Die bladsy wat jy versoek het, is tans nie in jou taal beskikbaar nie. Jy kan 'n ander taal aan die onderkant van die bladsy kies of Google Chrome se ingeboude vertalingkenmerk gebruik om 'n kitsvertaling van enige webbladsy in 'n taal van jou keuse te doen.

Uw beschikbaarheidsstatus wijzigen in Google Chat

Als u anderen wilt laten weten wanneer u beschikbaar bent, kunt u uw Google Chat-status wijzigen.
Statusicoon Statustekst Status
Actief Gmail of Google Chat is geopend.
Niet storen

Google Chat-meldingen worden genegeerd.

Voor Google Workspace-accounts is uw status alleen zichtbaar op domeinniveau.

Niet beschikbaar

U heeft geen internetverbinding.

U bent al meer dan 10 minuten inactief.

U bent ingesteld als afwezig.

Inactief

U bent de afgelopen 5 minuten niet actief geweest in Gmail of Google Chat.

Dit wordt alleen getoond op desktops.

Tips:

• Alleen mensen met wie u een ruimte deelt, iemand van wie u een chatuitnodiging accepteert of mensen die niet zijn geblokkeerd, kunnen uw status zien.
  • Als de status Niet storen heeft gekozen:
    • Uw meldingen in Chat en Gmail worden tijdelijk op al uw apparaten gedempt totdat u uw status wijzigt in Actief.
    • Mensen kunnen nagaan hoelang u meldingen heeft gedempt, zodat ze niet meteen een reactie verwachten.
Statusicoon Statustekst Betekenis van status
Actief Gmail of Google Chat is geopend.
Niet storen

Google Chat-meldingen worden genegeerd.

*Voor Workspace-accounts is dit alleen zichtbaar op domeinniveau

Niet beschikbaar
  • U heeft geen internetverbinding.
  • U bent al meer dan 10 minuten inactief.
  • U bent ingesteld als afwezig.
Inactief U bent de afgelopen 5 minuten niet actief geweest in Gmail of Google Chat.

Uw status wijzigen

1. Open Gmail op uw computer.
  2. Klik rechtsboven naast de statusindicator op de pijl-omlaag .
  3. Kies Automatisch, Niet storen of Instellen als afwezig.

Een aangepaste status instellen

1. Ga naar Chat of Gmail.
  2. Klik bij de statusindicator bovenaan op de pijl-omlaag .
  3. Klik op Een status toevoegen.
  4. Volg de prompt om een emoji te kiezen, een statusbericht te schrijven, of een status te beëindigen of te wissen.
  5. Klik op Klaar.

Een aangepaste status verwijderen

1. Ga naar Chat of Gmail.
  2. Klik bij de statusindicator bovenaan op de pijl-omlaag .
  3. Klik op de status die u wilt verwijderen.
  4. Klik op X.
  5. Klik op Klaar.

Agenda-status uitzetten voor Workspace-accounts

Voor Workspace-accounts wordt uw Chat-status automatisch geüpdatet op basis van uw Agenda-status. Uw status wordt bijvoorbeeld geüpdatet terwijl u vergadert of wanneer u afwezig bent.

• Iemand die u een privéchat stuurt, ziet uw Agenda-status bovenaan naast uw naam.
  • Bij groepsgesprekken en ruimtes staat geen Agenda-status.

De beheerder regelt het volgende:

• Statusopties voor beschikbaarheid in Chat, zoals Afwezig of Tijd om te focussen.
  • Of de Agenda-status wel of niet automatisch wordt getoond in Chat.

Als u uw Agenda-status niet wilt delen, kunt u deze uitzetten.

1. Ga naar Google Agenda.
  2. Klik rechtsboven op het menu Instellingen en dan Instellingen.
  3. Selecteer links uw agenda onder Instellingen voor mijn agenda's.
  4. Vink onder 'Toegangsrechten voor afspraken' het vakje naast 'Agendagegevens tonen in andere Google-apps, beperkt op basis van toegangsrechten' aan.

Tip: Uw wijzigingen worden automatisch opgeslagen.

Meldingen tijdelijk stoppen in Google Chat of Gmail

1. Ga naar Chat of Gmail.
  2. Klik bovenaan op uw status.
  3. Selecteer Niet storen.
  4. Als u de duur wilt aanpassen, selecteert u een duur in de lijst of tikt u op Tot een specifieke tijd.
  5. Klik op Instellen.

Tip: Meldingen worden automatisch weer aangezet als de periode voor negeren voorbij is. Als u het negeren eerder wilt beëindigen, klikt u op uw status and then Niet storen and then 'Niet storen' uitzetten.

Tijd plannen waarin meldingen zijn gepauzeerd in Google Chat of Gmail

1. Ga naar Google Chat of uw Gmail-account.
  2. Klik bovenaan op uw status.
  3. Selecteer Niet storen en dan Een planning voor Niet storen instellen.
  4. Klik onder 'Schema's voor Niet storen' op Nieuwe maken.
  5. Kies de tijden waarop meldingen moeten worden gepauzeerd en klik op Opslaan.
  6. Optioneel: Uw tijdzone aanpassen aan uw schema voor Niet storen:
    1. Open het menu Instellingen settings.
    2. Vink het vakje aan en klik op Opslaan.

Tip: U kunt meerdere schema's maken. De meldingen worden tijdens elk schema onderbroken.