Iemand blokkeren en melden

Als u niet met iemand wilt chatten in Google Chat, kunt u deze persoon blokkeren en melden. U kunt privéchats blokkeren of mensen blokkeren in ruimtes en de meeste groepsberichten.

Als u mensen blokkeert, geldt het volgende:

• Als u een Google Workspace-account gebruikt en de persoon die u heeft geblokkeerd zich in uw organisatie bevindt, kan deze nog steeds zien wanneer u online bent.
  • De persoon die u heeft geblokkeerd, kan u geen berichten sturen. Als u wilt dat deze persoon u een bericht stuurt, moet u de blokkering opheffen.
  • De berichten van een persoon die u heeft geblokkeerd, worden voor u verborgen in ruimtes en groepsberichten. U kunt berichten die u wilt bekijken, zichtbaar maken.
  • Een persoon die u heeft geblokkeerd, kan nog steeds de berichten lezen die naar de ruimte worden gestuurd.
  • U en de persoon die u heeft geblokkeerd, kunnen oude berichten aan elkaar niet meer bewerken.
  • De persoon wordt ook geblokkeerd in bepaalde andere Google-services.
  • Links of bijlagen die de persoon u heeft gestuurd voordat u deze persoon blokkeerde, blijven actief.
  • Als u iemand meldt vanwege misbruik, wordt er een kopie van de laatste 50 berichten van uw gesprek naar Google gestuurd ter beoordeling.
  • U kunt berichten van een geblokkeerde gebruiker downloaden vanuit uw Google-account. Meer informatie over hoe u uw Google-gegevens downloadt

Iemand blokkeren in Chat of Gmail

1. Ga naar Chat of Gmail.
    • In Gmail: Klik links op Chat.
  2. Klik in je gesprekkenlijst naast iemands naam op Meer opties and then Blokkeren en melden.
    • Als u een Google Workspace-account gebruikt en de persoon zich in uw organisatie bevindt, heet deze optie Blokkeren.
  3. Optioneel: Als u iemand wilt melden vanwege misbruik, vinkt u het vakje aan naast Ook melden.
    • Als u een Google Workspace-account gebruikt, kunt u alleen mensen van buiten uw organisatie melden.
  4. Klik op Blokkeren om te bevestigen.

Iemands blokkering opheffen in Chat of Gmail

1. Ga naar Chat of Gmail.
  2. Kies een optie:
    • Klik in Chat bovenaan op Instellingen  and then  Geblokkeerde gebruikers beheren.
    • Klik in Gmail bovenaan op Instellingen and then Alle instellingen bekijken and then Chat en Meet and then Chatinstellingen beheren and thenGeblokkeerde gebruikers beheren.
  3. Selecteer de persoon in de suggesties.
  4. Klik op Niet meer blokkeren .

Een gesprek blokkeren

1. Open Google Chat of Gmail op uw computer.
  2. Klik in Chat naast de naam van het gesprek op Meer opties en dan Deze chat blokkeren.
  3. Optioneel: Als u het gesprek wilt melden vanwege misbruik, vinkt u het vakje aan naast Deze ruimte melden als spam of misbruik.
    • Als u een Google Workspace-account gebruikt, kunt u alleen mensen van buiten uw organisatie melden.
  4. Klik op Blokkeren om te bevestigen.

Iemand in een gesprek blokkeren of niet meer blokkeren

Belangrijk: U kunt iemand in hetzelfde gesprek blokkeren zonder deze persoon rechtstreeks een bericht te sturen.

1. Open Google Chat of Gmail op uw computer.
  2. Open een gesprek in Chat.
  3. Klik bovenaan op de naam van het gesprek en dan Leden beheren.
  4. Klik naast de naam van de persoon op Meer opties. en dan Blokkeren of Niet meer blokkeren.

Tip: Als u iemands berichten wilt verbergen nadat u die persoon in een ruimte heeft geblokkeerd, moet u de browser misschien vernieuwen.

Andere manieren om mensen te blokkeren

In Chat kunt u ook het volgende doen:

In andere Google-producten kunt u ook iemands account blokkeren.