De geschiedenis aan- of uitzetten in Google Chat

Als u een persoon of groep een bericht stuurt in Google Chat, kunt u ervoor kiezen het gesprek op te slaan of het bericht na 24 uur automatisch te laten verwijderen.

Als iedereen in de chat de geschiedenis aan- of uitzet, gebeurt het volgende:

• U ziet een melding in de berichtenstream dat de geschiedenis aan of uit is gezet.
  • U ziet de prompt 'Geschiedenis staat aan' of 'Geschiedenis staat uit' in het opstelvak.

Werk-, school- en persoonlijke accounts

• Als u Google Chat gebruikt met een Google Workspace-account: Uw organisatie bepaalt of u chats kunt opslaan door de chatgeschiedenis aan te zetten.
  • Als u Google Chat gebruikt met een persoonlijk account: U kunt kiezen of u de geschiedenis wilt aan- of uitzetten.

Tip: Als de chatgeschiedenis uitstaat, worden berichten na 24 uur verwijderd.

De geschiedenis aan- of uitzetten in Chat of Gmail

1. Ga naar Google Chat of uw Gmail-account.
  2. Selecteer een gesprek.
  3. Klik bovenaan, naast de naam van het contact of het gesprek, op de pijl-omlaag "" of Meer opties "".
  4. Selecteer Geschiedenis aanzetten of Geschiedenis uitzetten.

Tips:

• De geschiedenis staat altijd aan voor chatruimtes met gespreksthreads. Als u een Google Workspace-account gebruikt, bekijkt u meer informatie over hoe u een nieuw gesprek kunt starten.
  • Als de chatgeschiedenis uitstaat in chatruimtes zonder gespreksthreads, blijven berichten in uw e-mail staan als u ze doorstuurt naar uw Gmail-inbox.
  • Als de geschiedenis in een chatruimte uitstaat, ziet u gedeelde bestanden niet in het gedeelte Bestanden van die chatruimte. Als u wilt dat mensen gedeelde bestanden kunnen zien, zet u de geschiedenis van de chatruimte aan en deelt u de bestanden. Meer informatie over hoe u uw bestanden beheert in Gmail-chatruimtes
  • Als de chatgeschiedenis aanstaat, kunnen mensen die aan de chatruimte worden toegevoegd ook de berichten zien van voordat ze lid waren van de chatruimte.