Google Chat gebruiken in Gmail

Voeg Google Chat toe aan uw Gmail-inbox om op één plek uw communicatie te beheren, contact te houden en samen te werken. Als u een werk- of schoolaccount gebruikt, bepaalt uw organisatie of deze optie beschikbaar is.
Belangrijk: Uw kind kan Chat gebruiken in de Gmail-app of de webversie van Gmail, zelfs als de Chat-app is geblokkeerd. Meer informatie over hoe je het Google-account van je kind kunt beheren

Chat in- of uitschakelen in Gmail

1. Open Gmail op uw computer.
  2. Klik rechtsboven op Instellingen  en dan Alle instellingen bekijken.
  3. Klik bovenaan op Meet en chatten.
  4. Selecteer Google Chat of Uit naast Chat om Chat aan of uit te zetten in Gmail.
  5. Klik op Wijzigingen opslaan.

De positie van het Chat-venster in Gmail wijzigen

U kunt het Chat-venster rechts of links van uw Gmail-inbox zetten.

1. Open Gmail op je computer.
  2. Klik rechtsboven op Instellingen en dan Alle instellingen bekijken.
  3. Klik bovenaan op Chat en Meet.
  4. Selecteer naast Chatpositie de optie Links van de inbox of Rechts van de inbox.
  5. Klik op Wijzigingen opslaan.

Wat zijn de verschillen tussen Chat in Gmail en Chat?

U beschikt over dezelfde functies in Chat en Chat in Gmail, maar de geïntegreerde versie van Gmail is een centrale locatie voor communicatie tussen vrienden, familie of collega's tussen de e-mails.