Google Hangouts wordt vervangen door Google Chat. Bekijk meer informatie over de overstap van Google Hangouts naar Google Chat.

Meer informatie over de overstap van Google Hangouts naar Google Chat

Google Hangouts wordt eind 2022 geüpgraded naar Google Chat voor mensen die nog geen upgrade hebben uitgevoerd. Sommige mensen zijn misschien al overgezet naar Google Chat en kunnen Google Hangouts niet meer gebruiken op bepaalde platforms.

Voor wie nog niet is overgestapt van Google Hangouts naar Google Chat, is de verwachte planning als volgt:

• Medio 2022
    • Gebruikers hebben geen toegang meer tot de mobiele Hangouts-app en kunnen upgraden naar Chat in Gmail of de Chat-app.
    • Gebruikers hebben geen toegang meer tot de Chrome-extensie voor Hangouts op het web en kunnen upgraden naar Chat op het web of de web-app voor Chat installeren.
    • Hangouts op het web blijft beschikbaar, inclusief de gesprekken en geschiedenis van de gebruiker.
  • Eind 2022
    • Toegang tot Hangouts op het web is beschikbaar tot 1 november 2022. Daarna worden gebruikers omgeleid naar Chat op het web. Gebruikers kunnen Google Takeout blijven gebruiken om hun gegevens te downloaden tot 1 januari 2023 (PST, GMT-7).

Gegevensmigratie en -export voor Google Hangouts

Belangrijk: Bij de migratie van gesprekken van Hangouts naar Google Chat worden sommige gesprekken of delen van gesprekken niet automatisch gemigreerd van Hangouts naar Chat. We sturen de betreffende gebruikers rond september 2022 een e-mail met meer informatie.

Vanaf 1 november 2022 is Hangouts op het web niet meer beschikbaar. Als u uw Hangouts-gegevens wilt behouden, raden we u sterk aan Google Takeout te gebruiken en een kopie te downloaden vóór 1 januari 2023, de datum waarop Hangouts-gegevens worden verwijderd.

Ga als volgt te werk om uw Google Hangouts-gegevens te downloaden:

1. Ga naar Google Takeout en log in met het Google-account dat u gebruikt in Hangouts.
  2. Selecteer Hangouts in de beschikbare apps en deselecteer de rest.
  3. Klik op Volgende stap.
  4. Kies bij Leveringsmethode hoe vaak u de back-up wilt downloaden. Omdat Hangouts binnenkort wordt geüpgraded naar Google Chat, raden we u aan een eenmalige download te doen.
  5. Selecteer het bestandstype.
  6. Klik op Exporteren.
  7. U ziet een bericht dat Google een kopie maakt van de bestanden in Hangouts. U krijgt een e-mail als het exportproces is afgerond. Download het bestand om uw Hangouts-gegevens te bewaren.

Ga naar Google-gegevens downloaden voor meer algemene informatie over hoe Google Takeout werkt.

Belangrijk: Als alle Hangouts-gebruikers zijn geüpgraded naar Google Chat, zijn Hangouts-gegevens niet meer beschikbaar in Gmail. Foto's en video's die worden gedeeld in Hangouts, blijven wel beschikbaar in het Google-albumarchief.

Toegang tot uw gegevens in Google Chat

Voor de meeste mensen worden gesprekken automatisch gemigreerd van Hangouts naar Chat, zodat u makkelijk kunt verdergaan waar u bent gebleven. U kunt in Chat ook zoeken naar deze berichten.

Merkaccounts in Hangouts

Sinds 4 augustus 2021 kunnen nieuwe merkaccounts alleen aan YouTube-kanalen worden gekoppeld en worden aangeduid met (beperkt tot YouTube). Gebruikers die Google Hangouts hebben gebruikt met merkaccounts die vóór 4 augustus 2021 zijn gemaakt, hebben vanaf 1 november 2022 geen toegang meer tot hun Hangouts-gegevens.

Als u uw Hangouts-gesprekken wilt behouden, raden we u sterk aan Google Takeout te gebruiken en een kopie te downloaden vóór 1 januari 2023. U kunt hiervoor de bovenstaande instructies volgen. Hangouts-gegevens worden vanaf 1 januari 2023 verwijderd.

Meer informatie over hoe Google Chat en Google Hangouts samenwerken tot de upgrade

U kunt berichten sturen tussen Google Chat en Google Hangouts. De synchronisatie tussen Chat en Hangouts is zo ingesteld dat als de Hangouts-gegevens worden verwijderd, de bijbehorende Chat-gegevens ook worden verwijderd. Verwijder gegevens alleen in Chat of Hangouts als u wilt dat de gegevens uit beide worden verwijderd.

Als u Chat op het werk of op school gebruikt, kunnen we niet garanderen dat nieuwe ruimtes die worden gemaakt in Chat ook worden weergegeven in Hangouts.

