Komma igång med Google Chat

Använd Google Chat för att skicka meddelanden och samarbeta med alla du arbetar med. Du kan använda Chat för att

• Prata med andra direkt eller i små gruppmeddelanden.
  • Samarbeta i stora namngivna grupper som kallas Rum.
  • skicka och dela filer från Google Dokument, Presentationer och Kalkylark
  • Konfigurera uppgifter och möten.
  • Lägg till appar som ökar produktiviteten.

Använda Chat i Gmail

Du kan använda Chat direkt i Gmail på datorn och i Gmail-appen för Android och iOS.

Om du inte hittar Chat i Gmail måste du kanske aktivera funktionen i Gmail-inställningarna. Läs mer om Chat i Gmail.

Öppna inställningarna för Gmail

Öppna Chat från webben

Öppna Chat i webbläsaren om du vill skicka meddelanden till personer från webben.

Öppna chatten

Tips! Du kan även installera den fristående appen för Google Chrome. Läs mer om att ladda ned den fristående Chat-appen.

Ladda ned och installera Chat

Ladda ned Chat-appen för Android och iOS om du vill skicka meddelanden till personer från din mobila enhet.

Android  iOS

Logga in på Google Chat

Viktigt! Du måste ha ett Google-konto om du vill använda Chat. Läs mer om hur du skapar ett Google-konto.

1. Öppna Chat i webbläsaren.
  2. Du måste eventuellt logga in.

Tips! Chat visar namnet och profilfotot från ditt Google-konto. Läs mer om hur du ändrar personliga uppgifter i Google-kontot.

Använda Chat på jobbet eller i skolan

Om du har ett jobb- eller skolkonto som ingår i Google Workspace kan du använda Chat för att kommunicera i stora rum, små grupper eller med en annan person.

Innan du använder Chat måste organisationen konfigurera Chat. Kontakta administratören om du inte ser Chat. Läs mer om hur du tar reda på vem administratören är.