Opret og tildel opgaver i Google Chat

Som medlem af et rum i Google Chat kan du oprette og administrere gruppeopgaver samt tildele opgaver til andre medlemmer af rummet. Du kan se opgaver i det rum, hvor de er oprettet. Hvis en opgave er tildelt dig, vises den i din personlige huskeliste i Google Huskeliste. Når en bruger opretter eller opdaterer en opgave, vises der en notifikation i rummet.

Tip! Hvis du bruger en arbejds- eller skolekonto, og fanen "Huskeliste" ikke er tilgængelig i et rum, skal du kontakte din Google Workspace-administrator for at få aktiveret funktionen.

Opret og tildel en opgave i et rum

1. Åbn Google Chat eller Gmail på din computer.
    • I Gmail: Klik på Chat til venstre.
  2. Vælg det rum, hvor du vil oprette en opgave.
  3. Øverst skal du klikke på fanen Huskeliste og derefterTilføj rumopgave.
    Tip! I Gmail skal du muligvis udvide rummet for at se fanen Huskeliste.
  4. Angiv opgavens titel.
  5. Valgfrit: Du kan tilføje en beskrivelse eller flere oplysninger ved at klikke på Tilføj oplysninger og indtaste oplysningerne.
  6. Valgfrit: Hvis du vil tilføje en dato og et klokkeslæt, skal du klikke på Tilføj dag/tidspunkt og derefter Foretage dine valg og derefter Klikke på OK.
    Tip! Hvis du føjer en dato og et klokkeslæt til din opgave, får du notifikationer på de planlagte datoer og klokkeslæt.
  7. Valgfrit: Hvis du vil tildele opgaven til et medlem af rummet, skal du klikke på Tildel og derefter klik på personens navn. Hvis du vil tildele opgaven til en person, der ikke er medlem af rummet, skal du først invitere vedkommende til rummet.
    Tip! Hvis modtageren forlader rummet, forbliver opgaven i rummet og på brugerens personlige opgaveliste i Google Huskeliste.
  8. Klik på Tilføj.
Vigtigt! Når du sletter en opgave, slettes den for alle medlemmer af rummet og fra modtagerens personlige huskeliste.

Rediger en opgave

1. Vælg rummet i Chat.
  2. Øverst på skærmen skal du klikke på fanen Huskeliste og derefter vælg opgaven.
    Tip! I Gmail skal du muligvis udvide rummet for at se fanen Huskeliste.
  3. Klik på titlen, oplysningerne, datoen og klokkeslættet eller modtageren, og foretag ændringerne.

Tips! Hvis du har en opgave på din personlige huskeliste, kan du gøre følgende:

• Du kan redigere opgavens titel, oplysninger og dato eller klokkeslæt på din personlige huskeliste.
  • Du kan også markere opgaven som fuldført på din personlige huskeliste i stedet for at gøre det i rummet.
  • Når du laver ændringer, opdateres opgaven for alle i rummet, og der vises en notifikation.

Markér en opgave som fuldført

1. Vælg rummet i Chat.
  2. Klik på fanen Huskeliste øverst på skærmen.
    Tip! I Gmail skal du muligvis udvide rummet for at se fanen Huskeliste.
  3. Hold markøren over Ikke fuldført ud for opgaven, og klik på Fuldført .

Tips! Hvis du har en opgave på din personlige huskeliste, kan du gøre følgende:

• Du kan redigere opgavens titel, oplysninger og dato eller klokkeslæt på din personlige huskeliste.
  • Du kan også markere opgaven som fuldført på din personlige huskeliste i stedet for at gøre det i rummet.
  • Når du laver ændringer, opdateres opgaven for alle i rummet, og der vises en notifikation.

Markér en opgave som ikke fuldført

1. Vælg rummet i Chat.
  2. Klik på fanen Huskeliste øverst på skærmen.
    Tip! I Gmail skal du muligvis udvide rummet for at se fanen Huskeliste.
  3. Klik på Udvid ud for "Fuldført" for at se opgaverne.
  4. Klik på Fuldført ud for opgaven for at ændre opgavens status til Ikke fuldført .

Slet en opgave

Vigtigt! Når du sletter en opgave, slettes den for alle medlemmer af rummet og fra modtagerens personlige huskeliste.

1. Vælg rummet i Chat.
  2. Vælg det pågældende rum.
  3. Øverst på skærmen skal du klikke på fanen Huskeliste og derefter vælg opgaven.
    Tip! I Gmail skal du muligvis udvide rummet for at se fanen Huskeliste.
  4. Øverst til højre skal du klikke på Slet og derefter Slet.