De Giphy-app gebruiken voor Google Chat

Gebruik de Giphy-app in Chat om gif's toe te voegen aan uw chats.

Tip: U kunt ook gif's sturen vanaf uw computer. Klik op Gif toevoegen  om een gif te sturen.

Voordat u begint

De Giphy-app gebruiken in Chat

1. Open Chat.
  2. Open een privéchat met de app of ga naar een ruimte die de app bevat.
  3. Voer een zoekopdracht in met een zoekterm, zoals 'katten' of 'grappig':
    • query: Hiermee wordt de eerste gif toegevoegd die voldoet aan de zoekopdracht met de opgegeven classificatie. Typ de waarde @Giphy query in ruimtes.
      Als u de gif niet leuk vindt, klikt u erop and then klik op Try again (Opnieuw) of Delete (Verwijderen).
    • kies query: Hiermee wordt een groep van 25 gif's toegevoegd die voldoen aan de zoekopdracht met de opgegeven classificatie. Typ de optie @Giphy choose query in ruimtes. Klik op Next (Volgende) of Back (Vorige) om door de gif's te bladeren.

De contentclassificatie van gif's wijzigen

De app geeft gif's weer met de classificatie G, tenzij u de standaardinstelling wijzigt. U kunt de huidige classificatie vinden en wijzigen.

1. Open Chat.
  2. Open een privéchat met de app of ga naar een ruimte die de app bevat.
  3. Typ rating. Typ @Giphy rating in ruimtes.
    De app laat de huidige contentclassificatie zien.
  4. Typ rating [Y, G, PG, PG-13, R]. Typ @Giphy rating [Y,G,PG,PG-13,R] in ruimtes.
    Als u bijvoorbeeld de contentclassificatie van gif's wilt instellen op G, typt u rating G.

De app gebruiken in ruimtes

Als u de app in ruimtes wilt gebruiken, moet u de app expliciet @vermelden in elk bericht aan de app (inclusief in antwoorden op berichten van de app). De @vermelding bevestigt dat u het bericht naar de app en niet naar anderen in de ruimte stuurt.