Planerar du en strategi för återgång till kontorsarbete? Se hur Chrome OS kan vara till hjälp.

Långsiktig support (LTS) i ChromeOS

För administratörer som hanterar Chrome OS-enheter för företag eller skolor.

För ChromeOS version 96 och senare.

En fullständig uppdatering av operativsystemet Chrome lanseras ungefär var fjärde vecka. Mindre uppdateringar, som felkorrigeringar och programuppdateringar, görs varannan vecka.

Som administratör kan du använda kanalerna LTC (Långsiktig supportkandidat) och Långsiktig support (LTS) för att öka stabiliteten. Långsiktiga supportkanaler har en långsammare versionslansering än den stabila kanalen. Enheterna får fortfarande ofta säkerhetskorrigeringar, men de får bara funktionsuppdateringar var sjätte månad.

Vi rekommenderar att enheterna har den senaste Chrome-versionen på den stabila kanalen. Ibland kan du dock behöva behålla enheter som finns i olika organisationsenheter på en långsiktig supportkanal. Använd till exempel en långsiktig supportkanal för obevakade enheter, standardiserade bedömningar i skolor eller sjukvårdsimplementeringar.

Obs! När en enhet når slutet på automatiska uppdateringar (AUE) garanteras inte längre automatiska programuppdateringar från Google. Se AUE-datumen.

LTS release cadence compared with Stable

• S (Stabil) – enheter uppdateras automatiskt till nästa stabila version varje månad.
  • LTC (Långsiktig supportkandidat) – enheter får LTS-funktioner tre månader innan versionen släpps på LTS-kanalen. Enheterna uppdateras automatiskt till nästa LTC-version.
  • LTS (långsiktig support) – enheter uppdateras automatiskt till nästa LTS-version var sjätte månad.

Tänk på följande när du byter kanal

Vi rekommenderar att du först flyttar enheterna till LTC-kanalen. Sedan kan du flytta dem till LTS-kanalen när du vill.

Stabil till LTC

Från Chrome-version 96 och framåt kan du använda administratörskonsolen för att byta kanal från Stabil till LTC. Enheter på den stabila kanalen kan byta till LTC var sjätte månad när versionsnumret på den stabila kanalen matchar versionsnumret på LTC-kanalen. Enheter som har fästs på tidigare versioner av ChromeOS kan också byta till LTC direkt.

Enheter med Chrome-version 96 byter till exempel kanal från Stabil till LTC nästan omedelbart. Enheter som redan har uppdaterats till Chrome-version 97 byter dock bara kanal när version 102 blir tillgänglig på den stabila kanalen och LTC-kanalen. Eftersom enheter inte längre får automatiska uppdateringar på den stabila kanalen är de i princip fästa i Chrome-version 97 tills Chrome-version 102 är tillgänglig på LTC-kanalen. Därför går enheterna miste om säkerhetsuppdateringar.

Enheterna uppdateras automatiskt till nästa LTC-version var sjätte månad. Funktionsuppsättningen i ChromeOS är stabil i sex månader och får säkerhetskorrigeringar varannan vecka.

LTC till LTS

Du kan använda administratörskonsolen för att byta kanal från LTC till LTS. LTS blir tillgängligt tre månader efter LTC.

Enheter som finns kvar på LTC-kanalen när LTS blir tillgängliga får säkerhetsuppdateringar varannan vecka. Ungefär tre månader senare, när LTC för nästa LTS-version börjar, uppdateras enheterna automatiskt till denna nya LTC.

Enheter som flyttas till LTS-kanalen får säkerhetsuppdateringar varannan vecka i sex månader tills nästa LTS-version blir tillgänglig.

Stabil till LTS

Du kan använda administratörskonsolen för att byta kanal från Stabil till LTS. Enheterna måste dock vara fästa eller köra en ChromeOS-version som är tidigare eller lika med LTS-versionen för att uppdatera till den.

Enheter som flyttas till LTS-kanalen får säkerhetsuppdateringar varannan vecka i sex månader tills nästa LTS-version blir tillgänglig.

Byta tillbaka till Stabil

Du kan använda administratörskonsolen för att när som helst byta kanal från långsiktig support till den stabila kanalen. Flytt av enheter från LTC- eller LTS-kanalen till den stabila kanalen för ChromeOS träder sker nästa gång användare startar om sina enheter.

Nedladdningsstorlek

När du byter till LTS kan det vara bra att tänka på storleken på uppdateringarna i ChromeOS.

• Stabil 96 till LTC 96: Innehåller samma konstruktion men olika förpackningar. Räkna med en minimal nedladdning.
  • LTC 96 till LTS 96: Innehåller samma förpackning och samma förpackning. Räkna med en minimal nedladdning.
  • LTC 96 till LTC 102: omfattar nya funktioner och uppdateringar i sex månader. Räkna med ett större värde än ett genomsnittligt stabilt X till stabilt X+1
  • LTS 96 till LTS 102: Inkluderar nya funktioner och uppdateringar i sex månader. Räkna med ett större värde än ett genomsnittligt stabilt X till stabilt X+1

Fler rekommendationer om nedladdningsstorlek finns i Hantera uppdateringar på ChromeOS-enheter.

Flytta enheter till LTC-kanalen

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Öppna Enheter på administratörskonsolens startsida följt av Chrome-hantering.
  3. Klicka på Inställningarföljt avEnhet.
  4. Om du vill att inställningen ska gälla alla användare och registrerade webbläsare väljer du organisationsenheten på den högsta nivån. Välj annars en underordnad organisationsenhet.
  5. Scrolla till Inställningar för enhetsuppdatering.
  6. För automatiska uppdateringar kontrollerar du att Enhetsuppdateringar har ställts in på Tillåt uppdateringar.
  7. För Lanseringskanal väljer du kanalen Långvarig supportkandidat.
  8. Klicka på Spara.

Kontrollera att kanalbytet har gjorts

När du har bytt lanseringskanal kan du kontrollera användarnas enheter och se till att bytet har gjorts korrekt.

1. Logga in på en hanterad ChromeOS-enhet.
  2. Klicka på tiden nere till höger.
  3. Klicka på Inställningar .
  4. Så här kontrollerar du versionen:
    1. Klicka på Om ChromeOS längst ned i den vänstra panelen.
    2. Under Google ChromeOS ser du vilken version av operativsystemet Chrome som enheten använder.
  5. Så här kontrollerar du kanalen:
    1. Klicka på Ytterligare information på sidan Om ChromeOS.
    2. Kontrollera att kanalenheten är på under Kanal.

När du placerar ChromeOS-enheter på LTC- eller LTS-kanalen ser användarna bara att deras enhet finns på den långsiktiga supportkanalen.