.

Läs mer

Skaffa Chrome Enterprise-enheter

Varje Chrome Enterprise-enhet har Chrome Enterprise Upgrade så att du inte behöver köpa uppgraderingar separat. Enheterna inkluderar Chromebook Enterprise, Chromebox Enterprise och Chromebase Enterprise.

Se Chrome Enterprise-enheter.

Köp Chrome Enterprise Upgrade eller Chrome Education Upgrade

Om du vill hantera fristående enheter som kör Chrome OS i din företags- eller utbildningsmiljö måste du ha Chrome Enterprise Upgrade eller Chrome Education Upgrade. Du måste köpa funktionen för alla Chrome-enheter som du vill hantera.

Se Prenumerationsalternativ | Köpa uppgraderingar.

Registrera Chrome-enheter

När du har köpt Chromebook Enterprise-enheter eller Chrome Enterprise Upgrade för dina fristående Chrome-enheter registrerar du dem på Googles administratörskonsol. När en enhet är registrerad kan du börja tillämpa policyer för att hantera användningen.

Se Registrera Chrome-enheter.

Tillämpa policyer och hantera appar

Från administratörskonsolen kan du tillämpa 100+ policyer och inställningar som gäller när personer använder dina hanterade enheter. Du kan göra Wi-Fi- och proxy-inställningar, förinstallera appar och tillägg, begränsa åtkomst till behöriga användare och mycket mer. Gör inställningar för olika grupper av användare, till exempel lärare kontra elever, eller heltidsanställda kontra tillfälligt anställda.

Se Hantera policyer för Chrome-enheter

Installera enheter för kiosk och hanterad gästsession

Du kan använda Chrome-enheter som specialbyggda kioskappar. Dessa kan användas för elevtestning eller en försäljningskiosk i en butik. Du kan också styra enheter för hanterade gästsessioner som personer kan dela utan att använda ett konto. De är användbara i ett bibliotek, internetcafé eller affärscentrum.

Mer information finns på: