Waarom kan ik niet chatten met iemand?

Als u probeert iemand een bericht te sturen in Google Chat, ziet u mogelijk een banner waarin staat dat u deze persoon geen berichten kunt sturen. U ziet deze banner omdat er verschillende instellingen gelden voor u en de persoon aan wie u het bericht wilt sturen.

Redenen waarom u niet kunt chatten met iemand

• Instellingen waardoor chatten buiten de organisatie niet is toegestaan. Als ze een Google Workspace-account gebruiken en hun beheerder chatten met externen heeft uitgezet, kunt u geen berichten sturen naar elkaar.
  • Verschillende instellingen voor de geschiedenis. U kunt dit probleem mogelijk oplossen door uw instellingen voor de chatgeschiedenis hetzelfde te maken als de instellingen van de andere persoon. Meer informatie over hoe u de chatgeschiedenis aan- of uitzet.
  • Instellingen voor gegevensregio's die niet hetzelfde zijn en minstens één van u kan de geschiedenis niet uitzetten. Als u een Google Workspace-account gebruikt, heeft uw beheerder de optie om de geschiedenis aan te passen mogelijk uitgezet. Als u allebei de geschiedenis kunt uitzetten, wordt de geschiedenis automatisch uitgezet als u chat met iemand in een andere gegevensregio.
  • Instellingen die u blokkeren in Google Chat of een ander product. Meer informatie over geblokkeerde accounts
  • Alleen ruimtebeheerders kunnen leden van ruimtes beheren. Als u leden wilt toevoegen aan een ruimte, moet de ruimtebeheerder de toegangsinstellingen voor de ruimte updaten. Meer informatie over hoe u bestaande ruimte-instellingen beheert