Varför kan jag inte chatta med någon?

När du försöker skicka ett meddelande till någon i Google Chat visas kanske en banner med information om att du inte kan skicka meddelanden till personen. Den här bannern visas eftersom du och personen du försökte skicka meddelandet till har inkompatibla inställningar.

Orsaker till att du inte kan chatta med någon

• Inställningar som inte tillåter chatt utanför organisationen. Om de använder ett Google Workspace-konto och administratören har inaktiverat chatt med externa personer går det inte att skicka meddelanden till varandra.
  • Historikinställningar som inte är kompatibla. Det är kanske möjligt att åtgärda problemet om du gör historikinställningarna kompatibla med den andra personens. Läs om att aktivera eller inaktivera chatthistoriken.
  • Inställningar för dataregion som inte är kompatibla och minst en av er kan inte inaktivera historiken. Om du använder ett Google Workspace-konto har kanske administratören inaktiverat historikanpassning. Om historiken kan stängas av för båda, stängs den av automatiskt när du chattar med någon i en annan dataregion.
  • Inställningar som blockerar dig i Google Chat eller andra produkter. Läs mer om blockerade konton.
  • Hantering av rumsmedlemmar är begränsad till rumsansvariga. Om du vill lägga till medlemmar i ett rum måste den rumsansvariga uppdatera inställningarna för rumsåtkomst. Läs mer om att hantera befintliga rumsinställningar.