Google Chat gebruiken in Gmail

Voeg Google Chat toe aan uw Gmail-inbox om al uw communicatie op één plek te beheren. Gebruik alle functies van Chat rechtstreeks in Gmail, zodat u kunt samenwerken en in contact kunt blijven vanaf één centrale plek. Uw organisatie bepaalt of deze optie beschikbaar is.

Chat in- of uitschakelen in Gmail

1. Open Gmail op uw computer.
  2. Klik rechtsboven op Instellingen ""and thenAlle instellingen bekijken.
  3. Klik bovenaan op Chat en Meet.
  4. Selecteer Google Chat of Chat uitschakelen om Chat in of uit te schakelen in Gmail.
  5. Klik onderaan de pagina op Wijzigingen opslaan.

De positie van het Chat-venster in Gmail wijzigen

In Gmail kunt u het Chat-venster rechts of links van de inbox laten weergeven.

1. Open Gmail op uw computer.
  2. Klik rechtsboven op Instellingen ""and thenAlle instellingen bekijken.
  3. Klik bovenaan op Chat en Meet.
  4. Selecteer naast Chatpositie de optie Links van de inbox of Rechts van de inbox.
  5. Klik op Wijzigingen opslaan.

Wat zijn de verschillen tussen Chat in Gmail en Chat?

U krijgt dezelfde functies in Chat en Chat in Gmail, maar de geïntegreerde Gmail-functionaliteit biedt een centrale locatie om samen te werken binnen uw Google Workspace-services.

• Chat: Gebruik deze optie als u alleen wilt chatten en het niet erg vindt om te schakelen tussen apps.
  • Gmail: Gebruik deze optie als u wilt multitasken en al uw communicatie op één plek wilt bekijken.

Meldingen aanpassen

U krijgt automatisch een melding voor nieuwe gesprekken, gesprekken die u volgt en privéchats. Meer informatie over Chat-meldingen in- of uitschakelen.