Ben je aan het plannen om weer op kantoor te gaan werken? Bekijk hoe Chrome OS hieraan kan bijdragen.

Minecraft: Education Edition instellen op Chromebooks

Voor beheerders die Chromebooks beheren voor een school.

Als beheerder kun je de Google Beheerdersconsole gebruiken om Minecraft: Education Edition te implementeren voor beheerde gebruikers op Chromebooks. Vervolgens kunnen gebruikers leren, spelen en samenwerken via Minecraft: Education Edition.

Voordat je begint

• Je moet een licentie hebben voor Minecraft: Education Edition voor elke gebruiker voor wie je de app wilt implementeren. Bekijk de supportwebsite van Minecraft: Education Edition voor meer informatie.
  • Gebruikers kunnen op 3 manieren inloggen bij de Minecraft: Education Edition-app:
    • Ze kunnen inloggen op hun Chromebook met hun Google-account. Vervolgens kunnen ze handmatig inloggen bij de app met hun Microsoft-account. Gebruikers kunnen hun Microsoft-gebruikersnaam en -wachtwoord in de Minecraft-app opslaan, zodat ze niet elke keer hoeven in te loggen.
    • Gebruikers kunnen automatisch worden ingelogd bij de app op hun Chromebook met hun Google-account als je SAML-federatie gebruikt om hun Microsoft-account (als serviceprovider) te koppelen aan hun Google-account (als identiteitsprovider).
    • Gebruikers kunnen inloggen op hun Chromebook en in de app met hun Microsoft-account als je SAML-federatie gebruikt om hun Google-account (als serviceprovider) te koppelen aan hun Microsoft-account (als identiteitsprovider).
  • Apps worden geïmplementeerd voor gebruikers op basis van de organisatie-eenheid waar ze bijhoren. Gebruikers kunnen goedgekeurde apps (zoals Minecraft: Education Edition) gebruiken als ze met hun beheerde Google-account inloggen op Chromebooks die niet zijn ingeschreven bij je domein.
  • Gebruik Minecraft: Education Edition niet op apparaten die zijn geconfigureerd om alle lokale gebruikersgegevens, instellingen en statussen te wissen elke keer dat een gebruiker uitlogt. Met andere woorden: apparaten in de kortstondige modus.
  • We raden je aan de Minecraft: Education Edition-app te gebruiken op Chromebooks die minstens 4 GB aan geheugen hebben en die zijn toegewezen aan één leerling (in plaats van gedeelde Chromebooks).
  • Als je instellingen wilt opgeven voor een specifieke groep gebruikers of ingeschreven Chrome-browsers, plaats je de gebruikersaccounts of browsers in een groep of organisatie-eenheid. Alleen gebruikersaccounts kunnen worden toegevoegd aan groepen. Zie Groepen en Een organisatie-eenheid toevoegen voor meer informatie.

Minecraft: Education Edition installeren

Stap 1: Controleren of Managed Google Play is ingeschakeld

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Apps.
  3. Klik op Aanvullende Google-services.
  4. Laat de organisatie-eenheid op het hoogste niveau geselecteerd als u wilt dat de instelling voor iedereen geldt. Selecteer anders een onderliggende organisatie-eenheid.
  5. Controleer of de Servicestatus voor Managed Google Play is ingesteld op Ingeschakeld.

Stap 2: Android-apps inschakelen

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de Beheerdersconsole naar Apparatenen danChrome.
  3. Klik op Apps en extensiesen danGebruikers en browsers.
  4. (Alleen gebruikers) Doe het volgende om de instelling toe te passen op een groep:
    1. Selecteer Groepen.
    2. Selecteer de groep waarop je de instelling wilt toepassen.
  5. Laat de organisatie-eenheid op het hoogste niveau geselecteerd als u wilt dat de instelling voor iedereen geldt. Selecteer anders een onderliggende organisatie-eenheid.
  6. Klik rechts op Aanvullende instellingen Instellingen.
  7. Selecteer Toestaan voor Android-apps op ChromeOS-apparaten.
  8. (Optioneel) Selecteer bij Android-rapporten voor gebruikers en apparaten de optie Android-rapporten inschakelen.
  9. Klik op Opslaan.

