Svara på en meddelandebegäran i Google Chat

I Google Chat behöver du inte chatta med personer du inte känner. Första gången någon skickar ett direktmeddelande till dig får du en begäran. Om du använder Google Chat med ett Google Workspace-konto kan du få förfrågningar från personer inom organisationen. Du kan godkänna eller ignorera begäran.

Vad händer när du godkänner eller ignorerar ett meddelande?

Om du godkänner en meddelandebegäran:

• Avsändaren ser grundläggande profiluppgifter (namn, avatar, e-postadress) och om du är online.
  • Du ser alla bilagor som personen skickar och kan svara på meddelanden.
  • Den begärande kan lägga till dig i alla chattrum.

Om du ignorerar en meddelandebegäran:

• Meddelandet försvinner. Sök efter personen i Google Chat om du vill hitta begäran igen. Du behöver kanske personens e-postadress när du söker.
  • Den begärande ser inte att du ignorerade.
  • Du kan förhindra att personen skickar fler förfrågningar. Läs om att blockera en person.

Meddelandeförfrågningar som är skräppost

Google Chat filtrerar meddelandebegäranden som verkar vara skräppost i ett separat avsnitt. Du kan godkänna eller blockera meddelanden som är markerade som skräppost.

Godkänn eller ignorera en chattmeddelandebegäran i Chat eller Gmail

1. Öppna Google Chat eller Gmail på datorn.
    • I Gmail: Klicka på Chat till vänster.
  2. Klicka på Ny chatt följt av Meddelandeförfrågningar.
  3. Klicka på namnet. Meddelandet visas i begäran.
  4. Klicka på Godkänn eller Ignorera.
    • Valfritt: Om du vill stoppa fler meddelandeförfrågningar från en person klickar du på Blockera även följt av Ignorera.