De Google Cloud Build-app gebruiken voor Google Chat

Gebruik de Google Cloud Build-app in Chat om meldingen over uw Cloud Build-projecten te krijgen.

Voordat u begint

Schakel de Cloud Build API in voor elk project waarvoor u de Cloud Build-app wilt gebruiken. Bekijk meer informatie over Cloud Build.

Meldingen van de Cloud Build-app instellen

U moet meldingen instellen in elke ruimte waaraan u de app toevoegt. De app stuurt meldingen naar alle ruimtes waarvan deze lid is.

1. Open Chat.
  2. Kies een optie:
    • Open een privéchat met de app en voer settings in.
    • Ga naar een ruimte met de app en voer @Cloud Build settings in.
    U ziet de huidige instellingen voor de app.
  3. Klik op Edit Settings (Instellingen bewerken).
  4. Log in op uw Cloud Build-account.
    Het configuratievenster voor de Cloud Build-app wordt geopend en de voor u beschikbare Cloud-projecten worden geladen.
  5. Voer de naam van een Cloud-project in.
    Er wordt een lijst met triggers getoond.
  6. Selecteer een Cloud Build-trigger in de lijst.
  7. Selecteer in het menu Thread messages by (Berichten groeperen op) de optie No threads (Niet groeperen), Project of Trigger.
  8. Selecteer de statussen waarvoor u meldingen wilt krijgen in Chat.
  9. Klik op Save (Opslaan).
  10. (Optioneel) Als u nog een project- en triggermelding wilt activeren, klikt u op Add (Toevoegen).

App-instellingen wijzigen

In ruimtes kan alleen degene die de app heeft ingesteld de instellingen wijzigen.

1. Open Chat.
  2. Kies een optie:
    • Open een privéchat met de app en voer settings in.
    • Ga naar een ruimte met de app en voer @Cloud Build settings in.
    U ziet de huidige instellingen voor de app.
  3. Klik op Edit Settings (Instellingen bewerken).
  4. Log in op uw Cloud Build-account.
    Het configuratievenster voor de Cloud Build-app wordt geopend.
  5. Klik op Edit (Bewerken)  en wijzig de gewenste instellingen.
  6. Klik op Save (Opslaan).

Als u de app uit een ruimte verwijdert, worden de app-instellingen ook verwijderd.

De app gebruiken in ruimtes

Als u de app in ruimtes wilt gebruiken, moet u de app expliciet @vermelden in elk bericht aan de app (inclusief in antwoorden op berichten van de app). De @vermelding bevestigt dat u het bericht naar de app en niet naar anderen in de ruimte stuurt.

• Voer @Cloud Build help in voor een lijst met alle beschikbare opdrachten.
  • Voer @Cloud Build settings (Cloud Build-instellingen) in om te tonen welke meldingen momenteel zijn ingesteld.
  • Als u feedback over de bot wilt sturen, voert u @Cloud Build feedback feedbacktekst in.

Google, Google Workspace en de gerelateerde merken en logo's zijn handelsmerken van Google LLC. Alle andere bedrijfs- en productnamen zijn handelsmerken van de bedrijven waarmee ze in verband worden gebracht.