Använda Google Drive-appen för Google Chat

Använd Google Drive-appen för att få aviseringar om aktivitet på Drive i Chat.

Läs mer om Google Drive-aviseringar i Chat

Om du aktiverar aviseringar får du direktmeddelanden om Google Drive-händelser, till exempel:

• när en ny fil eller mapp delas med dig
  • när du omnämns eller tilldelas en ny kommentar eller åtgärd
    • Det går att svara på kommentarer direkt i Google Drive-appen för Chat. Om du till exempel vill nämna en kollega skriver du @ följt av personens namn eller e-postadress.
  • när någon begär åtkomst till en fil du äger

Innan du börjar

Aktivera Google Drive-aviseringar i Chat eller Gmail

När du installerar boten klickar du på Ja i meddelandet om att aktivera aviseringar.

Om du tidigare har inaktiverat aviseringar gör du så här:

1. Öppna Chat eller Gmail.
  2. Skicka ett direktmeddelande (till exempel ”hej”) till Google Drive-appen.
  3. Klicka på Aktivera aviseringar i svaret.

Inaktivera Google Drive-aviseringar i Chat eller Gmail

1. Öppna Chat eller Gmail.
  2. Skicka ett direktmeddelande (till exempel ”hej”) till Google Drive-appen.
  3. Klicka på Inaktivera aviseringar i svaret.

Aktivera aviseringar igen genom att skicka ännu ett direktmeddelande till Google Drive-appen.

Avinstallera Google Drive-appen

1. Öppna Chat eller Gmail.
  2. Klicka på nedåtpilen högst upp.
  3. Klicka på Avinstallera.