Meer informatie over hoe Google Chat en Google Hangouts samenwerken.

Ontdekken of u Google Hangouts of Google Chat gebruikt

Google Hangouts

• Als u dit logo "" ziet, gebruikt u Google Hangouts.
  • We raden iedereen aan over te stappen naar Chat, maar Hangouts op het web blijft beschikbaar tot oktober 2022. De gesprekken en geschiedenis van gebruikers zijn tijdens deze periode ook beschikbaar. We informeren u minimaal 30 dagen van tevoren via de banner in het product voordat we Hangouts op het web omleiden naar Chat op het web.

Google Chat

• Als u dit logo "" ziet, gebruikt u Google Chat.
  • Op een computer kunt u het volgende doen:
  • Op een mobiel apparaat gebruikt u hiervoor de Google Chat- of Gmail-app voor iOS of Android.

Tip:

• Als u Google Chat op het werk of op school gebruikt, ziet u nieuwe ruimtes die zijn gemaakt in Chat misschien niet meer in Hangouts.

Meer informatie over de aanvullende functies in Google Chat

Google Chat is makkelijk te integreren in Google Workspace en biedt moderne, uitgebreide functies zoals:

Betere expressiemogelijkheden:

• Reageer op berichten met emoji's met huidskleurselectie.
  • Reageer met Smart Reply.
  • Gebruik verschillende opmaak voor teksten.
  • Tag specifieke mensen met @vermeldingen.
  • Zoek en deel gif's.

Betere samenwerking:

• Gebruik Documenten, Presentaties en Spreadsheets naast elkaar om makkelijker samen te werken terwijl u een gesprek voert.
  • Gebruik ruimtes, speciale plekken voor samenwerking op basis van onderwerpen.

Meer informatie over de verschillen tussen Google Chat en Google Hangouts

Google Chat en Google Hangouts hebben niet precies dezelfde functies. In de tabel hieronder ziet u een paar verschillen.

Functie Google Chat Google Hangouts
@vermeldingen

Beschikbaar

Meer informatie over meldingen

Niet beschikbaar
PWA-versie van desktop-app

Beschikbaar

De Google Chat-app installeren

Niet beschikbaar
Chrome-extensie

Niet beschikbaar

De zelfstandige PWA-versie van de app installeren

Beschikbaar

Sommige mensen die al zijn gemigreerd naar Google Chat, kunnen de Chrome-extensie voor Hangouts misschien niet gebruiken.
Meldingsgeluiden aanpassen

Beschikbaar

Uw meldingen aanpassen
Niet beschikbaar
Donkere modus

Beschikbaar

Donkere modus gebruiken
Niet beschikbaar
Gestuurde berichten bewerken of verwijderen

Beschikbaarheid is afhankelijk van het type account dat u gebruikt met Google Chat.

Een bericht bewerken of verwijderen
Niet beschikbaar
Emoji-reacties op berichten Beschikbaar Niet beschikbaar
Opmaak

Beschikbaarheid is afhankelijk van het type account dat u gebruikt met Google Chat.

Opmaak toevoegen aan uw Google Chat-berichten
Niet beschikbaar

Meerdere foto's sturen in één bericht

Niet beschikbaar

Beschikbaar in de komende weken.

Beschikbaar
Stickers Niet beschikbaar

Beschikbaar

Gif's Beschikbaar

Niet beschikbaar

Ruimtes met threads

Beschikbaarheid is afhankelijk van het type account dat u gebruikt met Google Chat.

Een nieuwe gespreksthread starten in Google Chat
Niet beschikbaar
Videogesprek met ringtone

Videogesprekken met ringtones in Chat zijn momenteel alleen beschikbaar op het tabblad Chat van de mobiele Gmail-app. De functie komt de komende maanden ook beschikbaar in de Chat-app.

Als u een vergadering wilt starten vanaf een computer, kunt u een Google Meet-chip in een gesprek plaatsen.
Meer informatie over hoe u een videovergadering start in Google Chat

Beschikbaar

Een videogesprek starten

Belangrijk:

• De Google Hangouts-apps voor Android en iOS zijn niet meer beschikbaar.
  • Videogesprekken met ringtones zijn nu alleen beschikbaar in de mobiele Gmail-app. De functie komt later in 2022 beschikbaar in de Google Chat-app. Bekijk meer informatie over hoe u een videovergadering start in Google Chat.
  • Met Google Chat kunt u mensen blokkeren via alle services van Google.com.
    • Als u eerder mensen heeft geblokkeerd in Google Hangouts vanuit een product van derden (zoals een XMPP-client), worden deze instellingen niet overgezet naar Google Chat.
    • Als u eerder mensen heeft geblokkeerd via de Google-instellingen, worden deze instellingen overgezet naar Google Chat. Uw lijst met geblokkeerde mensen bekijken.