Stap 3: Minecraft: Education Edition installeren

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de Beheerdersconsole naar Apparatenen danChrome.
  3. Klik op Apps en extensiesen danGebruikers en browsers.
  4. (Alleen gebruikers) Doe het volgende om de instelling toe te passen op een groep:
    1. Selecteer Groepen.
    2. Selecteer de groep waarop je de instelling wilt toepassen.
  5. Laat de organisatie-eenheid op het hoogste niveau geselecteerd als u wilt dat de instelling voor iedereen geldt. Selecteer anders een onderliggende organisatie-eenheid.
  6. Voeg de Minecraft: Education Edition-app toe:
    1. Klik op ToevoegenVraag toevoegenen danToevoegen vanuit Google PlayAdd from Google Play.
    2. Zoek naar Minecraft: Education Edition en klik erop.
    3. Klik op Selecteren.
    4. Accepteer de Algemene voorwaarden om de app toe te voegen.
  7. Ga in de lijst met apps en extensies naar Minecraft: Education Edition.
  8. Kies een optie onder Installatiebeleid:
    • Installatie toestaan: hiermee kunnen gebruikers Minecraft: Education Edition installeren. (aanbevolen)
    • Afgedwongen installeren: hiermee wordt Minecraft: Education Edition automatisch geïnstalleerd en kunnen gebruikers de app niet verwijderen.
    • Afgedwongen installeren en vastzetten op de ChromeOS-taakbalk: hiermee wordt Minecraft: Education Edition automatisch geïnstalleerd en vastgezet op de taakbalk.
  9. Klik op Opslaan.

Wat je je gebruikers moet vertellen

Zo haal je het maximale uit Minecraft: Education Edition:

• Volg de richtlijnen op de supportpagina van Minecraft: Education Edition.
  • Zorg dat je huis of school de internetverbinding en -snelheid heeft om de app te kunnen installeren en gebruiken.
  • Verminder het aantal geopende tabbladen en apps om te voorkomen dat het CPU-gebruik wordt verspreid.

Wat zijn de minimale systeemvereisten die worden aanbevolen voor de Minecraft: Education Edition-app?

De Minecraft: Education Edition-app werkt op alle Chromebooks waarop Android-apps worden ondersteund. We raden het volgende aan:

• Minimaal 4 GB RAM
  • Harde schijf: minimaal ongeveer 500 MB beschikbaar per gebruiker op het apparaat (1 GB aanbevolen)
  • Chrome-versie 83 of hoger

Minecraft: Education Edition gebruikt veel CPU. We raden je dus aan andere apps af te sluiten als je Minecraft: Education Edition gebruikt.

Apparaten zonder ventilator bereiken de temperatuurdrempel sneller dan apparaten met een ingebouwde ventilator. Overmatige warmte kan invloed hebben op de CPU-frequentie en prestaties van een apparaat. Zorg dat je een apparaat zonder ventilator op een harde ondergrond gebruikt. Je kunt ook een tafelventilator of geventileerde standaard gebruiken. Zie ChromeOS-apparaatgegevens bekijken voor informatie over hoe je de CPU-temperatuur kunt zien in de Beheerdersconsole.

Welke apparaten worden aanbevolen voor de Minecraft: Education Edition-app?

De Minecraft: Education Edition-app werkt op alle Chromebooks waarop Android-apps worden ondersteund. Zie ChromeOS Systems Supporting Android Apps (ChromeOS-systemen waarop Android-apps worden ondersteund) voor de volledige lijst met apparaten.

Problemen met Minecraft: Education Edition oplossen

Gebruikers kunnen de app niet installeren

Als beheerder bepaal jij welke Android-apps gebruikers kunnen installeren op beheerde Chromebooks. Controleer of de Minecraft: Education Edition-app is ingeschakeld en of Android-apps worden ondersteund op de apparaten van gebruikers.

Gebruikers hebben een probleem met functies in Minecraft

Dien een supportverzoek in bij Minecraft-support.

De controllers van gebruikers werken niet goed

Minecraft: Education Edition ondersteunt invoer via de muis, het trackpad en het touchpad. Geen enkel Minecraft Education Edition-platform ondersteunt controllers.

Ik wil SSO gebruiken voor al mijn gebruikers

SSO is beschikbaar voor Minecraft: Education Edition. Bekijk de documentatie van Minecraft voor andere scenario's.

Google, Google Workspace en de gerelateerde merken en logo's zijn handelsmerken van Google LLC. Alle andere bedrijfs- en productnamen zijn handelsmerken van de bedrijven waarmee ze in verband worden gebracht.