Over Chrome OS-beheer

Voor beheerders die Chrome-apparaten beheren voor een bedrijf of school.

Als IT-beheerder van een bedrijf of school kun je Chromebooks en andere Chrome OS-apparaten beheren via een cloudgebaseerde beheerdersconsole. Je kunt beleid afdwingen, Chrome-functies instellen voor gebruikers, toegang geven tot je interne VPN's en wifi-netwerken, Chrome-apps en -extensies afgedwongen installeren, en meer.

Nu aan de slag

Hier zie je hoe je Chrome OS-apparaten kunt beheren in je organisatie.

De basisstappen bekijken: APPARATEN INSTELLEN

Is je organisatie erg groot? Bekijk de Implementatiehandleiding voor Chrome OS-apparaten.

Meer informatie

Abonnementslicenties aanschaffen voor Chrome

Als je apparaten met Chrome OS wilt beheren, moet je een abonnement op een Chrome-service aanschaffen, zoals Chrome Enterprise of Chrome Education. Daarna moet je een abonnementslicentie aanschaffen voor elk apparaat dat je wilt beheren.

Zie Abonnementsopties | Licenties aanschaffen

Chrome OS-apparaten inschrijven

Nadat je licenties hebt aangeschaft voor je Chrome OS-apparaten, moet je de apparaten inschrijven in de beheerdersconsole. Wanneer een apparaat is ingeschreven, kun je er beleid op afdwingen om het gebruik ervan te beheren.

Zie Chrome OS-apparaten inschrijven.

Beleid afdwingen en apps beheren

Via de beheerdersconsole kun je meer dan honderd beleidsregels en instellingen afdwingen die worden toegepast wanneer mensen je beheerde apparaten gebruiken. Je kunt wifi- en proxy-instellingen maken, apps en extensies vooraf installeren, de toegang beperken tot geautoriseerde gebruikers, en meer. Je kunt instellingen maken voor verschillende groepen gebruikers, zoals docenten en leerlingen of vaste werknemers en uitzendkrachten.

Zie Beleid voor Chrome OS-apparaten beheren.

Apparaten implementeren voor kiosks en openbare sessies

Je kunt Chrome-apparaten inzetten voor speciaal gemaakte kiosk-apps. Deze kunnen bijvoorbeeld worden gebruikt om examens van leerlingen af te nemen of als verkooppunt in een winkel. Je kunt ook apparaten voor openbare sessies beheren. Deze kunnen mensen gebruiken zonder dat ze een account nodig hebben. Deze apparaten zijn handig in bibliotheken, internetcafés of zakencentrums.

Ga voor meer informatie naar: