Tehtävien luominen ja antaminen Google Chatissa

Google Chatin tilan jäsenenä voit luoda ja hallinnoida ryhmän tehtäviä ja määrittää tehtäviä tilan muille jäsenille. Tehtävät näkyvät tilassa, jossa ne on luotu. Jos tehtävä on annettu sinulle, näet sen omassa tehtävälistassasi Google Tasksissa. Kun joku luo tai päivittää tehtävän, tilassa näkyy ilmoitus.

Vinkki: Jos käytät työ- tai koulutiliä mutta tilassa ei ole Tehtävät-välilehteä, pyydä Google Workspace ‑järjestelmänvalvojaa laittamaan kyseinen ominaisuus päälle.

Tehtävän luominen ja antaminen tilassa

1. Avaa Chat-sovellus tai Gmail-sovellus iPhonella tai iPadilla.
    • Gmail: Napauta alareunasta Chat .
  2. Napauta alareunan navigointivalikosta Tilat ja sitten valitse tila.
  3. Napauta yläreunasta Tehtävät-välilehteä.
  4. Napauta oikeasta alakulmasta Uusi tehtävä .
  5. Lisää tehtävälle nimi.
  6. Valinnainen: Jos haluat lisätä kuvauksen tai lisätietoja, napauta Tiedot ja lisää haluamasi tiedot.
  7. Valinnainen: Jos haluat lisätä päivämäärän ja kellonajan, valitse Google Kalenteri ja sitten valitse päivämäärä ja kellonaika ja sitten valitse Valmis.
    Vinkki: Jos lisäät tehtävään päivämäärän ja ajan, saat ilmoituksen ajoitettuina päivinä ja kellonaikoina.
  8. Valinnainen: Jos haluat antaa tehtävän jollekulle tilan jäsenelle, napauta Henkilö ja sitten napauta nimeä. Jos haluat antaa tehtävän jollekulle, joka ei ole tilan jäsen, kutsu hänet ensin tilaan.
  9. Valitse Tallenna.
Tärkeää: Kun poistat tehtävän, se poistuu kaikilta tilan jäseniltä ja tehtävänsaajan omasta tehtävälistasta.

Tehtävän muokkaaminen

1. Valitse tila Chatissa.
  2. Napauta alareunasta Tilat ja sitten valitse tila.
  3. Napauta yläreunasta Tehtävät-välilehteä ja sittenvalitse tehtävä.
  4. Napauta nimeä, tietoja, päivämäärää ja kellonaikaa tai tehtävän saajaa ja tee tarvittavat muutokset.
  5. Valitse Takaisin .

Vinkkejä: Jos omalla tehtävälistallasi on tehtävä:

• Voit muokata tehtävän nimeä, tietoja ja päivämäärää tai aikaa omasta tehtävälistastasi.
  • Voit lisäksi merkitä tehtävän valmiiksi omasta tehtävälistastasi tilan sijaan.
  • Jos teet tehtävään muutoksia, ne näkyvät kaikille tilassa ja näkyviin tulee ilmoitus.

Tehtävän merkitseminen valmiiksi

1. Valitse tila Chatissa.
  2. Napauta yläreunasta Tehtävät-välilehteä ja sitten valitse tehtävä.
  3. Napauta oikeasta yläkulmasta Merkitse valmiiksi .

Vinkkejä: Jos omalla tehtävälistallasi on tehtävä:

• Voit muokata tehtävän nimeä, tietoja ja päivämäärää tai aikaa omasta tehtävälistastasi.
  • Voit lisäksi merkitä tehtävän valmiiksi omasta tehtävälistastasi tilan sijaan.
  • Jos teet tehtävään muutoksia, ne näkyvät kaikille tilassa ja näkyviin tulee ilmoitus.

Tehtävän merkitseminen keskeneräiseksi

1. Valitse tila Chatissa.
  2. Napauta alareunasta Tilat ja sitten valitse tila.
  3. Napauta yläreunasta Tehtävät-välilehteä.
  4. Napauta Valmiit-kohdan vierestä Laajenna , niin näet tehtävät.
  5. Napauta tehtävän vierestä Valmis , niin tilaksi vaihdetaan Kesken .

Tehtävän poistaminen

Tärkeää: Kun poistat tehtävän, se poistetaan kaikilta tilan jäseniltä ja tehtävän saajan omasta tehtävälistasta.

1. Valitse tila Chatissa.
  2. Napauta alareunasta Tilat ja sitten valitse tila.
  3. Napauta yläreunasta Tehtävät-välilehteä ja sitten valitse tehtävä.
  4. Valitse oikeasta yläkulmasta Poista .