Använda Giphy-appen för Google Chat

Använd Giphy-appen i Chat för att lägga till GIF-filer i dina chattar.

Tips! Det går även att skicka GIF-filer från datorn. Klicka på GIF om du vill skicka en GIF-fil.

Innan du börjar

Använda Giphy-appen i Chat

1. Öppna Chat.
  2. Öppna ett direktmeddelande i appen eller öppna ett rum med appen.
  3. Ange en sökfråga med ett valfritt sökord som ”katter” eller ”roligt”:
    • query – lägger till den första GIF-filen som matchar sökfrågan med det angivna betyget. Skriv @Giphy query i rum.
      Om du inte gillar GIF-bilden klickar du på den följt avklicka på Försök igen eller Radera.
    • choose query – lägger till en grupp med 25 GIF-filer som matchar frågan med den angivna klassificeringen. Skriv @Giphy choose query i rum. Klicka på Nästa eller Tillbaka om du vill gå igenom GIF-bilderna.

Ändra innehållsklassificeringen för GIF-filer

Appen visar GIF-filer med klassificeringen G om du inte ändrar standardinställningen. Du kan visa det aktuella värdet och ändra det.

1. Öppna Chat.
  2. Öppna ett direktmeddelande i appen eller öppna ett rum med appen.
  3. Ange rating. Ange @Giphy rating i rum.
    Appen visar den aktuella innehållsklassificeringen.
  4. Ange rating [Y,G,PG,PG-13,R]. Ange @Giphy rating [Y,G,PG,PG-13,R] i rum.
    Ställ till exempel in innehållsklassificeringen för GIF-filer till G genom att ange rating G.

Använda appen i rum

Om du vill använda appen i rum måste du uttryckligen @omnämna appen i varje meddelande till appen (inklusive i svar på meddelanden från appen). @omnämnandet bekräftar att du skickar meddelandet till appen och inte till andra i rummet.