Skift din tilgængelighedsstatus i Google Chat

Du kan oplyse andre om, hvornår du har tid, ved at ændre din status i Google Chat.
Statusikon Statustekst Statussens betydning
Aktiv Gmail eller Google Chat er åbent.
Forstyr ikke

Lyden er slået fra for Google Chat-notifikationer.

For Google Workspace-konti er din status kun synlig på domæneniveau.

Ikke til stede

Du har ikke forbindelse til internettet.

Du har været inaktiv i mere end 10 minutter.

Du har valgt statussen "Angiv som Ikke til stede".

Inaktiv

Du har været inaktiv i Gmail eller Google Chat de sidste 5 minutter.

Dette vises kun på computere.

Tips!

• Det er kun de personer, du deler et rum med, de personer, du accepterer en chatinvitation fra, eller personer, der ikke er blokeret, som kan se din status.
  • Hvis din status er "Forstyr ikke":
    • Du ignorerer midlertidigt notifikationer på alle dine enheder fra Chat eller Gmail, indtil du ændrer din status til "Aktiv".
    • Folk kan se, hvor længe du har sat notifikationer på pause, så de ikke forventer et øjeblikkeligt svar.
Statusikon Statustekst Statussens betydning
Aktiv Gmail eller Google Chat er åbent.
Forstyr ikke

Lyden er slået fra for Google Chat-notifikationer.

*For Workspace-konti er dette kun synligt på domæneniveau

Ikke til stede
  • Du har ikke forbindelse til internettet.
  • Du har været inaktiv i mere end 10 minutter.
  • Du har valgt statussen "Angiv som Ikke til stede".
Inaktiv Du har været inaktiv i Gmail eller Google Chat de sidste 5 minutter.

Skift status

1. Åbn Gmail på din computer.
  2. Klik på pil ned ud for statusindikatoren øverst til højre.
  3. Vælg: Automatisk, Forstyr ikke eller Angiv som Ikke til stede.

Angiv en tilpasset status

1. Gå til Chat eller Gmail.
  2. I statusindikatoren øverst på siden skal du klikke på pil ned .
  3. Klik på Tilføj en status.
  4. Følg vejledningen for at vælge en emoji, skrive en statusbesked eller afslutte eller rydde en status.
  5. Klik på Udfør.

Slet en tilpasset status

1. Gå til Chat eller Gmail.
  2. I statusindikatoren øverst på siden skal du klikke på pil ned .
  3. Klik på den status, der skal slettes.
  4. Klik på X.
  5. Klik på Udfør.

Deaktiver kalenderstatus for Workspace-konti

For Workspace-konti opdateres din chatstatus automatisk baseret på din kalenderstatus. Din status opdateres, f.eks. når du deltager i et møde, eller når du ikke er til stede.

• Når en person sender dig en direkte besked, kan vedkommende se din kalenderstatus ud for dit navn foroven.
  • Gruppesamtaler og rum viser ikke en kalenderstatus.

Din administrator styrer:

• Statusmuligheder for tilgængelighed i Chat, f.eks. "Ikke til stede" eller "I fokustid".
  • Hvorvidt kalenderstatus vises automatisk i Chat.

Hvis du ikke vil dele din kalenderstatus, kan du deaktivere den.

1. Gå til Google Kalender.
  2. Øverst til højre skal du klikke på menuen Indstillinger og derefter Indstillinger.
  3. Vælg din kalender i venstre side under "Indstillinger for mine kalendere".
  4. Under "Adgangstilladelser for begivenheder" skal du markere afkrydsningsfeltet ud for "Vis kalenderoplysninger i andre Google-apps, men begrænset af adgangstilladelser".

Tip! Dine ændringer gemmes automatisk.

Stop notifikationer midlertidigt i Google Chat eller Gmail

1. Gå til Chat eller Gmail.
  2. Klik på din status øverst på siden.
  3. Vælg Forstyr ikke.
  4. Du angiver din foretrukne varighed ved at vælge den på listen. Du kan også klikke på "Indtil et specifikt tidspunkt".
  5. Klik på Indstil.

Tip! Notifikationerne aktiveres automatisk igen, når perioden udløber. Hvis du vil aktivere notifikationer tidligere, skal du klikke på din status og derefter Forstyr ikke og derefter Deaktiver Forstyr ikke.

Planlæg tidspunkter, hvor notifikationer i Google Chat eller Gmail sættes på pause

1. Gå til Google Chat eller din Gmail-konto.
  2. Klik på din status øverst på siden.
  3. Vælg Forstyr ikke og derefter Angiv en tidsplan for Forstyr ikke.
  4. Klik på Opret ny under "Tidsplaner for Forstyr ikke".
  5. Angiv oplysningerne om de tidspunkter, hvor du vil sætte notifikationer på pause, og klik derefter på Gem.
  6. Valgfrit: Sådan matcher du din tidszone med din tidsplan for Forstyr ikke:
    1. Åbn menuen Indstillinger settings.
    2. Markér afkrydsningsfeltet, og klik på Gem.

Tip! Du kan oprette flere tidsplaner. Hvis du gør det, sættes notifikationer på pause for hver enkelt tidsplan.

Relaterede ressourcer