Aktivera eller inaktivera chatthistorik i Google Chat

När du skickar ett meddelande till en person eller grupp i Google Chat går det att välja att spara konversationen eller att den raderas automatiskt efter 24 timmar.

När någon i chatten aktiverar eller inaktiverar historik:

• En kommentar i meddelandeflödet som säger att någon aktiverade eller inaktiverade historiken.
  • Meddelandet Historik aktiverad eller Historik inaktiverad visas i meddelanderutan.

Läs om vem som kan styra konversationshistoriken

• Om du använder Google Chat med ett jobb- eller skolkonto: Organisationen avgör om du kan spara dina chattar med hjälp av historikinställningen.
  • Om du använder Google Chat med ett personligt konto: Det går att välja om du vill slå på eller av historiken.

Hantera konversationshistorik

1. Öppna Google Chat eller Gmail på datorn.
    • I Gmail: Klicka på Chat till vänster.
  2. Öppna en konversation.
  3. Klicka på konversationens namn följt avAktivera historik eller Inaktivera historik högst upp.

Om historik i rum

När historiken är på

• Historiken är alltid på i rum grupperade efter ämne.
  • Historiken är på som standard i rum med infogade trådar. Om du har ett Workspace-konto kan administratören ändra standardinställningen för historik.
  • När historiken är på kan personer som läggs till i ett rum se meddelanden från innan de gick med i rummet.

När historiken är av