De zelfstandige Chat-app installeren

Installeer de nieuwe zelfstandige Google Chat-app in de Chrome-browser om Google Chat eenvoudig en efficiënt te gebruiken. De zelfstandige app is een Progressive Web Application (PWA) die werkt als een systeemeigen app.

Voordat u begint

Als u de nieuwe zelfstandige Chat-app wilt installeren, moet u voldoen aan deze vereisten:

• Uw apparaat bevat Google Chrome 73 of hoger. Chrome hoeft niet de standaardbrowser te zijn, maar moet wel zijn geopend om de zelfstandige Chat-app te kunnen gebruiken.
  • Uw organisatie staat u toe Chrome-extensies en -apps te installeren. Als u de Chat-app niet kunt installeren, neemt u contact op met uw G Suite-beheerder.

De zelfstandige app installeren op uw computer

1. Log in op chat.google.com.
  2. Gebruik een van deze methoden om de app op uw computer te installeren:
    • Als de app nog niet is geïnstalleerd, wordt een pop-upvenster geopend waarin u de app kunt downloaden.
    • Klik rechtsboven in Google Chrome op Meer "" en dan Hangouts Chat installeren.
    • Klik rechtsboven op chat.google.com op Instellingen "" en dan Chat-app installeren.

Opmerking: Als u in Chrome al een snelkoppeling naar chat.google.com heeft gemaakt, wordt de zelfstandige app automatisch geïnstalleerd. U ziet dan niet de opties om de app te installeren.

3. Als u chats wilt kunnen ontvangen, moet u zorgen dat de zelfstandige app en de Chrome-browser zijn geopend.

Ga naar chrome://apps en klik op Hangouts Chat om de app te openen vanuit Chrome. Op een Chromebook opent u de app via de Launcher (de knop linksonder op het scherm).

De zelfstandige app verwijderen (Mac, Windows, Linux)

1. Open Chrome op uw computer.
  2. Ga naar chrome://apps.
  3. Klik met de rechtermuisknop op de zelfstandige app "" en selecteer Verwijderen uit Chrome.
  4. Klik op Verwijderen.

De zelfstandige app verwijderen (Chrome OS)

1. Open de Launcher op uw computer (de knop linksonder op het scherm).
  2. Zoek naar Chat.
  3. Klik in de zoekresultaten met de rechtermuisknop op de zelfstandige app "" en selecteer Verwijderen uit Chrome.
  4. Klik op Verwijderen.