Tehtävien luominen ja antaminen Google Chatissa

Google Chatin tilan jäsenenä voit luoda ja hallinnoida ryhmän tehtäviä ja määrittää tehtäviä tilan muille jäsenille. Tehtävät näkyvät tilassa, jossa ne on luotu. Jos tehtävä on annettu sinulle, näet sen omassa tehtävälistassasi Google Tasksissa. Kun joku luo tai päivittää tehtävän, tilassa näkyy ilmoitus.

Vinkki: Jos käytät työ- tai koulutiliä mutta tilassa ei ole Tehtävät-välilehteä, pyydä Google Workspace ‑järjestelmänvalvojaa laittamaan kyseinen ominaisuus päälle.

Tehtävän luominen ja antaminen tilassa

1. Avaa Google Chat tai Gmail tietokoneella.
    • Gmail: Klikkaa vasemmalta Chat.
  2. Valitse tila, johon haluat luoda tehtävän.
  3. Klikkaa yläreunasta Tehtävät-välilehteä ja sitten Lisää tehtävä.
    Vinkki: Sinun on ehkä laajennettava tila Gmailissa nähdäksesi Tehtävät-välilehden.
  4. Lisää tehtävän nimi.
  5. Valinnainen: Jos haluat lisätä kuvauksen tai lisätietoja, valitse Lisää tietoja ja kirjoita haluamasi tiedot.
  6. Valinnainen: Jos haluat lisätä päivämäärän ja kellonajan, valitse Lisää päivämäärä/aika ja sitten tee valinnat ja sitten valitse OK.
    Vinkki: Jos lisäät tehtävään päivämäärän ja ajan, saat ilmoituksen ajoitettuina päivinä ja kellonaikoina.
  7. Valinnainen: Jos haluat määrittää tehtävän tilan jäsenelle, klikkaa Määritä ja sitten klikkaa henkilön nimeä. Jos haluat antaa tehtävän jollekulle, joka ei ole tilan jäsen, kutsu hänet ensin tilaan.
    Vinkki: Jos tehtävänsaaja poistuu tilasta, tehtävä jää tilaan ja tehtävänsaajan henkilökohtaiseen tehtävälistaan Google Tasksissa.
  8. Valitse Lisää.
Tärkeää: Kun poistat tehtävän, se poistuu kaikilta tilan jäseniltä ja tehtävänsaajan omasta tehtävälistasta.

Tehtävän muokkaaminen

1. Valitse tila Chatissa.
  2. Klikkaa yläreunasta Tehtävät-välilehteäja sitten valitse tila.
    Vinkki: Sinun on ehkä laajennettava tila Gmailissa nähdäksesi Tehtävät-välilehden.
  3. Klikkaa nimeä, tietoja, päivämäärää ja kellonaikaa tai tehtävän saajaa ja tee tarvittavat muutokset.

Vinkkejä: Jos omalla tehtävälistallasi on tehtävä:

• Voit muokata tehtävän nimeä, tietoja ja päivämäärää tai aikaa omasta tehtävälistastasi.
  • Voit lisäksi merkitä tehtävän valmiiksi omasta tehtävälistastasi tilan sijaan.
  • Jos teet tehtävään muutoksia, ne näkyvät kaikille tilassa ja näkyviin tulee ilmoitus.

Tehtävän merkitseminen valmiiksi

1. Valitse tila Chatissa.
  2. Klikkaa yläreunasta Tehtävät-välilehteä.
    Vinkki: Sinun on ehkä laajennettava tila Gmailissa nähdäksesi Tehtävät-välilehden.
  3. Osoita tehtävän vieressä olevaa Kesken-kuvaketta ja klikkaa Valmis .

Vinkkejä: Jos omalla tehtävälistallasi on tehtävä:

• Voit muokata tehtävän nimeä, tietoja ja päivämäärää tai aikaa omasta tehtävälistastasi.
  • Voit lisäksi merkitä tehtävän valmiiksi omasta tehtävälistastasi tilan sijaan.
  • Jos teet tehtävään muutoksia, ne näkyvät kaikille tilassa ja näkyviin tulee ilmoitus.

Tehtävän merkitseminen keskeneräiseksi

1. Valitse tila Chatissa.
  2. Klikkaa yläreunasta Tehtävät-välilehteä.
    Vinkki: Sinun on ehkä laajennettava tila Gmailissa nähdäksesi Tehtävät-välilehden.
  3. Jos haluat katsoa tehtävät, klikkaa Valmiit-kohdan vierestä Laajenna .
  4. Klikkaa tehtävän vierestä Valmis , niin tilaksi vaihdetaan Kesken .

Tehtävän poistaminen

Tärkeää: Kun poistat tehtävän, se poistetaan kaikilta tilan jäseniltä ja tehtävän saajan omasta tehtävälistasta.

1. Valitse tila Chatissa.
  2. Valitse tila.
  3. Klikkaa yläreunasta Tehtävät-välilehteäja sitten valitse tila.
    Vinkki: Sinun on ehkä laajennettava tila Gmailissa nähdäksesi Tehtävät-välilehden.
  4. Valitse oikeasta yläkulmasta Poista ja sitten Poista .