Taken maken en toewijzen in Google Chat

Als lid van een ruimte in Google Chat kunt u groepstaken maken en beheren en taken toewijzen aan andere leden van de ruimte. U kunt taken bekijken in de ruimte waarin ze zijn gemaakt. Als een taak aan u is toegewezen, komt deze in uw persoonlijke takenlijst te staan in Google Tasks. Als iemand een taak maakt of updatet, komt er een melding in de ruimte te staan.

Tip: Als u een werk- of schoolaccount gebruikt en niet het tabblad Taken in een ruimte heeft, neemt u contact op met uw Google Workspace-beheerder om deze functie aan te zetten.

Een taak maken en toewijzen in een ruimte

1. Open Google Chat of Gmail op uw computer.
    • In Gmail: Klik links op Chat.
  2. Selecteer de ruimte waarin u een taak wilt maken.
  3. Klik bovenaan op het tabblad Taken and then Taak voor de ruimte toevoegen.
    Tip: In Gmail moet u de ruimte misschien uitvouwen om het tabblad Taken te bekijken.
  4. Vul de titel van de taak in.
  5. Optioneel: Als u een beschrijving of meer gegevens wilt toevoegen, klikt u op Gegevens toevoegen en vult u de gegevens in.
  6. Optioneel: Als u een datum en tijd wilt toevoegen, klikt u op Datum/tijd toevoegen and then vul uw selecties in and then klik op OK.
    Tip: Als u een datum en tijd aan uw taak toevoegt, krijgt u meldingen op de geplande datums en tijden.
  7. Optioneel: Als u de taak aan een lid van de ruimte wilt toewijzen, klikt u op Toewijzen and then klik op de naam van de persoon. Als u wilt dat de taak wordt toegewezen aan iemand die geen lid van de ruimte is, moet u diegene eerst uitnodigen voor de ruimte.
    Tip: Als de toegewezen persoon de ruimte verlaat, blijft de taak in de ruimte en in de persoonlijke takenlijst van de gebruiker in Google Tasks staan.
  8. Klik op Toevoegen.
Belangrijk: Als u een taak verwijdert, wordt deze verwijderd voor alle leden van de ruimte en uit de persoonlijke takenlijst van de toegewezen gebruiker.

Een taak bewerken

1. Selecteer de ruimte in Chat.
  2. Klik bovenaan op het tabblad Taken and then selecteer de taak.
    Tip: In Gmail moet u de ruimte misschien uitvouwen om het tabblad Taken te bekijken.
  3. Klik op de titel, gegevens, datum en tijd of toegewezen persoon en breng wijzigingen aan.

Tips: Als u een taak hebt in uw persoonlijke takenlijst:

• U kunt de titel, details en datum of tijd van een taak bewerken in uw persoonlijke takenlijst.
  • U kunt de taak ook vanuit uw persoonlijke takenlijst markeren in plaats van vanuit de ruimte.
  • Als u wijzigingen aanbrengt, wordt de taak geüpdatet voor iedereen in de ruimte en wordt er een melding getoond.

Een taak als voltooid markeren

1. Selecteer de ruimte in Chat.
  2. Klik bovenaan op het tabblad Taken.
    Tip: In Gmail moet u de ruimte misschien uitvouwen om het tabblad Taken te bekijken.
  3. Plaats naast de taak de muisaanwijzer op Onvolledig en klik op Voltooid .

Tips: Als u een taak hebt in uw persoonlijke takenlijst:

• U kunt de titel, details en datum of tijd van een taak bewerken in uw persoonlijke takenlijst.
  • U kunt de taak ook vanuit uw persoonlijke takenlijst markeren in plaats van vanuit de ruimte.
  • Als u wijzigingen aanbrengt, wordt de taak geüpdatet voor iedereen in de ruimte en wordt er een melding getoond.

Een taak als niet voltooid markeren

1. Selecteer de ruimte in Chat.
  2. Klik bovenaan op het tabblad Taken.
    Tip: In Gmail moet u de ruimte misschien uitvouwen om het tabblad Taken te bekijken.
  3. Klik naast Voltooid op Uitvouwen om de taken te bekijken.
  4. Tik naast de taak op Voltooid om de status te wijzigen in Niet voltooid .

Een taak verwijderen

Belangrijk: Als u een taak verwijdert, wordt deze verwijderd voor alle leden van de ruimte en uit de persoonlijke takenlijst van de toegewezen gebruiker.

1. Selecteer de ruimte in Chat.
  2. Selecteer de ruimte.
  3. Klik bovenaan op het tabblad Taken and then selecteer de taak.
    Tip: In Gmail moet u de ruimte misschien uitvouwen om het tabblad Taken te bekijken.
  4. Klik rechtsboven op Verwijderen and then Verwijderen.