Zapier-appen för Google Chat

Använd Zapier-appen i Chat för att få aviseringar om Zap-åtgärder. Appen skickar meddelanden från Zap till Chat.

Innan du börjar

Konfigurera Zapier-appen i Chat

Konfigurera Chat för att få meddelanden från Zap.

1. Öppna Chat.
  2. Öppna ett direktmeddelande i appen eller öppna ett rum med appen.
  3. Skriv kommandot allowzaps. Skriv @Zapier allowzaps i rummet.
    Appen visar ett kort för att tillåta Zaps.
  4. Klicka på Klicka för att tillåta Zaps.
  5. Logga in på jobb- eller skolkontot som du använder till Chat.
    Ett meddelande bekräftar att Zaps får skicka meddelanden till den här chatten åt dig.

Stoppa Zaps i Chat

1. Öppna Chat.
  2. Öppna ett direktmeddelande i appen eller öppna ett rum med appen.
  3. Skriv kommandot stopzaps. Skriv @Zapier stopzaps i rummet.
    Appen visar ett kort för att stoppa Zaps.
  4. Klicka på Klicka för att stoppa Zaps.
    Ett meddelande bekräftar att Zaps inte längre får skicka meddelanden till den här chatten åt dig.

Ansluta en Zap till Google Chat

Om du vill integrera med Chat måste du konfigurera en Zap-åtgärd. Här är en sammanfattning av stegen i Zapier. Detaljerade anvisningar finns på Zapiers webbplats.

1. Öppna Zapier.
  2. Skapa en Zap eller öppna en befintlig Zap.
  3. Lägg till ett åtgärdssteg för Zap:
    1. Välj appen Google Chat.
    2. Spara åtgärden Skapa meddelande.
    3. Anslut ditt Google-konto Det här är kontot som du använder till Chat på jobbet eller i skolan.
    4. Ställ in en mall för meddelandena. Du kan välja chattrum där du har lagt till appen och tillåta Zap.

Zap kan nu kontakta Zapier-appen och skicka meddelanden till Chat.

Använda appen i rum

Om du vill använda appen i rum måste du uttryckligen @omnämna appen i varje meddelande till appen (inklusive i svar på meddelanden från appen). @omnämnandet bekräftar att du skickar meddelandet till appen och inte till andra i rummet.