Använda Google Cloud Build-appen för Google Chat

Använd appen Google Cloud Build i Chat för att få aviseringar om dina Cloud Build-projekt.

Innan du börjar

Aktivera Cloud Build API för alla projekt där du vill använda Cloud Build-appen. Läs mer om Cloud Build.

Konfigurera aviseringar från Cloud Build-appen

Du måste konfigurera aviseringar i varje rum där du lägger till appen. Appen skickar aviseringar till alla rum där den är medlem.

1. Öppna Chat.
  2. Välj ett alternativ:
    • Öppna ett direktmeddelande med appen och skriv inställningar.
    • Öppna ett rum med appen och skriv @Cloud Build-inställningar.
    De nuvarande inställningarna för appen visas.
  3. Klicka på Redigera inställningar.
  4. Logga in på ditt Cloud Build-konto.
    Konfigurationsfönstret för Cloud Build-appen öppnas och tillgängliga Cloud-projekt läses in.
  5. Skriv namnet på ett Cloud-projekt.
    En lista med utlösare visas.
  6. Välj en Cloud Build-utlösare på listan.
  7. Välj Inga diskussioner, Projekt eller Utlösare på menyn Placera meddelanden i diskussion efter.
  8. Välj statusarna som du vill få chattmeddelanden om.
  9. Klicka på Spara.
  10. (Valfritt) Om du vill konfigurera ett annat projekt och aktivera en avisering klickar du på Lägg till.

Ändra appinställningar

I rum får endast personen som har konfigurerat appen ändra inställningarna.

1. Öppna Chat.
  2. Välj ett alternativ:
    • Öppna ett direktmeddelande med appen och skriv inställningar.
    • Öppna ett rum med appen och skriv @Cloud Build-inställningar.
    De nuvarande inställningarna för appen visas.
  3. Klicka på Redigera inställningar.
  4. Logga in på ditt Cloud Build-konto.
    Konfigurationsfönstret för Cloud Build-appen öppnas.
  5. Klicka på Redigera och ändra inställningarna efter behov.
  6. Klicka på Spara.

Om du tar bort appen från ett rum raderas appinställningarna.

Använda appen i rum

Om du vill använda appen i rum måste du uttryckligen @omnämna appen i varje meddelande till appen (inklusive i svar på meddelanden från appen). @omnämnandet bekräftar att du skickar meddelandet till appen och inte till andra i rummet.

• Visa en lista med alla tillgängliga kommandon genom att skriva @Cloud Build help.
  • Visa konfigurerade aviseringar genom att skriva @Cloud Build settings.
  • Skicka feedback om appen genom att skriva @Cloud Build feedback feedbacktext.

Google, Google Workspace och relaterade märken och logotyper är varumärken som tillhör Google LLC. Alla andra företags- och produktnamn är varumärken som tillhör de företag som de är kopplade till.