Ben je aan het plannen om weer op kantoor te gaan werken? Bekijk hoe Chrome OS hieraan kan bijdragen.

Virtual Private Networks instellen (Android VPN-app)

Voor beheerders die Chrome OS-apparaten beheren voor een bedrijf of school.

Als beheerder kun je een Android VPN-app gebruiken om af te dwingen dat gebruikers verbinding maken met een privénetwerk (zoals het netwerk op je werk of school) via een Virtual Private Network-verbinding (VPN). VPN's gelden voor gebruikersverkeer op Android- en Chrome-apparaten. Systeemverkeer, zoals OS- en beleidsupdates, wordt niet via de VPN gestuurd. Als de VPN-verbinding mislukt, wordt al het gebruikersverkeer geblokkeerd totdat er weer verbinding met de VPN is.

Voordat je begint

Android VPN-apps instellen

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de Beheerdersconsole naar Apparatenen danChrome.
  3. Klik op Instellingenen danGebruikers en browsers.
  4. To apply the setting to all users, leave the top organizational unit selected. Otherwise, select a child organizational unit.
  5. Ga naar Netwerken danAlways-on VPN.
  6. Klik op Bewerken.
  7. Selecteer de Android VPN-app die je wilt gebruiken.
  8. Klik op OK.
  9. Kies een optie:
    • Gebruiker toestaan handmatig de verbinding met een VPN te verbreken (er wordt opnieuw verbinding met de VPN gemaakt bij inloggen): gebruikers kunnen de VPN-verbinding tijdelijk verbreken.
    • Gebruiker niet toestaan handmatig de verbinding met een VPN te verbreken: gebruikers hebben steeds verbinding met de VPN en kunnen de verbinding niet verbreken.
  10. Klik op Opslaan.

Wat je je gebruikers moet vertellen

Als je Always-on VPN activeert en de VPN-verbinding mislukt, wordt al het gebruikersverkeer geblokkeerd.

Vraag je gebruikers in de volgende situaties te controleren of hun VPN-app werkt en of ze een VPN-verbinding hebben:

• Als ze geen internetverbinding hebben
  • Nadat ze inloggen op het apparaat
  • Als het apparaat langere tijd vergrendeld is geweest
  • Nadat het apparaat is geactiveerd uit de slaapstand

Opmerking: ChromeOS heeft geen invloed op de werking van Android VPN-apps of wat de apps doen als er geen stroom is.